”Oma intohimo ja se harrastuneisuus on ihan lyömätön juttu” – Keudan podcastissa keskusteltiin media-alan opintoihin hakeutumisesta

Oletko kiinnostunut media-alasta? Haaveiletko kenties urasta media-alalla vai oletko muuten vain kiinnostunut aiheesta? 

Media-alan ammattitutkintoa opiskeleva Krista Julkunen ja työelämän kehittäjäopettaja Hannu Seppänen saivat kunnian suunnitella ja toteuttaa koululle oman podcastin. Kohti unelma-ammattia -podcastia pääset kuuntelemaan Spotifysta ja SoundCloudista.

Podcast-sarjan toisessa jaksossa käsiteltiin opiskelijan ja opettajan välistä yhteistyötä. Krista ja Hannu saivat studioon vieraakseen Keudan media-alan opettajan Aku Lohimäen

”7.4.1986 mä avasin sen Maikkarin portin kello 9 ja sillä tiellä sitten ollaan oltu”, kertoi Aku Lohimäki. 

Haastattelussa Aku luettelee pitkän listan ohjelmia, joita on ollut tekemässä ja näihin ohjelmiin lukeutuvat esimerkiksi Salatut Elämät ja Big Brother Suomi. Vaikuttavaa, eikö?

Haastattelussa Krista ja Hannu selvittävät vastauksia seuraaviin kysymyksiin: 

Miten media-alalle pääsee opiskelemaan?

Miten hakija voi valmistautua haastatteluun?

Mitkä ovat Akun vinkit kohti unelma-ammattia? 

”Oma intohimo ja se harrastuneisuus on ihan lyömätön juttu”, totesi Aku Lohimäki.

Kohti unelma-ammattia -podcastin toisessa jaksossa setvitään muun muassa sitä, millainen vaikutus hakijan persoonalla ja harrastuneisuudella on valituksi tulemisessa, ja millainen merkitys työharjoittelulla on.

”Radiossa tarvitaan persoonia”, Aku kiteytti.Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Laatupalkinto2030

Jaa sivu