”Tarkoituksena oli toteuttaa kausi, josta löytyisi jokaiselle jotakin” – Keudan podcast-sarjan ensimmäinen jakso on nyt kuunneltavissa

Maanantaisin kukonlaulun aikaan Krista Julkunen hyppää Tampereelta lähtevään junaan kohti Järvenpäätä. Järvenpäähän saavuttua Krista tapaa Keudan työelämän kehittäjäopettajan Hannu Seppäsen

”Meillä on Hannun kanssa tapana tavata Järvenpään toimipisteellä aina maanantaisin. Olen työharjoittelussa koulun viestinnässä ja sain kunnian suunnitella ja toteuttaa koululle podcastin yhdessä juontajaparini Hannun kanssa. Nyt kun Järvenpään studiotiloja remontoidaan, niin äänitämme väliaikaisesti Keravalla ja nappaamme Järvenpäästä tarvittavat laitteet äänitystä varten”, Krista kertoo. 

Krista kertoo aloittaneensa media-alan ammattitutkinnon opinnot lokakuussa 2020 tarkoituksenaan syventyä radiotuotannon tehtäviin. Ennen media-alan opintoja hän on valmistunut ilmaisutaitolinjalta lukiosta ja opiskellut tradenomiksi ammattikorkeakoulussa.  

”Koskaan ei ole liian myöhäistä palata takaisin koulun penkille. Minulle valkeni parisen vuotta sitten ajatus siitä mitä kohtaan minulla on intohimoa. Pidän puhumisesta, esiintymisestä ja musiikista, joten mikäs sen parempi vaihtoehto kuin haluta radiojuontajaksi”, Krista naurahtaa.  

Ennen koulun aloittamista Krista on kirjoittanut blogia, tehnyt Facebookiin haastevideoita sekä kuvannut videoita YouTuben puolelle. Krista kertoo viimeisen silauksen oman intohimonsa varmistamiseksi tulleen ajatuksesta aloittaa oma podcast. Hän mainitsee ajatuksen omasta podcastista ja sen aiheista muhineen vuodesta 2018 lähtien. Päivänvalon podcast kuitenkin näki vasta tammikuussa 2020. 

”Minusta on huvittavaa, että en ole tiedostanut omaa potentiaaliani, saati omia lahjojani, vaikka ne ovat olleet koko ajan läsnä. Julkaistuani ensimmäisen podcast-jaksoni Spotifyssa päätin, että jos tämä tosiaan on sitä mikä saa minut innostumaan, niin haen vielä opiskelemaan ja uskallan aloittaa alusta. Olen todella iloinen, että päätin lähteä opiskelemaan uutta alaa 28-vuotiaana. On mahtava huomata miten eri tavalla sitä keskittyy opintoihin, kun opiskelee alaa, jota kohtaan on paloa”, Krista kertoo. 

Krista kertoo, että aiempi osaaminen, opinnot, harrastuneisuus ja motivaatio auttoivat häntä tulemaan valituksi Keudan media-alan ammattitutkinnon opiskelijaksi. Media-alan ammattitutkinnosta Kristan on tarkoitus valmistua helmikuussa 2022.  

”Media-alan ammattitutkinnon opinnot koostuvat lähiopetuspäivistä, joita on nyt korona-aikaan muutaman kerran kuussa sekä työssäoppimisesta. Aloitin työharjoittelun koulun viestinnässä joulukuussa ja tarkoitus on jatkaa toukokuun loppuun asti. Sain tehtäväkseni suunnitella ja toteuttaa koululle oman podcastin ja olen otettu siitä, että minulle uskottiin näinkin suuri vastuu”, Krista kertoo innostuneesti.

Keudan oma podcast kantaa nimeä Kohti unelma-ammattia ja ensimmäinen jakso löytyy nyt Spotifysta ja SoundCloudista. Ihka ensimmäisen podcast-kauden on tarkoitus olla noin kymmenen jakson mittainen ja uusi jakso julkaistaan joka toinen viikko. Podcast käsittelee erilaisia aiheita, kuten esimerkiksi jatkuvaa hakua, oppilaan ja opettajan välistä yhteistyötä sekä koulutussopimuksen ja oppisopimuksen välisiä eroja ja mahdollisuuksia. 

”Mielestäni oppilaan ja opettajan välinen yhteistyö välittyy hienosti podcastissa. Huolimatta siitä, että olen itse opiskelija ja Hannu opettaja, tulemme toimeen äärimmäisen hyvin ja viihdyn Hannun seurassa. Ideoidessamme Hannun kanssa podcast-jaksojen aiheita tarkoituksena oli toteuttaa kausi, josta löytyisi jokaiselle jotakin. Tämä podcast antaa hyödyllistä tietoa niin tuleville kuin nykyisillekin opiskelijoille, opettajille, koko henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille”, Krista toteaa. 

Krista mainitsee olevansa iloinen siitä, että pääsee yhdessä Hannun kanssa haastattelemaan eri alojen asiantuntijoita.  

”Olen superinnoissani tästä mahdollisuudesta. Saimme podcastiin vieraiksi alan ammattilaisia ja sen verran voin paljastaa, että mukana on muutama televisiostakin tuttu huippuosaaja”, Krista toteaa pilke silmäkulmassa.  

Krista mainitsee aikovansa ottaa kaiken irti työharjoittelusta viestinnässä. Hän kertoo, että tammikuussa alkaneet radiolinjan opinnot edesauttavat häntä työharjoittelussa eikä hän ole huolissaan seuraavan työharjoittelupaikan löytymisestä. 

”Seuraavaksi haluan työharjoitteluun radioon ja sitä kohti mennään. Nykyinen harjoittelujaksoni edesauttaa minua kehittämään ja lisäämään osaamistani, jotta olen kesäkuussa valmis uusiin koitoksiin”, Krista kiteyttää. 

Jaa sivu