Työelämätorstai: Mahdollistetaan työpaikkaohjaajille laadukas perehdytys ja tuki

Nuorena ravintolapäällikkönä toimipisteeseeni tarjottiin työharjoitteluun nuorta opiskelijaa. Hän saapui sovitusti työpaikalle ja antoi nipun papereita. Kuulumisia vaihdettiin aamukahvilla, ja muu aika tehtiin kovasti töitä. Työharjoittelun loppuvaiheessa opettaja tuli piipahtamaan työpaikalla. Paperinippu kaivettiin esiin, lyhyt keskustelu, nimet paperiin ja siinä se. Minua jäi vaivaamaan, mitä opiskelijalle tästä jäi käteen. Tämä oli ensimmäinen kokemukseni työpaikkaohjaajana toimimisesta. En tuntenut onnistumisen riemua. Ei näin, eihän? 

 Lue Amken blogista, miten työpaikkaohjaajille voidaan mahdollistaa laadukas perehdytys ja tuki: https://www.amke.fi/ajankohtaista/blogi/kirjoitus/tukea-ja-tyovalineita-tyoelamassa-oppimisen-ohjaukseen.html

 Teksti: Päivi Ranto, kehittämisasiantuntija

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra51

Keuda

Työelämää varten

Jaa sivu