Kuoman kautta opiskelijoiden ääni kuuluviin

Kuoman hallituksen puheenjohtaja Heikki Laine ja hallituksen sihteeri Senja Laine halusivat päästä vaikuttamaan. Siksi he ovat liittyneet mukaan Kuoman toimintaan. 

 

Keudan kaikissa toimipisteissä on oma opiskelijakunta ja niillä omat hallitukset. Keudan yhteinen opiskelijakunta perustettiin toimipisteiden opiskelijakuntien hallituksista vuonna 2009. Se päätettiin nimetä opiskelijakunta Kuomaksi.

Kuoman hallituksen puheenjohtajan tehtävässä aloittanut Heikki Laine, 17, kuvailee Kuomaa paikaksi, jossa pääsee vaikuttamaan Keudan toimipisteiden tapahtumiin. Toiminnassa pääsee myös kehittämään itseään.

”Täällä sä opit esimerkiksi ryhmätyötaitoja ja suunnitteluja, tällaisia työelämätaitoja”, Heikki luonnehtii.

Keudassa tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa opiskelevan Heikin tavoitteena on saada tuotua opiskelijoiden ääntä enemmän kuuluviin. Hän haluaa päästä tuottamaan Keudan somekanaviin sisältöä sekä opiskelijaelämästä että Kuoman toiminnasta.

”Lähdin mukaan toimintaan sen takia, sillä koin, että voisin saada vietyä asioita eteenpäin. Uskon, että siitä hyötyy koko Keuda.”

Kuoman hallituksen sihteerinä on juuri aloittanut Senja Laine, 19, joka opiskelee ravintola- ja catering-alan perustutkintoa Keudassa. Hän on kuitenkin ollut mukana Kuoman toiminnassa jo aiemmin.

”Kuomassa sä pääset vaikuttamaan enemmän asioihin, kun on isommat resurssit. Meillä on kiva ja rento porukka”, Senja kuvailee.

Senjalle onkin ollut tärkeää tuoda iloa opiskelijoiden arkeen esimerkiksi erilaisen virkistystoiminnan kautta. Hän kuitenkin jatkaa, että on muitakin asioita, joihin hän haluaisi päästä vaikuttamaan. Hän haluaa nostaa puheenaiheeksi esimerkiksi kiusaamisen. Kiusaamista ei saisi tapahtua, mutta jos sellaista ilmenee, on siihen tärkeää puuttua. 

”Aihe on tärkeää tuoda näkyväksi, jotta siitä puhuttaisiin. Silloin siihen voitaisiin myös pureutua paremmin. Jokaisella on oikeus opiskella ilman henkistä tai fyysistä häirintää. Eikä myöskään opettajia saa kiusata”, Senja painottaa.

Yleisesti hän on kuitenkin kokenut, että omassa toimipisteessään Sibeliuksenväylällä on hyvä yhteishenki. Eri alojen opiskelijat tekevät onnistuneesta yhteistyötä esimerkiksi ravintola Paatelan merkeissä.

”Silloin eri alojen opiskelijat tekevät hyvää yhteistyötä ja kaikilla on selvästi halu puhaltaa yhteen hiileen”, Senja toteaa lopuksi.


 

Lue lisää Kuoman toiminnasta täältä! Opiskelija, haluatko liittyä mukaan Kuoman toimintaan? Ole yhteydessä sähköpostitse:

heikki.laine@edu.keuda.fi 
tai anssi.kakko@keuda.fi

Joko olet ottanut Keudan TikTok-tilin seurantaan? Kannattaa ottaa käyttäjätili @keuda_ammattiin seurantaan, sillä jatkossa myös Kuoman hallituksen jäsenet alkavat tuottaa opiskelijalähtöistä sisältöä Keudan TikTok-tilille!


 

Jaa sivu