Keuda järjestää vuoden 2022 SAKUstarsit – Kestävä kehitys ja vastuullisuus näkyvät kisoissa

Keuda

Opiskelu

Vastuullinen ja kestävä

Keuda järjestää vuoden 2022 SAKUstarsit – Kestävä kehitys ja vastuullisuus näkyvät kisoissa

Vuoden 2021 SAKUstars-kilpailut käytiin etänä. Iisalmeen saapui rajoitettu määrä väkeä ainoastaan SAKU ry:ltä sekä seuraavalta kisajärjestäjältä eli Keudalta. 

 

SAKUstars2021 on nyt takana päin ja Keudan väki on kotiutunut Iisalmen reissusta. Ylä-Savon ammattiopisto järjesti onnistuneesti tämän vuoden kilpailut etäyhteyksin. Paikalla oli kuitenkin kuusi keudalaista. He olivat Aku Lohimäki, Janne Jousiaho, Johanna Heikkinen, Mari Pukkila, Michael Nordman ja Tiina Kopra.

”Tunnelmat ovat positiiviset. Saimme paljon kokemusta, mikä oli meidän reissun tarkoitus”, Jousiaho summaa.

Keudan tiimi oli paikan päällä ottamassa vastaan kisakapulan eli vastuun vuoden 2022 SAKUstarsin järjestämisestä. Tämä kuuden hengen tiimi oli muutenkin tärkeässä tehtävässä, sillä he hankkivat tietoa tapahtumajärjestämisestä kotipuolessa odottaneelle isolle SAKUstars-työryhmälle. Ensi keväänä pidettävien kisojen kannalta oli tärkeää, että tiimi pääsi näkemään, kuulemaan ja seuraamaan järjestelyjä. 

”Pääsimme puhumaan aivan kaikesta eri ihmisten kanssa, jotka ovat näitä kisoja rakentaneet. Saimme kaikenlaista tietoa aina käytännön pikkuasioista suuriin kokonaisuuksiin.”

Eniten käytiin keskustelua kilpailusuoritusten tallenteiden hankkimisesta ja niiden kokoamisesta, jos kisat käytäisiin jälleen hybridimallilla. Sun Mediaa pyörittävät Lohimäki ja Nordman seurasivat tarkasti, miten kuvaus- ja haastattelupuoli toteutettiin Ylä-Savon ammattiopiston kisoissa.

”Meillä on jo nyt aika hyvä näkemys, mitä me halutaan toteuttaa. Itse taisin aloittaa suunnittelutyön päässäni jo kaksi vuotta sitten, kun SAKU ry myönsi meille kisajärjestämisluvan”, Jousiaho jatkaa.

 Artikkeli jatkuu kuvien alla. 

kapulanvaihto
IMG 20210420 WA0001

Vuoden 2022 kisateemana ”Vanhassa vara parempi”

Vuosi 2022 on Keudalle merkittävä, sillä Keuda täyttää pyöreät 60 vuotta. SAKUstars on osa juhlavuoden ohjelmaa. Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja Keudassa ja tästä syystä se tulee näkymään niin juhlavuoden kuin SAKUstarsin suunnittelussa.

”Olemme Laura Heikkilän kanssa istuneet useamman kerran alas ja pohtineet teemaa. Meillä nousi esiin sananlasku Vanhassa vara parempi, joka kaikille tuttu. Tällä haluamme kiinnittää huomioita kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen. Tapahtumajärjestämisessä karsimme oheiskrääsää oleellisesti ja mietimme kaikkien hankintojen kohdalla tarkkaan, että tarvitaanko tätä oikeasti”, Jousiaho avaa.

Teema näkyy myös siinä, että tarvittavia hankintoja tehdään mahdollisimman läheltä ja tuotetaan mahdollisimman paljon itse. Esimerkiksi Saaren kartano on suuressa roolissa koristelujen sekä kisapäivien menun raaka-aineiden tuottamisessa.

”Toki joitakin asioita joudumme teetättämään ja hankkimaan ulkopuolelta, se on selvää. Mutta kiinnitämme tarkkaan huomioita eri hankintoihin. Voisiko esimerkiksi ohjelmalehdet olla sähköisinä tai tarvitaanko oikeasti perinteisesti jaettuja kisapussukoita?”, Jousiaho listaa.

Vuoden 2022 SAKUstarsin mainosvideolla lentävä pöllö vahvistaa teemaa. Pöllö mielletään yleensä viisauden symboliksi. Samalla se kuitenkin liitää kohti tulevaa nuorekkain ja vekkulimaisin siiven lyönnein.

”Tärkeintä on kuitenkin se, että nuoret ovat framilla – se on SAKUstarsissa se juttu”, Jousiaho kiteyttää.

Katso Keudan SAKUstars2022-mainosvideo:     

 

Eikö videon esikatselu näy? Paina silloin tästä linkistä, niin pääset videon YouTube-sivulle!


 

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra78

 

Keuda

Opiskelu

Vastuullinen ja kestävä

Jaa sivu