Floristiksi valmistunut Inka halusi syventää osaamistaan puutarha-alan ammattitutkinnolla

Huhtikuussa Keudasta valmistui runsaasti eri alojen ammattilaisia. Yksi heistä on puutarha-alan ammattitutkinnosta valmistunut Inka Nygren. Hän aloitti ammattitutkinto-opinnot Keudassa tammikuussa 2020. Hän muistaa vieläkin, miten hyvältä opintojen aloittaminen tuntui, sillä tilat ja toimintatavat olivat hänelle tuttuja jo perustutkinnosta.

”Jatkoin puutarha-alan ammattitutkintoon perustutkinnon jälkeen, koska koin, että halusin syventää osaamistani. Lisäksi tiesin, että alan töitä hakiessa floristi-nimikkeestä on hyötyä”, Nygren kertoo.

Nygren on aiemmalta ammatiltaan restonomi. Hän teki monen vuoden ajan alan töitä. Tammikuussa 2018 hän aloitti puutarha-alan perustutkinto-opinnot Keudassa valmistuen lokakuussa 2019.

”Suuntasin silloin kukka- ja puutarhakaupan puolelle. Kukkasidonta kiinnosti minua eniten. Keuda valikoitui jo perustutkintoa harkitessa parhaaksi vaihtoehdoksi sijaintinsa puolesta. Lisäksi netistä lukemani perusteella sain käsityksen, että kukkasidontaa pääsisi tekemään runsaalla, aidolla materiaalivalikoimalla.”

Runsas kukkasidonnan harjoittelu olikin Nygrenin mielestä yksi parhaista asioista opinnoissa.

”Ammattitutkinnon aikana opin paljon eri sidontatekniikoita, joita voin hyödyntää jatkossa työelämässä joko sellaisenaan tai soveltaen. Lisäksi kehityin sidontatöiden suunnittelussa, koska pystyn paremmin hahmottamaan esimerkiksi tarvittavia materiaalimääriä. Oli mielenkiintoista päästä tekemään oman analyysin pohjalta erilaisia töitä ja nähdä, miten oma visio kantaa.”

Hän kehuu myös mahtavaa ryhmähenkiä ja ilmapiiriä, joka inspiroi.  Hän kuvailee Keudaa opiskelupaikkana joustavaksi ja opiskelijan tarpeet huomioon ottavaksi.

”Erityisesti korona-ajan etäopinnoissa koulukavereilta sai tärkeää vertaistukea, taitavia opettajia unohtamatta. Opettajat ovat ammattitaitoisia ja suhtautuvat alaan intohimoisesti. Mielestäni on myös tärkeää, että koululla on aitoja asiakastilauksia ja tapahtumia, joiden kukittamiseen pääsee osallistumaan”, Nygren hehkuttaa.

Nygren kertoo, että opintojensa jälkeen hän työskentelee vielä hetken aikaa osa-aikaisesti kukkakaupassa Keravalla, ennen kuin hän jää äitiyslomalle kesäkuun alussa. Hän kuitenkin painottaa, että hänen tarkoituksenaan on jatkaa alalla.

” Lisäksi perustin oman toiminimen keväällä 2020 ja sen kautta saan säännöllisen epäsäännöllisesti tilauksia, jotka toteutan kotonani.”

Tulevaisuudessa hän toivoo pääsevänsä toteuttamaan paljon erilaisia sidontatöitä. Hän pohtii, jopa sidontatöiden yhdistämistä aiempaan osaamiseensa kokousten ja muiden tapahtumien parissa.

”Suosittelen puutarha-alan ammattitutkintoa niille, jotka haluavat syventää sidontataitojaan. Floristi-nimike ei alalla toimimiseen ole välttämätön, mutta sitä arvostetaan suuresti ja kannetaan ylpeydellä.”

Kiinnostaako sinua puutarha-alan ammattitutkinto? Lue lisää täältä!Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Laatupalkinto2034

Jaa sivu