Merkonomiksi valmistunut Joel koki liiketoiminnan opinnot omakseen

Keudan liiketoiminnan perustutkinto-opiskelija Joel Ruotsalainen valmistui merkonomiksi helmikuun loppupuolella. Ruotsalainen kuvailee, että tunnelmat valmistumisen jälkeen ovat melko rauhalliset. Hän lähinnä odottaa, että pääsisi jo sovitusti työelämään.

”Aloitan huhtikuussa Vantaan Siemen ja Kone -liikkeessä. Työnkuvaani kuuluu myyntityötä eli esimerkiksi nettitilauksia sekä tilausten kuljetusta ja noutoa”, Ruotsalainen kertoo.

Ruotsalainen kokee saaneensa liiketoiminnan opinnosta ammatillisen tiedon lisäksi paljon taitoja, joita hän pystyy hyödyntämään myös arkielämässä.

”Opinnot olivat aika kattava paketti liiketoiminnasta. Sieltä saa tietoa, jota voit hyödyntää niin kaupan kassalla työskentelyssä kuin oman firman pyörittämisessä. Mutta siinä oppii myös tosi paljon verkostoitumista ja erilaisten ihmisten kanssa toimeen tulemisesta.”

 

Alkujaan Ruotsalainen aloitti toisen asteen opinnot lukiossa. Hän kuitenkin huomasi pian, ettei se ollut hänen juttunsa. Hän alkoi pohtia muita vaihtoehtoja.

”Silloin aloin miettiä, mikä minua oikeasti kiinnostaisi. Liiketalous tuli yhtenä vaihtoehtona mieleen. Se on monipuolinen ala, joka antaa mahdollisuudet jatkaa myös ammattikorkeakouluun.”

Ruotsalainen vaihtoi pian lukiosta liiketoiminnan perustutkintoon Keudaan. Ala tuntui sopivalta ja Sipoon toimipisteessä oli mukava opiskella.

”Minusta oli älyttömän mukavaa. Meillä oli tosi hyvä luokka ja hyvät opettajat. Tykkäsin Sipoon toimipisteestä.”

Opinnoissa häntä kiehtoivat eniten markkinointi ja mainonta.

”Minua kiinnostaa se psykologia siinä takana, miten saadaan tietty ihmisryhmä kiinnostumaan tuotteesta: mikä vetoaa ihmisiin ja miten saadaan tuotua asiakkaita tuotteelle tai palvelulle.”

 

Opintoihin sisältyneet harjoittelujaksot opettivat Ruotsalaiselle tärkeitä työelämätaitoja. Ensimmäisen työharjoittelunsa Ruotsalainen suoritti S-marketissa. Paikka ei tuntunut yhtä omalta kuin seuraava työpaikka Stadiumissa, sillä urheilu on lähellä Ruotsalaisen sydäntä.

”Silloin se ei edes tuntunut töissä käymiseltä, kun siellä oli niin kivaa. Sama juttu oli kolmannen harjoittelupaikan kanssa Blue Tomatossa. Siellä oli sellainen työporukka, että siellä oli kiva käydä. Olisin voinut olla harjoittelussa pidempäänkin.”

Nyt valmistumisen jälkeen Ruotsalaisen ajatuksena on olla jonkin aikaa työelämässä. Myöhemmin hänen suunnitelmissaan on hakea jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun.

Lue lisää liiketoiminnan opinnoista ja niihin hakeutumisesta!Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Laatupalkinto2028

Jaa sivu