Keudasssa todettu koronatartuntoja

Keudassa on todettu kaksi koronavirustartuntaa                                        

 
Tartunnan saanut on Keudan opiskelija, joka on opiskellut Keravalla, Keuda Keskikadun tiloissa perjantaina 5.3.2021. Kaikkiaan noin 5 henkilöä on mahdollisesti altistunut tartunnalle.

 

Tartunnan saanut on Keudan opiskelija, joka on opiskellut Järvenpäässä, Keuda Wärtsilänkatu 7:n tiloissa tiloissa perjantaina 5.3.2021. Kaikkiaan noin 15 henkilöä on mahdollisesti altistunut tartunnalle.

 

Mahdollisesti altistuneet kontaktoidaan tartuntatautiviranomaisen toimesta ja annetaan tarkemmat toiminnalliset ohjeistukset karanteenista.

Muiden henkilöiden ei katsota altistuneen tartunnalle, joten oppilaitoksen toiminta sulkutilan aikaisessa etäopiskelussa voi jatkua normaalisti.

Ennakoivana toimenpiteenä olemme siirtäneet mahdollisten altistuneiden henkilöiden osalta tapahtuvaa opetusta ja työskentelyä etätoiminnoilla tapahtuvaksi. Muiden henkilöiden ei katsota altistuneen tartunnalle, joten oppilaitoksen toiminta voi jatkua normaalisti.

Jos sinulle tulee koronavirustautiin sopivia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju-/makuaistin menetys, ipuli), soita kotikuntasi koronaneuvontaan ja/tai työterveyshuoltoon.

Yleistä tietoa koronaviruksesta puhelimitse ja chatissa

Puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Palvelua saa ensisijaisesti suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Löydät oman kotikuntasi verkkosivuilta tarkemman ohjeistuksen. Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: https://thl.fi/fi/

  • Ohjeet kotikaranteeniin määrätyille

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet

  • På svenska: Behandling av coronavirussjukdomen och vårdanvisningar

https://thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/symtom-och-behandling-coronaviruset/behandling-av-coronavirussjukdomen-och-vardanvisningar

  • In English: Treatment of coronavirus and instructions for the infected

https://thl.fi/en/web/infectious-diseases-and-vaccinations/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates/symptoms-and-treatment-coronavirus/treatment-of-coronavirus-and-instructions-for-the-infected

Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila, 0500 461330, hannu.laurila@keuda.fi

 

 

 

 

Jaa sivu