Onnistumisia työssä ja liiketoiminnan opinnoissa – alumniesittelyssä Eemi Hynninen

Teamsissa tapaan hyväntuulisen, armeijasta lomalle päässeen Eemi Hynnisen. Eemi suunnitteli peruskoulussa lukio-opintoja, mutta lopulta pisteet eivät ihan riittäneet Järvenpään lukioon. Opiskelupaikka avautui Keudasta ja hän aloitti liiketoiminnan perustutkinto-opinnot Keravan Keuda-talolla.

”Ekana vuonna opiskeltiin aika paljon yhteisiä aineita, kuten matikkaa ja fysiikkaa ja toisena ja kolmantena vuotena syvennyttiin enemmän yritysmaailmaan”.

Oppimisympäristöä Eemi suitsuttaa.

”Keuda-talo on siisti paikka ja siellä on huippulaitteet, joita pääsi käyttämään. Kaikki Windows-ohjelmat, kuten Excell ja PowerPoint ovat tulleet tutuiksi ja niiden osaaminen on pankin toimistotöissä ollutkin tosi tärkeää”.

”Myös opintojen laajuus yllätti ja kaikkein parhaimpana on mieleen jäänyt yrittäjyyden kurssi. Se oli ehdoton lemppari ja bonuksena matka keväiseen Tukholmaan – vierailu paikallisiin Vuosi Yrittäjänä -messuihin”. Matkaan sisältyi myös vierailu suomalais-ruotsalaisessa kauppakamarissa.

”Opinnoissa oli hyvä fiilis ja opettajat kannustivat meitä eteenpäin, kertoivat paljon jatko-opiskelumahdollisuuksista ja tsemppasi meitä. Se oli tosi tärkeää.”

Opiskelun vastapainoksi koulu tarjosi mukavia urheilutapahtumia – sählyä ja jalkapalloturnauksia.

Yrittäjyyden kurssilla käyneet työnantaja- ja yrittäjävierailijat olivat mieleenpainuvia.

”Yritysvierailijat antoivat hyviä vinkkejä työmahdollisuuksista ja kertoivat kiinnostavia juttuja omista urapoluista”.

Eemi vinkkaakin nykyisille opiskelijoille, että työelämässä oppimisen paikkoihin kannattaa panostaa, jotta ne mahdollisimman hyvin edistävät omia opintoja. Ei kannata tyytyä lähimpään ja helpoimpaan vaihtoehtoon. Eemi hankki molemmat paikat itse. Ensimmäiseksi hän meni Järvenpään Dressmannille asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin.

Toisen paikan Eemi bongasi työnantajavierailun ansiosta. Nooa Säästöpankin viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija kävi esittelemässä pankin tarjoamia urapolkuja ja tästä innostuneena Eemi poikkesi tapaamaan pankinjohtajaa ja keskustelun tuloksena sai yhdeksän viikon koulutussopimusjakson. Hän tutustui pankin päivittäispalveluihin, kuolinpesäasioihin ja myös jonkin verran yritysasiakkaiden palveluihin. Koulutussopimusjakson jälkeen hänelle tarjottiin palkkatyötä, jota hän teki aina siihen saakka, kunnes aloitti armeijan tämän vuoden alussa.

Eemillä on siis valmiina työpaikka, johon armeijan jälkeen palata. Mutta hänellä on myös opiskelupaikka valmiina. Eemi pääsi todistusvalinnalla opiskelemaan rahoitusta Turun ammattikorkeakouluun.

”Ei oikein malttais odottaa opiskelun alkua.”

”Sijoitusneuvoja voisi olla mielenkiintoinen työ tulevaisuudessa korkeakouluopintojen jälkeen” Eemi pohtii.

 

Kiinnostaisiko sinua liiketoiminnan opinnot? Lue lisää täältä ja hae opiskelemaan Keudaan yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi!


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra63

Jaa sivu