#Mitäkuuluu, Keudan opiskelija?

Pieni ryhmä Keudan elintarvikealan opiskelijoita osallistui kuluvalla viikolla Siskot ja Simot -yhteisön hyväntekeväisyyskampanjaan. 

Suomen Punaisen ristin ystävänpäiväkampanja on näkynyt kuluvalla viikolla myös Keudan somekanavissa. Kampanjalla on haluttu innostaa tekoihin yksinäisyyden vähentämiseksi. Lähes jokainen ihminen kokee joskus yksinäisyyttä.

Osana kampanjaa on käytetty hashtagia #mitäkuuluu. Tämän innoittamana päätimme lähteä kysymään Keudan opiskelijoilta heidän kuulumisiaan. Kävimme juttelemassa elintarvikealan opiskelijoiden kanssa – ja ihanan aitoa keskustelua syntyikin.

Elintarvikealan opiskelijat olivat alkuviikosta leivontatalkoissa Järvenpään Puistolassa. He osallistuivat Siskot ja Simot -yhteisön hyväntekeväisyyskampanjaan, jossa leivottiin ja lahjoitettiin ystävänpäivän riemua palvelutalossa asuville ikäihmisille, joille kasvokkaiset kohtaamiset eivät nyt onnistu. 

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 

Hanne
Hanne.

Elintarvikealan opiskelija Hanne kertoo hänelle kuuluvan ihan hyvää. Hän nauttii siitä, että hän on päässyt tekemään todella monipuolisesti leipomoalan tuotteita, opiskelemaan alaa kokonaisvaltaisesti ja oppimaan erilaisia alan tekniikoita ja niksejä.

”Etenkin tämän jakson aikana on saanut tehdä tosi monipuolisesti kaikkea. Tässä jaksossa on päästy tutustumaan myös prosessinhallintaan eli mitä kaikkea leivontaprosessiin kuuluu kokonaisuudessaan. Kaikkea alkuvalmistelusta aina pakkaamiseen”, Hanne kuvailee.

Hanne kertoo kulkevansa Järvenpäähän Espoosta. Hän myöntää, että jonkin verran julkisilla liikkuminen jännittää.

”Maskia kyllä käytän, mutta kyllä niissä pitää muutenkin olla nyt pikkuisen tarkempi”, Hanne pohtii. 

Päällimmäisenä hän kuitenkin kokee kiitollisuutta. Kiitollisuutta siitä, että hän saa opiskella alaa, joka häntä todella kiinnostaa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

SaagaSaaga.

Kauempaa Järvenpäähän saapuu myös elintarvikealan opiskelija Saaga. Hän aloittaa kuulumisten kertomisen mainitsemalla, että yleisesti hänelle kuuluu hyvää, mutta korona tuo omat haasteensa – myös opintoihin.

”Matkustaminen on ollut raskasta. Tulen junalla Jokelasta Ainolaan”, Saaga kertoo.

Hän kuvailee, että periaatteessa etäopiskelu on vaivattomampaa. Silloin ei kuitenkaan leipominen onnistu aivan yhtä helposti kuin opiskelutiloissa. Välineitä ja laitteita voi puuttua.

Muiden tavoin myös Saaga pääsi tekemään hyväntekeväisyystempauksessa muun muassa erilaisia pikkuleipiä, kääretorttuja, muffinsseja, mutakakkuja ja pullia.

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 

Terhi2
Terhi. 

Mukana leivontatalkoissa oli myös elintarvikealan opiskelija Terhi. Leivonnan ohessa Terhi kertoi hänelle kuuluvan ihan hyvää. Hänellä pitää kuitenkin aika kiirettä useampien YTO-aineiden opintojen kanssa.

”En siis voi keskittyä pelkästään tähän, vaan on paljon muutakin. On kuitenkin yli 10 vuotta, kun olen näitä viimeksi opiskellut”, Terhi avaa.

Alun perin hänen tavoitteenaan oli valmistua keväällä 2022. Nyt on ollut puhetta, että valmistuminen voisi onnistua jopa jouluna 2021. Terhi on tällä hetkellä opintovapaalla, eikä tahtoisi venyttää sitä. 

”Aika näyttää, palaanko samaan työpaikkaan. Se on kuitenkin ihan hyvä työpaikka. Halusin kuitenkin jotain uutta”, Terhi kertoo.

Hän on nauttinut opinnoistaan Keudassa. Hän kehuu sekä opettajia että luokkakavereitaan. Hän kertoo, että on aina tykännyt leipomisesta.

”Nyt opinnoissa avautunut leipomisesta on aivan uusi maailma.”

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 

Milla

Milla.

Hyväntekeväisyystalkoihin osallistui myös elintarvikealan opiskelija Milla. Iloisesti tervehtivä Milla kertoo kuitenkin, että hänen kuulumisensa eivät ole niin hyviä tällä hetkellä. Hänen parisuhteensa päättyi jokin aikaa sitten. 

”Toistaiseksi se ei ole näkynyt esimerkiksi opinnoissani”, Milla toteaa.

Hän on tuore opiskelija, sillä hän aloitti elintarvikealan opinnot Keudassa tammikuussa. Keskusteluun osallistuu myös muita luokkatovereita. Yhdessä luokkakaverit alkavat pohtia, että tällaiset tapahtumat kuuluvat elämään ja ettei ole mikään ihme, vaikka se näkyisikin omassa toiminnassa.

Keskustelu jatkuu lämpimänä hyväntekeväisyysleivonnan ohessa. Opiskelukaverit jakavat ajatuksia ja kuuntelevat toinen toisiaan. Tässä opiskeluryhmässä on selvästi avoin ja lämmin yhteishenki.

Lue lisää avunsaannin ja avun antamisen mahdollisuuksista Suomen Punaisen ristin sivuilta.

Jaa sivu