Keudalle myönnettiin rahoitusta virtuaalisen todellisuuden (VR) -ympäristössä toteutettavaan opetuksen kehittämiseen

Keuda

Digitaalinen

Keudalle myönnettiin rahoitusta virtuaalisen todellisuuden (VR) -ympäristössä toteutettavaan opetuksen kehittämiseen

Julkaistu: 15.2.2021

Euroopan komissio avasi loppuvuodesta 2020 ylimääräisen hakukierroksen osana koronakriisistä toipumista tukevia toimenpiteitä. Hakukierroksen lisärahoitus myönnettiin Erasmus+ KA2 strategisille kumppanuushankkeille1.3.2021 alkaen.

Lisärahoituksen avulla on tarkoitus tehostaa niin ammatillisessa koulutuksen digitaalisissa ympäristöissä annettavaa opetusta kuin kasvattaa ammatillisten opettajien digitaalista osaamista. Opetusympäristöjen kehityksessä tehdään tiivistä yhteistyötä eri tahojen kanssa ympäri Eurooppaa, mm. Tanskasta, Hollannista, Italiasta ja Espanjasta.

Keudan hakemus hyväksyttiin virtuaalisen todellisuuden (VR) opetusympäristöjen kehittämiseksi rahoitettavien hankkeiden joukkoon. Keudalle myönnetyn 193 000 euron rahoituksella kehitetään virtuaaliseen todellisuuteen (VR) oppimisympäristöjä matematiikan, kielten ja kulttuurin sekä sähköalan opetuksiin. Toteutuksissa pedagogiikalla on tärkeä rooli, kuten myös erityistä tukea tarvitsevien tarpeilla. Opiskelijoita ja henkilöstöä neljästä kumppanimaasta kutsutaan mukaan toimimaan, oppimaan, ideoimaan, tutustumaan ja verkostoitumaan.

Yksi tärkeä tavoite on levittää osaamista ja tuntemusta virtuaalisen todellisuuden (VR) mahdollisuuksista ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaustilanteissa. Osaamisen kasvattamiseksi laaditaan mm. virtuaalisen todellisuuden (VR) -tutoriaaleja, järjestetään asiantuntijaluentoja, esitellään digitaalisia toteutuksia korona-ajalta sekä toteutetaan virtuaalisia verkkotapahtumia, kuten 29.4.2021 järjestettävä #murros2021- tapahtuma.

”Hankkeen yhteydessä luotuja sisältöjä ja toimintoja esitetään virtuaalisen todellisuuden (VR) -ympäristöjen sisällä operoiden”, kuvaa kansainvälisen toiminnan palveluesimies Katriina Lammi.

Kiinnostuitko? Seuraa hanketta ja sen tuloksia Keudan eri verkostoissa ja somessa tunnuksilla      #vrinvet, #murros2021

 

Lisätietoja:

palveluesimies Katriina Lammi, 040 174 55 33, katriina.lammi(at)keuda.fi  

viestintäpäällikkö Hanna Nyrönen, 040 521 8428, hanna.nyronen(at)keuda.fi

 

Partnerit:

Somorrostro, Espanja www.somorrostro.com  

Fondazione Luigi Clerici, Italia https://www.clerici.lombardia.it/2.0/  

TEC Technical Education Copenhagen, Tanska https://www.tec.dk/english/

Noordepoort College, Alankomaat https://www.noorderpoort.nl/en/about-noorderpoort/


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

 2020 laatupalkinto intra40

Keuda

Digitaalinen

Jaa sivu