Ystävänpäivänä kysytään #mitäkuuluu ?

Keuda toivottaa Hyvää Ystävänpäivää!

Viimeisten viikkojen aikana julkiseen keskusteluun on noussut yksinäisyys ja kuinka lähes jokainen yksinäisyyttä kokee joskus. Punaisen Ristin ystävänpäiväkampanja on kuluneen viikon aikana nostanut esiin vinkkejä ja ideoita, joilla mahdollistaa tekoja yksinäisyyden vähentämiseksi. Suomen Punaisen ristin ystävänpäiväkampanja on näkynyt kuluvalla viikolla Keudan somekanavissa. Kampanjalla on haluttu innostaa tekoihin yksinäisyyden vähentämiseksi. Lähes jokainen ihminen kokee joskus yksinäisyyttä.

Keuda pyrkii innostamaan verkostojaan tekoihin, joilla vähentää yksinäisyyttä. Koostimme eri keinoja ja vinkkejä joita hyödyntää. Kerro sinäkin omista ideoistasi käyttämällä somessa hästägiä #mitäkuuluu !

anna kolosyuk 4R6pg0Iq5IU unsplash
Punaisen Ristin ystävänpäiväkampanja innostaa tekoihin yksinäisyyden vähentämiseksi. Lähes jokainen ihminen kokee yksinäisyyttä joskus. Jokainen voi auttaa ja pienetkin teot merkitsevät! Kannustamme jokaista miettimään, kuka voisi kaivata piristävää puhelua ja viestiä. Vinkkaa ideoistasi yksinäisyyden vähentämiseksi käyttämällä somessa hästägiä #mitäkuuluu

balloon 991680 1920
Kaveri- ja vuorovaikutustaitoja tarvitaan uusiin ihmisiin tutustuessa, kaverisuhteiden ylläpitämisessä kuin opiskeltaessa ja työpaikoilla. Nämä taidot eivät ole meissä automaattisesti, vaan jokainen meistä tarvitsee vuorovaikutustilanteisiin harjoitusta ja rohkaisua. Varmuus löytyy vain harjoittelun, toiston ja kokemuksen myötä. Kerro sinun kaveritaidoista käyttämällä somessa hästägiä #mitäkuuluu Punaisen Ristin ystävänpäiväkampanjaan 2021 liittyen. Tutustu kaveritaitoihin: https://bit.ly/3aJbvX8

hands 1150073 1920
Yksinäisyyttä voi kokea elämän varrella erilaisissa tilanteissa. Itsenäisen elämän aloittaminen on nuorelle yksi niistä. Keuda rohkaisee opiskelijoita puhumaan itsenäistymisestä ja sen aikana koetusta yksinäisyydestä kysymällä -> #mitäkuuluu Punaisen ristin turvatalojen nuorten omakohtaisista kokemuksista on tehty dokumenttimusikaali ->https://bit.ly/3q2pldB

senior and young woman hands holding red heart
Ystävänpäiväänkin sopiva Itsetuntokäsi-harjoitus rauhoittaa mieltä. Sen voi ottaa käyttöön aina, kun tuntuu, että on hankalaa ja asiat eivät tahdo sujua. Harjoituksessa jokaiseen sormeen ankkuroidaan jokin tietty positiivinen asia. Hankalassa tilanteessa voit palauttaa nämä mukavat asiat sormiesi avulla mieleesi.
Kun muisto on luotu ja yhdistetty mielessä tiettyyn sormeen, vahvistetaan ankkuroitu muisto toisen käden sormilla sivelemällä tai painamalla ankkuroitua sormea.

Valitse itse kumpaan käteesi haluat ankkuroida asioita. Toimi alla olevan ohjeistuksen mukaan.

– Pikkurilli – Pohdi viisi asiaa, joita ystäväsi arvostavat sinussa.
– Nimetön – Mieti missä tilanteessa olet ollut rohkea.
– Keskisormi – Mitkä asiat tekivät sinut iloiseksi lapsena? Mitkä tekevät nyt?
– Etusormi – Mitä mukavaa toivot tapahtuvan vuoden kuluttua? Mikä tuo iloa ja onnea?
– Peukalo – Pohdi viisi hyvää asiaa itsestäsi. Mitä arvostat itsessäsi? Mitä ovat hyviä puoliasi?

Ankkuroi kaikki asiat vielä yhteen niin, että pistät kätesi nyrkkiin ja pidät toisella kädellä nyrkistä kiinni. Anna itsellesi aikaa palata rauhassa takaisin tähän hetkeen.

Harjoitus on psykoterapeutti Pia Yli-Pirilän suunnittelema ja sen tarjosi LähiTapiola osana Punaisen Ristin #mitäkuuluu kampanjaa.

 Leivonta3

#mitäkuuluu keudalainen – opiskelija? Kampanjan innoittamana päätimme lähteä kysymään Keudan opiskelijoilta heidän kuulumisiaan. Kävimme juttelemassa elintarvikealan opiskelijoiden kanssa – ja ihanan aitoa keskustelua syntyikin. Lue heidän ajatuksiaan täältä!

 

Hyvää Ystävänpäivää!

Jaa sivu