Keuda kiinnosti yhteishaussa hakijoita

Hakeutuminen

Keuda

Opiskelu

Yhteisöllisyys

Keuda kiinnosti yhteishaussa hakijoita

Yhteishaussa Keudan ammatillisiin koulutuksiin oli tänä keväänä 1207 ensisijaista hakijaa. Hakijoita oli eri alojen perustutkintoihin yhteensä 4499. Määrällisesti eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan sekä media-alan perustutkintoihin. Vuonna 2020 oli 1148 ensisijaista hakijaa. Hakijoiden määrä kasvoi 59 hakijalla edellisvuoteen nähden.

”Yhteishaussa valitut Keudan opiskelijat voivat ilmoittautua lukio-opintoihin opiskelemaan kaksoistutkintoa”, kertoo rehtori Anna Mari Leinonen.

”Keudassa voi osana perustutkintoa suorittaa ammattikorkeakoulun väyläopintoja useilla eri aloilla. Väyläopinnoissa perustutkintoon voidaan sisällyttää ammattikorkeakoulutasoisia opintoja, joiden perusteella opiskelija voi myös hakeutua jatko-opintoihinsa suoraan erillishaun kautta”, Leinonen lisää.

Ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) ja perusopetuksen lisäopetukseen Keudan eri toimipisteisiin haki yhteensä 279 opiskelijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 139.

”Kaikille peruskoulunsa päättäville nuorille on Keudassa jatkopaikka”, lupaa Leinonen. Sen varmistaa myös tänä vuonna toteutuva oppivelvollisuusuudistus, joka astuu voimaan 1.8.2021.

Jatkuva haku ja sen merkitys näkyy yhteishaun hakijamäärissä. Ammatillisen koulutuksen tutkintoihin Keudassa valitaan jatkuvassa haussa jo kaksi kolmasosaa hakijoista. ”Keudassa opiskelijat voivat aidosti aloittaa opintonsa sekä valmistua joustavasti ympäri vuoden”, kertoo hakeutumispalveluiden tiimiesimies Tuire Aikio.

Keuda kouluttaa laaja-alaisesti Keski-Uudellamaalla eri toimipisteissä

Järvenpään kahdessa toimipisteessä oli mahdollista hakea 14 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 1427, joista ensisijaisia 360. Eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan sekä autoalan perustutkintoihin.

Keravan kahdessa toimipisteessä oli 309 ensisijaista hakijaa 9 eri perustutkintoon. Yhteensä hakijoita oli 1216. Eniten hakijoita oli liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin.

Mäntsälän kahdessa toimipisteessä oli mahdollista hakea 10 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 698, joista ensisijaisia 186. Kiinnostavimmat alat olivat maatalous- sekä rakennusalan perustutkinnot.

Nurmijärvellä oli mahdollista hakea 8 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 496, joista ensisijaisia 131. Eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin.

Sipoossa oli mahdollista hakea 3 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 149, joista ensisijaisia 29. Eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon.

Tuusulan kahdessa toimipisteessä oli mahdollista hakea 5 eri perustutkintoon ja hakijoita oli yhteensä 513, joista ensisijaisia 196. Kiinnostavimmat alat olivat media-ala ja kuvallinen ilmaisu sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnot.

Yhteishaun tulokset julkaistaan 17.6.2021

Yhteishaun tulokset julkaistaan 17.6.2021. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 1.7.2021. Kaikille syksyn koulutuksiin valituille järjestetään Keudan orientaatiopäivät 28.-30.6.2021 jokaisessa toimipisteessä.

Hakeutumispalvelut Keudan opintoihin

Ammatillisiin koulutuksiin voi hakea ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Keudan hakeutumispalvelut auttaa sinua sähköpostitse osoitteessa hakeutumispalvelut@keuda.fi, puhelimitse numerossa 09 2738 3700 tai www.keuda.fi osoitteessa Chat Hakijalle -palvelun kautta arkisin klo  9-15.

Lisätietoja: 

rehtori Anna Mari Leinonen, 040 174 4523, annamari.leinonen@keuda.fi

tiimiesimies, hakeutumispalvelut Tuire Aikio, 040 174 4489, tuire.aikio@keuda.fi


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

 2020 laatupalkinto intra71

Hakeutuminen

Keuda

Opiskelu

Yhteisöllisyys

Jaa sivu