Liiketalouden opinnot avasivat uuden sivun elämässä – alumniesittelyssä Eric Haataja

Kaksi ja puoli kilometriä kävelyä juna-asemalle ja siitä 20 minuutin junamatka Mäntsälästä Keravalle. Tyypillisesti näin alkoi Eric Haatajan opiskelupäivä syksystä 2017 alkaen. Peruskoulussa opiskelu ei oikein kiinnostanut, aikaa ja energiaa kului videopeleihin ja muihin juttuihin enemmän kuin koulunkäyntiin. Kuitenkin liiketoiminta oli Ericin haaveena yläasteella ja lopulta Eric pääsi varasijalta opiskelemaan liiketoimintaa Keudan Keravan toimipisteeseen, ja ensimmäisestä päivästä alkaen ala tuntui omalta.

Kysyttäessä Ericiltä hyvän opettajan ominaisuuksista vastaus tulee hyvin napakasti:

”Hyvä opettaja tykkää opettaa ja on aina valmis auttamaan, tietää mistä puhuu ja osaa vastata kysymyksiin. Hyvä opettaja välittää. Keudan opettajat oli tosi kivoja ja osaavia – ja mun vastuuopettaja Mia aivan huippu!”

Hyvin tärkeäksi muodostui ensimmäinen työelämässä oppimisen paikka Pasilan Lidlissä, johon Eric meni oppimaan asiakaspalvelu- ja myymäläalan tehtäviä. Ne tuntuivat 16-vuotiaasta nuorukaisesta aluksi varsin jännittäviltä, mutta työelämässä oppiminen sujui hienosti ja myymäläpäällikkö tarjosi osa-aikaista palkkatyötä jakson loputtua. Edelleen Ericin voi bongata Pasilan Lidlista.

”Oon saanut sieltä varmasti ystäviä koko eliniäksi.”

Peruskoulussa Ericillä oli mielikuva, että opintojen jatkaminen amiksen jälkeen olisi todella haastavaa, mutta Mian kannustamana hän alkoi toisena opiskeluvuotena pohtia vakavasti AMK-opintoja ammatillisen tutkinnon suorittamisen jälkeen. Kun löytää oman juttunsa ja saa ympärilleen kannustavia opettajia, niin tulokset ovat loistavia: Eric hankki itselleen huippuhyvän todistuksen, jolla olisi päässyt lopulta kolmeen pääkaupunkiseudun AMK:hon, ja valitsi itselleen Metropolian Myyrmäen kampuksen.

Opinnot alkoivat elokuussa 2020. Eric on opiskelijaryhmänsä nuorin. Opiskelijoita on tullut eri puolilta Suomea ja samanhenkisten kanssa on ollut helppo ystävystyä. Kaksi viikkoa opintojen alussa oli mahdollista opiskella kampuksella.

”Onneksi sinä aikana ehti tutustua oman alan opiskelijoihin ja ehti ystävystyä oman pikkutiimin kanssa, nyt vaihdetaan luokan kanssa kuulumisia zoomissa.” 

Kaikki opinnot ovat elokuun alun jälkeen olleet etänä.

”Töitä on paljon ja osa kursseista haastavia, kuten tämänhetkinen sopimusoikeuden kurssi. Mutta kun tunnilla oikeasti kuuntelee ja tekee kotiläksyt, niin niillä pärjää jo tosi pitkälle.”

Ammattikoulun opinnoista on ollut paljon hyötyä liiketalouden alan kursseilla.

”Markkinoinnissa on käyty paljon läpi asioita, jotka ovat tuttuja amiksen opinnoista.”

”AMK on ihan uusi sivu mun elämässä.”

Viimeisenä vuotena ajatuksissa on mennä opiskelijavaihtoon – suunta on vielä mietinnässä Japaniin tai Britanniaan. Kaikki on mahdollista avoimelle, osaavalle ja aktiiviselle!

Teksti: Sari Aarnio

Jaa sivu