Keudan opiskelijoiden virtuaalimatkailuvideo jaetulle ykkössijalle Nord Bridge -kilpailussa

Digitaalinen

Humanistiset ja taidealat

Kansainvälinen

Keudan opiskelijoiden virtuaalimatkailuvideo jaetulle ykkössijalle Nord Bridge -kilpailussa

Keudan opiskelijaryhmän suunnittelema ja valmistama Kuusijärvi as a Virtual Travel Destination -virtuaalimatkailuvideo nousi palkitulle ykkössijalle Nord Bridge -kilpailussa.

Keudassa toteutettiin viime syksynä monialainen projekti, jossa matkailu- ja media-alan opiskelijat suunnittelivat ryhmissä virtuaalimatkailuideoita, joiden pohjalta he tekivät esittelyvideon.

Projektista uutisoitiin ensimmäisen kerran joulukuussa. Lue ensimmäinen juttu aiheesta täältä!

Keudassa valmistetuista videoista kolme pääsi finaaliin ja finaalikatselmuksessa jaetulle ykkössijalle pääsi video kazakstanilaisesta koulusta sekä Keudan opiskelijaryhmän suunnittelema ja valmistama Kuusijärvi as a Virtual Travel Destination -virtuaalimatkailuvideo.

”Periaatteessa saimme videosta pelkästään positiivista palautetta, mutta yksi tuomareista sanoi, että johonkin kohtaan olisi voinut lisätä kartan kuvaamaan tarkemmin sijaintia”, matkailualan opiskelija Paula Lindqvist sanoo. Hän oli mukana tekemässä Kuusijärvestä kertovaa matkailuvideota.

”Olin kyllä ihan ylpeä lopputuloksesta. Me saatiin hyvä video tehtyä”, ryhmässä mukana ollut media-alan opiskelija Minna Laakso kommentoi.

Yhdessä finaaliin päässeistä Keudan videoista hyödynnettiin myös 360-videokuvausta. Videon tekijät saivatkin tuomaristolta kehuja rohkeudesta, että he olivat uskaltaneet käyttää videon tekemisessä uudenlaista tekniikkaa. Video kertoi matkailusta Tuusulan alueella. Myös kolmas Keudasta finaaliin päässyt video esittely matkailua Tuusulassa. Tämä video rakensi onnistuneesti tunnelmallista ja jopa mystistä kuvaa Suomen luonnosta.

”Minusta tässä kilpailussa oli hieno juttu se, että sen otsikko oli niin laaja. Sillä tavoin syntyi todella paljon erilaisia hienoja toteutuksia. Oli hienoa nähdä, miten erilaisia toteutuksia oli tehty eri maissa kuin Suomen sisälläkin”, Keudan kv-suunnittelija Suvi Kylmälä kuvailee.

Kilpailuun lähetettiinkin videoita ammatillisista oppilaitoksista Suomesta, Kazakstanista, Venäjältä ja Virosta.

Uusi projekti antoi hyvän pohjan jatkokehitykselle

Keudassa projekti toteutettiin siis Akkuna Venäjälle -verkoston järjestämän Nord Bridge -kilpailun pohjalta. Aiempina vuosina matkailualan opiskelijaryhmä on lähtenyt Venäjälle, jossa on pidetty matkailuun liittyvä kilpailu. Koronan vuoksi kilpailu päätettiin järjestää tällä kertaa virtuaalisesti.

”He antoivat sieltä tehtävän, jossa aiheena oli virtuaalimatkailu. Emme lähteneet toteuttamaan projektia kilpailu edellä, vaan kahden eri alan opiskelijoiden yhteistyö edellä”, Kylmälä avaa.

Keudassa vastaavanlaisen projektin järjestäminen oli uusi kokemus. Opiskelijat luonnehtivat, että alkuhämmennyksen jälkeen projekti oli kuitenkin onnistunut ja tosi kiva kokemus.

”Alkuun tuntui, että tehtävänanto oli vähän sekava, mutta kyllä se sitten lähti hyvin pyörimään eteenpäin. Musta tätä oli mielenkiintoista ja kivaa tehdä. En ole koskaan aiemmin tehnyt tällaista”, Lindqvist kuvailee.

Matkailualan opiskelija Paula Oranne on samaa mieltä. Hän oli mukana ryhmässä, jossa toteutettiin 360-video.

”Mulle jäi tästä mieleen se, kun me tehtiin matkailualan kanssa yhteistyötä, niin tuli paljon erilaisia näkemyksiä”, media-alan opiskelija Veera Viinikainen kiteyttää. Hän oli myös mukana toteuttamassa Kuusijärvestä kertovaa videota. Kuten oli myös matkailualan opiskelija Robert Feil.

”Meillä oli tosi monta vaihtoehtoa, mistä olisimme videon tehneet. Me mietittiin lopulta sitä, mikä olisi hyvä tuomaan suomalaisuutta esille. Sitä kautta me varmaan päädyttiin esittelemään Kuusijärveä”, Feil kertoo.

Feil jatkaa, että projekti opetti ryhmätyötaitoja ja sen, miten hienon lopputyön voi saada aikaiseksi toisen alan opiskelijoiden kanssa.

Kylmälä toteaa, että kyseessä oli tosiaan kaikille uudenlainen projekti, joka rakennettiin käytännössä katsoen tyhjästä.

”Tämä oli todellakin täysin uutta meille kaikille. Mutta nyt tuntuu aivan valtavan hienolta, miten opiskelijat suoriutuvat tästä näin lyhyessä ajassa. Käytännössä he toteuttivat ison projektin kuukauden sisällä ja loppujen lopuksi aika olikin sopiva. Jatkoa ajatellen, nyt tiedämme opettajien kanssa paljon paremmin, miten tätä kannattaa viedä eteenpäin”, Kylmälä hehkuttaa.

Jatkoa on siis ehdottomasti luvassa!

Katso Kuusijärvi as a Virtual Travel Destination -video täältä! 

 


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Laatupalkinto2027

Digitaalinen

Humanistiset ja taidealat

Kansainvälinen

Jaa sivu