Web Designerin opinnot Keudassa mahdollistivat unelman jatko-opinnoista

Ammatillinen koulutus toimii oivallisena ponnahduslautana jatko-opintojen pariin. Tästä on monia tarinoita, joista yksi sisukas esimerkki on Katariina Widerholmin tarina. Hän valmistui Web Designeriksi media-alan ammattitutkinnosta Keudasta viime kesäkuussa. Nyt hän opiskelee digitaalista muotoilua Metropolian ammattikorkeakoulussa.

”Olen kokeillut jos jonkinlaista uraa, samalla kun olen etsinyt itseäni kiinnostavia työpaikkoja”, Widerholm aloittaa tarinansa.

 

Ravintola-alalta kaupallisiin tehtäviin ja digitaalisen markkinointiin

Widerholm tutustui työelämään ravintola-alalla. Hän aloitti jo nuorena työskentelyn tarjoilijana opintojensa ohessa. Sieltä hän siirtyi ravintolakeittiön puolelle ja opiskeli itsensä kokiksi. Lopulta työnkuvaan tulivat kaupalliset tehtävät.

”Ensin tein promootiotyötä ravintoloissa, kaupanalalla ja risteilyaluksilla. Päädyin myös lentokentälle asiakaspalvelutehtäviin.”

Widerholm alkoi haaveilla IT-tradenomin opinnoista. Opintojen rinnalla kolmivuorotyö ja promootiokeikat olisivat tuntuneet liian raskailta. Hän päätti hakea työpaikkaa, jota hän voisi tehdä mahdollisimman helposti opiskelujen ohessa. Hän saikin paikan silloisen Soneran omistamasta verkkokaupasta. Widerholm toimi ilta-apulaisena vastaten asiakaskyselyihin ja tehden muita asiakaspalvelutehtäviä. Näin hän pystyi aloittamaan IT-tradenomiopinnot.

”Siitä työstä syntyi varsinainen kipinä verkkokauppamaailmaan – ja tavallaan sillä tiellä ollaan edelleen.”

Verkkokaupan kasvaessa yrityksessä avautui jatkuvasti mielenkiintoisia työpaikkoja. Pikku hiljaa IT-tradenomiopinnot jäivät, kun Widerholm alkoi työskennellä digitaalisen viestinnän ja mainonnan sekä erilaisten verkkosisältöjen parissa.

 

Haaveena digitaalisen muotoilun opinnot

Toteuttaessaan uutta ja innostavaa työnkuvaansa Widerholmin unelmaksi tuli digitaalisen muotoilun opinnot ammattikorkeakoulussa.

”Hain muutama vuosi sitten opiskelemaan tutkintoa, erilaisten työn ohessa suoritettavien kurssien sijaan. Jäin kuitenkin yhden pisteen päähän opiskelupaikasta sen vuoksi, ettei minulla ollut tarvittavaa pohjakoulutusta.”

Vaikka ovet opintoihin eivät avautuneet, tämä ei lannistanut Widerholmia. Hän sisuuntui ja lähti selvittämään, mistä hän voisi hankkia tarvittavan pohjakoulutuksen joustavasti työn ohessa. Hän löysi Keudan ja otti heti yhteyttä.

”Pääsin pian juttelemaan vastuuopettajamme Marko Alamäen kanssa. Hän vakuutti minut sekä Keudasta opiskelupaikkana että opintojen sopivuudesta minulle.”

Widerholm kuvailee opintojaan Keudassa käytännönläheiseksi, itseohjautuvaksi ja helposti räätälöitäviksi. Annettuja tehtäviä pystyi soveltamaan omaan työhön tai harrastuksiin sopiviksi. Näitä piirteitä Widerholm arvosti opinnoissa kovasti.

”Kursseista voi myös tehdä itselleen vaativampia, jos niin halusi. Joitain asioita voi myös käsitellä kevyemmin, jos ne eivät tuntuneet ajankohtaisilta omassa osaamispakissa – kunhan vain tutkintovaatimukset täyttyivät.”

Widerholm toteaa myös, että moduuleissa opiskelun myötä puuttuvia tutkinnon osia ei tarvinnut kauaa odotella. Kurssien kierto oli ripeää ja aina pystyi hyppäämään mukaan siihen moduuliin, joka itseltä puuttui.

 

Ammattitutkinto avasi ovet jatko-opintoihin

Kun Widerholmin opinnot alkoivat olla hyvässä vaiheessa ja valmistuminen lähestyä, päätti hän hakea uudelleen Metropoliaan digitaalisen muotoilun opintoihin. Widerholmin tarina siitä, kuinka aiempi yhden pisteen uupuminen sisuunnutti hänet hankkimaan tarvittavan koulutuksen, vakuutti Metropolian haastattelijat. Ovet digitaalisen muotoilun opintoihin avautuvat Widerholmille.

Opinnot alkoivat elokuussa 2020. Opinnot etenevät tällä hetkellä etänä, mutta tämä on Widerholmille tuttua jo Keudasta, kun korona-aika alkoi loppuvaiheessa opintoja. Hän kuitenkin muistaa, että etäopiskelukin sujui mutkattomasti. 

Mikä sitten alan töissä ja opinnoissa kiehtoo Widerholmia niin paljon, että hän on jaksanut tehdä niin määrätietoista työtä unelmansa saavuttamiseksi?

”Uuden oppiminen ja työn monipuolisuus. Se, että melko pienillä asioilla voi olla suuri vaikutus sekä itselleni mutta myös asiakkailleni ja heidän liiketoiminnalleen.”

”Kaikki digitaalinen viestintä ja markkinointi sekä liiketoiminnan kehitys ja konsultointi ovat loppupeleissä myös asiakaspalvelutyötä, josta vuosia sitten aloitin oman työurani.”

Widerholmilla on siis vankka pohja syventää ja laajentaa omaa osaamistaan jatko-opintojen myötä, joka varmasti avaa jälleen uusia ovia. 

 

Hanki ammatillista osaamista media-alan monipuolisiin tehtäviin! Media-alan ammattitutkinnossa voit valita räätälöidyistä vaihtoehdoista. Lue lisää täältä!


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra57

Jaa sivu