Oppisopimus, koulutussopimus vai kenties molemmat? – Podcastissa avataan oppisopimusta ja koulutussopimusta sekä niiden välisiä eroja

Digitaalinen

Humanistiset ja taidealat

Keudalainen

Opiskelu

Oppisopimus, koulutussopimus vai kenties molemmat? – Podcastissa avataan oppisopimusta ja koulutussopimusta sekä niiden välisiä eroja

Julkaistu: 15.3.2021

Kohti unelma-ammattia -podcastin kolmas jakso on nyt kuunneltavissa. Keudan omaa podcastia juontavat media-alan ammattitutkintoa opiskeleva Krista ja työelämän kehittäjäopettaja Hannu. 

Kolmannessa podcast-jaksossa Krista ja Hannu käsittelevät oppisopimusta ja koulutussopimusta sekä niiden välisiä eroja.  

”Mä hain radioon työharjoitteluun ja silloin mä päätin, että mä hakisin sinne koulutussopimuksella. Koulutussopimus ei edellytä mitään tiettyä viikkotuntimäärää, vaan se oppiminen voi ajoittua yhdelle tai viidelle päivälle viikossa”, vastaa Krista hänen juontajaparinsa esittämään kysymykseen.  

”Koulutussopimuksella opiskelija on opiskelijastatuksella eli ei ole palkkasuhteessa työpaikkaan missä on hankkimassa sitä osaamista”, toteaa Hannu.  

Kristan mukaan koulutussopimus antaa vapauksia ja mahdollisuuksia, kun taas Hannulta kysyttäessä vastaus on, että molempi parempi. Podcast-jaksossa Hannu mainitseekin, että opiskelijalla on mahdollisuus yhdistellä molempia sopimuksia hyvin joustavasti ja yksilöllisesti.  

”Oppisopimuksella pitää olla keskimäärin vähintään 25 tuntia työtä viikossa”, toteaa Hannu.  

Kymmenminuuttinen podcast-jakso kiteyttää hyvin koulutussopimuksen ja oppisopimuksen välisiä eroja sekä mahdollisuuksia. Jakson pääset kuuntelemaan Spotifysta ja SoundCloudista nimellä Kohti unelma-ammattia. 

Kuuntele kolmas podcast-jakso Spotifysta 
tai SoundCloudista!


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.2020 laatupalkinto intra60

Digitaalinen

Humanistiset ja taidealat

Keudalainen

Opiskelu

Jaa sivu