Työelämatorstai: Asiakkuuspäällikkö toimii linkkinä opettajien ja yrittäjien välillä

Asiakkuuspäälliköt keskittyvät enimmäkseen isoimpien yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön. Sekä toimivat opettajien apuna oppisopimusten ja työhönopastajien koulutusten kanssa. Tavoitteena on myös löytää opiskelijoille työpaikkoja sekä tarjota yritysten työntekijöille opiskelumahdollisuuksia oppisopimuskoulutuksena.

Michael ”Micke” Ek aloitti Keudassa viime syksynä teknologia- ja autoalan asiakkuuspäällikkönä. Päätoimisesti hän työskentelee Nurmijärven ja Mäntsälän toimipisteissä. Hän on koulutukseltaan autoteknikko ja elektroniikkainsinööri. Lisäksi hän on käynyt kaikki opetusalan alan pätevyydet sekä suorittanut master-tutkinnon yritysjohtamisesta.

Micke siirtyi opetusalalle yli 20 vuotta sitten ja on työskennellyt muun muassa TTS:ssä, Variassa, AEL:ssä sekä Rastor-instituutissa. Hän on päässyt arvioimaan ja järjestämään työnjohdon koulutuksia sekä ollut mukana autoalan ammatti- ja erikoisammattitutkintojen arvioinneissa. Micke kertoo kouluttaneensa yli 1000 aikuiskoulutusopiskelijaa.  

Kehittämistyötä ja yhteistyötä asiakkaiden ja opetushenkilökunnan kanssa

Micken mielestä tärkein tehtävä hänen työssään on toimia linkkinä opetushenkilökunnan ja yritysten välillä. Hän tekee kehittämistyötä yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi hän suunnittelee ja kehittää uusien koulutuksien järjestämistä yhdessä toimialapäälliköiden, kampusjohtajien ja opettajien kanssa. Hän auttaa myös opettajia omissa toimipisteissään oppisopimusten kanssa sekä työpaikkaohjaajien perehdyttämisessä. On myös tärkeää tuoda opettajille tietoa eri yritysten tarpeista kuten toiveista työharjoittelupaikkojen osalta sekä viedä tietoa yrityksiin Keudan tarpeista.

Micke toivookin, että opettajat ottaisivat rohkeasti yhteyttä, jos he haluavat olla yhteyksissä tai tarvitsevat apua oppisopimusten tekemiseen.

 

Keudassa alkaa uusi autoalan esimiestutkinto

Micken vahva kokemus aikuiskoulutuksen puolelta ja erityisesti esimieskoulutusten saralta on tuonut uusia tuulia Keudaan. Hän on jo aloittanut aikuiskoulutusten kehittämistä autoalan ammattitutkinnon esimieskoulutuksella.

Toukokuussa 2021 alkaa aivan uusi autoalan ammattitutkinto, joka on tarkoitettu alan tekijöille, joilla on muutaman vuoden kokemus työjohdontehtävistä. Aluksi tutkinto tehdään yhteistyössä lähiesimiestyön ammattitutkinnon kanssa. Koulutuksen loppuajasta käydään läpi tarkemmin autoalan esimiestyötä ja tehtäviä.

Tulevaisuudessa tehdään autoalan ammattitutkinnon esimiestoteutuksesta omia ryhmiä. Mahdollisesti tulossa olisi myös erikoisammattitutkinto autoalalle.

Jos kiinnostuit autoalan ammattitutkinnon esimieskoulutuksesta, käy katsomassa sivuiltamme lisätietoa ja ilmoittaudu koulutukseen.

Ajoneuvoalan ammattitutkinto | Keuda.fi

 

Teksti: Kiira Lempinen


 

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä

 2020 laatupalkinto intra62

Työelämää varten

Jaa sivu