Opiskelijan ääni: Ajatuksia media-alan opintojen aloittamisesta

Minun kohdallani poikkeusaika on näkynyt sellaisena, että opiskelen Teamsin kautta. Minun opinnoissani on tällä hetkellä menossa ohjelmistot, joka tarkoittaa sitä, että harjoittelemme käyttämään ohjelmia, joita media-alalla käytetään.

Haasteita etäopinnoissa on se, että aina ei pysty keskittymään opiskeluun. Kun kotona on muitakin häiriötekijöitä, jotka vaikuttavat keskittymiseen. Itse esimerkiksi tarvitsen sen, että pääsen kouluun, joka on työskentelypaikka, eikä ole kotijuttuja, joita pitäisi tehdä.

Onnistuminen minun kohdallani oli se, että pääsen kesällä työharjoitteluun Keudan viestintään. Pääsen tekemään kaikenlaisia media-alaan liittyviä työtehtäviä ja odotan sitä innolla. Odotan esimerkiksi sitä, että pääsen tekemään videota ja muita vastaavia juttuja Keudan viestinnän kanssa. Sain jo esimakua Keudan viestinnästä, kun olin mukana kuvaamassa #Murros2021-tapahtumassa. Koin silloin, että tämä on minun juttuni.

Minusta uudessa koulussa oli kiva aloittaa. Minusta tuntui hassulta, että opinnot aloitettiin etänä, kun olen tottunut opiskelemaan heti livenä, mutta kyllä tähän oppi. Ryhmäytymistä meillä ei ollut hirveästi, koska aloitimme opinnot etänä. Aloituksessa piti kertoa nimi, mistä tulee ja mistä tykkää. Nyt olemme perustaneet jo WhatsApp-ryhmän, jossa keskustelemme kaikkea opintoihin liittyvää.


Niko pieni
Kirjoittaja Niko Nyholm opiskelee Keudassa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa. Hän aloittaa kesäkuun alussa harjoittelun Keudan viestintä- ja markkinointitiimissä. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.2020 laatupalkinto intra89

 

Jaa sivu