Keudan opiskelija Patrik Nummela on mukana Maajussille morsian -ohjelmassa

Maajussille morsian -ohjelman 14. tuotantokausi on lähtenyt liikkeelle. Ensimmäisessä jaksossa esiteltiin uudet osallistujat. Mukana nähtiin myös tutut kasvot Keudasta. Keudan opiskelija Patrik Nummela, 20, on lähtenyt mukaan kevään ja kesän aikana kuvattavaan ohjelmaan.

”En itse asiassa edes hakenut ohjelmaan, vaan minut ilmoitettiin mukaan. Siskoni ja isäni veli olivat ilmoittaneet minut. Muistan, kun minulle tuli soitto ja kerrottiin, että olin laittanut kirjeen ja että parin viikon päästä ilmoitetaan, pääsenkö mukaan. Ajattelin, että he ovat soittaneet väärään numeroon”, Nummela naurahtaa.

Pian hänelle tuli soitto, että tuotantotiimi tulisi kuvaamaan esittelyjakson heidän tilalleen Pennalaan.

”Silloinkaan valintani ei ollut vielä varmaa. Kuukausi meni, että soitettiin ja kerrottiin, että minut on valittu mukaan. Piti kyllä alkuun miettiä, että lähdenkö oikeasti. Pari kertaa sieltä soitettiin, sitten totesin, että lähden mukaan.”

Nummela kertoo, ettei hän halua laittaa mitään odotuksia tulevasta kokemuksesta. Aika näyttää, mitä tuleman pitää.

Opiskelua ja sukupolvenvaihdosta

Nummela haki peruskoulun jälkeen Keudaan opiskelemaan metsäenergian tuottajaksi. Hän toteaa alan ja opiskelupaikan valintaan vaikuttaneen se, että häntä kiinnostaa enemmän käytännön tekeminen kuin lukeminen.

”Toki sekin vaikuttaa, että on tuota omaa maata”, Nummela jatkaa.

Nyt opiskelut ovat jääneet tauolle, kun töitä on riittänyt tilalla paljon. Perheen tilalla kasvatetaan pääasiassa viljakasveja. Kunhan työtilanne rauhoittuu, Nummela aikoo suorittaa opintonsa loppuun. Perheen viljatilalla tehdään parhaillaan sukupolvenvaihdosta, joka edellyttää tiettyjä toimia Nummelalta.

”Esimerkiksi kuluvan syksyn ja kevään aikana suoritin viljelijän EU-kurssin, jota ilman en saisi EU-tukea. Kerään siis tässä palikoita kasaan, jotta sukupolvenvaihdos voidaan tehdä.”

Nummela kertoo viihtyneensä hyvin Keudan Saaren kartanolla. Nummela kuvailee opintoja vapaamuotoisiksi, joissa saa tehdä itse paljon. Tämä sopii hyvin Nummelalle. Myös kavereita on löytynyt hyvin.

”Mukavat opettajat siellä on. Jenni Päivähonka on mun lempiopettaja. Soittelemme hänen kanssaan vähän väliä opinnoistani”, Nummela toteaa lopuksi. 

Kiinnostaako sinua metsäalan opinnot? Lue lisää metsäalan perustutkinnosta Keudassa!


 

Jaa sivu