Kolumni Keudasta: Ensimmäinen vuosi! Mitä olen oppinut ja kokenut Keudassa?

Me elämme maailmassa, joka muuttuu vinhalla vauhdilla. Tai sitten ei, samat asiat ja aiheet pysyvät pinnalla pitkäänkin. Jopa koronassa. Keudassa työskentelyn vuosipäivän lähestyessä, oli hauska palata lähimenneisyyteen ja katsoa mitä ajatuksia oli pinnalla vuosi sitten…

Poikkeusajassa johtamisessa korostuvat viestintä ja vuorovaikutus: Kuinka saada vuorovaikutuksellista kanssakäymistä, kun lähikontaktit on viety minimiin ja korvattu erilaisin teknisin välinein? Tämän kysymyksen äärelle pääsin ihan konkreettisesti aprillipäivänä 1.4.2020, kun aloitin uudessa työssäni Keudassa viestintä- ja markkinointipäällikkönä. Ja ei, se ei ollut aprillipilaa, vaan tapahtui ihan oikeasti, sillä olin töissä myös torstaina huhtikuun 2. päivä.

Ja täällä ollaan edelleen, aprillipäivänä vuonna 2021, tilanteissa, jossa viestintä- ja vuorovaikutustaitojen merkitys edelleen kasvaa ja korostuu. Lähikontaktit pidetään minimissä. Vuosi sitten olen pohtinut seuraavaa: 

Miten oppisi parhaiten tunnistamaan ja tunnustamaan erilaisille kollegoille ja asiakkaille soveltuvia lähestymistapoja?

Tänään arvioidessani vuoden matkaa, huomaan, että olen oppinut hurjasti sähköisten kanavien viestinnästä. Kuten varmasti me kaikki. Olen löytänyt erilaisia vuorovaikutus- ja lähestymistapoja, niin kollegoiden kuin asiakkaidemme keskuudessa. Kuluneen vuoden aikana olen keskustellut miltei 350:n keudalaisen kanssa tekemisissä sähköisten Office 365-kanaviemme, kuten Teamsin kautta. Aika huikeaa!

Tiesittekö, että pääsette tutkimaan ja analysoimaan työntekoanne Office365/ MyAnalytics- sovelluksen kautta?

HN kk myA

Tämän lisäksi olen onneksi päässyt tapaamaan keudalaisia myös kasvotusten, rajoituksien ollessa kesällä ja alkusyksystä lievimmillään. Olen päässyt vierailemaan useissa toimipisteissämme ja odotan innolla jatkoa näille vierailuille.

Keudan MarCom- tiimi

Keudan viestintä ja markkinointi elää muutoksien aaltojen harjalla, pyrkien tavoittamaan tavoitellut kohderyhmät, oikea-aikaisesti suunnatulla, kohdennetuilla viesteillään soveltuvissa kanavissa. Tiimi on vahvistunut mahtavien experttien; Minnan ja Maaritin lisäksi kovan luokan ammattilaisilla Inkan ja Kiiran liityttyä mukaan itseni lisäksi. Tiimissämme on myös parhaillaan viisi Keudan opiskelijaa, tulevaisuuden media ja ict-alan ammattilaisia, joita ohjaamme syventämään osaamistaan tämän päivän työelämän tarpeista, taidoista ja odotuksista.

Tämä mahdollistaa tiimille oikea-aikaisemman ja asiakaspalvelulähtöisemmän toiminnan, pystymme vastamaan kentältä nouseviin tarpeisiin ja ideoihin proaktiivisemmin. Opiskelijoiden kautta kasvatamme kohderyhmätuntemustamme ja kohdistamme viestejämme heitä puhutteleviin kanaviin. Lisäksi laajennamme tuntemustamme opetuksen, työelämän ja henkilöstön vuorovaikutuksesta ja yhteisöllisyydestä. Tiimin monipuolistunut osaaminen on lisännyt ja vahvistanut toimintaa.

HN kk tiimi web

Toteutuneita lukuja

Kuluneen vuoden aikana tiimi on vahvistanut sosiaalisen median kanaviaan ja lanseerannut uusia. Keudan kanavat ovat: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIN, YouTube, TikTok, Spotify, SoundCloud. Somenäkyvyytemme kasvu on ollut huimaa, panostukset kantavat hedelmää. Lisäksi saamme tarkasteltua datatoinnin kautta miten, milloin ja mistä seuraajamme meille saapuvat. 

Vuoden aikana tiimimme on julkaissut somekanavissamme yli 800 somepostausta. Niitä on klikattu yli 26 000 kertaa. Huikeaa!

Sometileillämme on n. 9500 seuraajaa, tuota määrää tahdomme edelleen kasvattaa laadukkailla sisällöillä. Lisäksi olemme tuottaneet 240 artikkelia Keudan toiminnasta. Kannattaa tutustua @keuda_ammattiin tileihin eri somekanavissamme.

HN kk somekanavat

Keudalaisia #uniikki -hetkiä

Mieleenpainuvia #uniikki -hetkiä olen kokenut, kun #digitaalinen Keuda kasvoi eksponentiaalisesti ja nopeasti koronassa. Etäopetukseen siirryttiin vauhdilla. Siinä edistettiin opintoja monipuolisin keinoin muun muassa etäopetuksen neuvontapisteen, yhteisten pöytien, virtuaalisten oppimisympäristöjen, verkkotapahtumien, opetus- ja ohjaus- sekä muun henkilöstömme tukiessa opiskelijoitamme mahdollisuuksiensa mukaan muokkaamalla ja kehittämällä toimintaa uuteen poikkeukselliseen tilanteeseen soveltuvaksi. Upea #yhteisöllisyys!

Huippuhetki oli myös, kun saimme Asuntomessut maaliin onnistuneesti – jopa niin että voitimme Asuntomessujen parhaan talon palkinnon, jonka messukävijät äänestivät.

Loppuvuoden huipennuksena meille myönnettiin Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto, jonka eteen on tehty paljon kehitystä ja työtä, huikeaa! Tämä vuosi käynnistyi yhteisöllisen Keuda-päivän myötä, verkon yli toteutettuna. Ja miten ammattimainen toteutus se tuotantoineen olikaan, lämmin kiitos media-alan ja kaikkien muiden tapahtuman onnistumiseen vaikuttaneiden.

Vuosi sitten olin vaikuttunut ja edelleen olen. Upeaa laaja-alaista ammattitaitoa, vastuullisesti, kestävästi ja digitaalisesti vaikuttavasti toimien, yhteisöllistä tekemistä, kollegoistamme välittäen ja toistemme tekemistä arvostaen.

VAU, mahtavaa olla #keudalainen!


 

HN kk web

– Hieman on saanut kotikonttori vaikutteita, takanani on Keuda-Talosta lainattu idea nestemäisestä, ääntä vaimentavasta tapetista, kertoo kirjoittaja Hanna Nyrönen, joka työskentelee Keudassa viestintä- ja markkinointipäällikkönä ammatillisen koulutuksen mielenkiintoisessa ja moninaisessa ympäristössä. Hän on erityisen kiinnostunut muutosjohtamisesta, digitaalisuudesta, työhyvinvoinnista ja myynnistä. ”Työnteon tulee olla kivaa ja motivoivaa, jotta syntyy tuloksia.”


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra69

Jaa sivu