Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto herätti uuden innon opiskeluun

Aktiivinen Nina Benson työskentelee SOLilla palveluvastaavana. Suoritettuaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon Keudassa, hän innostui uudelleen opiskelusta. 

 

”Olen todella onnellinen, että päätin lähteä ja sain esimiehen tuen opiskeluihin. Kyse on paljon enemmästä kuin tutkintotodistuksesta. Näen arjessa asioita eri tavoin, työssä huomioin uusin silmin toimintatapoja ja mahdollisuuksia. Koen itsevarmuutta, ammattiylpeyttä ja onnistumisen iloa.”

Näin luonnehtii puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta juuri valmistunut Nina Benson. SOLilla työskentelevä Benson kertoo saaneensa Keudasta uusia sujuvampia työtapoja ja hyödyllisiä vinkkejä liittyen niin ergonomiaan, työvälineisiin kuin työnsuunnitteluun.

”Minulle selvisi helmikuussa 2020 Tutor-valmennuksessa, että ammattitutkinto olisi mahdollista suorittaa oppisopimuksella työn ohessa. Innostuin heti. Työyhteisössämme on hyvin positiivinen asenne koulutukseen ja ammattitaitoon. Siitä puhutaan usein, miten tärkeää ja kannattavaa on kouluttautua, vaikka olisi pitkä työkokemus taustalla. Näin uskalsin palata koulunpenkille 43 vuoden iässä”, Benson kertoo.

Opintojen alussa Benson ehti osallistua muutamaan lähipäivään ennen siirtymistä etäopetukseen. Hän kuvailee, että oli upeaa tavata ja tutustua samassa yrityksessä, mutta erilaisissa kohteissa ja toimenkuvissa työskenteleviä kollegoja. Kaikista välittyi mielenkiinto ja halu oppia.

”Ilmapiiri oli kannustava ja tukeva sekä kouluttajien että ryhmäläisten välillä.”

Opintojaan Benson kuvailee erittäin monipuoliseksi. Ne sisälsivät kirjallisen materiaalin lisäksi erilaisia ryhmätöitä, paritöitä, käytännön harjoitteluita, videoita ja videoiden tekemistä sekä suunnittelua ja esityksiä.

”Teams ja Moodle tulivat helposti tutuksi ja etäopiskelu tuntui sekä yksin että pienessä ryhmässä luontevalta. Kehitystyön teko oli mielenkiintoista ja hieman jännittävääkin. Kouluttajan rohkaisu ja palautteet toivat varmuutta ja rohkeutta, uskoa ja iloa oppimiseen.”

Benson innostui uuden oppimisesta niin paljon, että hän aikoo hakea kevään yhteishaussa opiskelemaan palveluliiketoimintaa YAMK-koulutukseen.

”En enää koe tai mieti, että olisinko liian vanha tai jaksanko töiden ohessa. Uskon, että kun aihe kiinnostaa ja on halu oppia, niin mikään ei ole esteenä. Olen todella kiitollinen Keudan Irinalle ja SOLin Tiinalle tästä opiskelukärpäsen puremasta.”

Tutustu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon!


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Laatupalkinto2029

Jaa sivu