Kolumni Keudasta: Murroksen keskeltä

Huhtikuussa olleen #Murros2021-tapahtuman backstagella mieleeni tulivat sanoittajamestari Gösta Sundqvistin kirjoittamat lauseet ”Sydämeni täyttää lämpö ja kaipaus, kun olen itseni hyväksynyt, sisäisesti sivistynyt, tavallinen vakosamettihousuinen mies.” Sellaiseksi minä itseni tunsin nähdessäni ympärilläni puhuvia robotteja, lähetystä virtuaalimaailmoista, Kerava-salista tulevan livelähetyksen ohjaamossa työskenteleviä AV-tuotannon opiskelijoita ja Ravintola Breikin väen kuskatessa syötävää ja juotavaa tapahtuman toteutukseen keskittyneille ihmisille. Oikeassa korvani kuunteli useassa todellisuudessa työskentelevän diginero Honkosen innostunutta puheenvirtaa, vasen yhtä todellisuutta pystyssä pitävää teknistä tuottajaamme Myllyä. Murroksen backstagella ei toisistaan voinut erottaa opkolaisia, ypalaisia, opiskelijoita tai harjoittelijoita. Olimme, ja olemme tietysti edelleen omaa ja toistemme osaamista arvostavia keudalaisia. Samaan porukkaan sulautui luontevasti myös kuntayhtymän johtajamme Hannu, joka oman avauspuheenvuoronsa lisäksi kiersi backstagella aidosti kiinnostuneena ja innostuneena jokaisesta tapahtuman toteutuksen yksityiskohdasta ja ihmisestä.

Göstan sanoin sydämeni täytti lämpö. Tällaisia kokemuksia Keuda on tarjonnut minulle jo parin vuosikymmenen ajan. Työyhteisön, jossa erilaiset osaamisestaan innostuneet aktiiviset ihmiset saavat yhdessä aikaan uniikkeja asioita, johdon kannustamina, toisiaan tukien.

Kaipuunkin tunnistin

Kaipuunkin tunnistin.

Kaipuun livetapahtumien maailmaan ja arkeen, jossa me ihmiset kohtaamme toisemme, emme luuripäisinä hahmoina tai nimikirjainpallerona tietokoneen näytöllä vaan…ihmisinä. Tuossa hetkessä, Murros 2021 -tapahtuman backstagella, tunsin siis samanaikaisesti muistojen synnyttämän ”lämmön ja kaipauksen” ja tulevaisuuteen suuntautuvan ”tosi kovan menon” ja ”tiukan etukenon”.

Samanlaisia tunteita olen saanut kokea viime viikkoina VAU-YPA-projektin työpajoissa. Projektin myötä uudistamme yhteisiä palveluita palvellaksemme asiakkaitamme entistäkin paremmin, saadaksemme arjen työn aiempaa sujuvammaksi ja varmistaaksemme olevamme hyvinvoiva ja haluttu työpaikka. Työpajoissa on noussut vahvasti esiin yhteinen tahto onnistua yhdessä, omaa osaamistaan hyödyntäen ja työyhteisön jäseniä arvostaen. Tuo tahtotila nostaa ”lämpöä sydämeen” ja kannustaa ”tosi kovaan menoon”.

Edellä siteeraamassani laulussa vakosamettihousuinen mies oli kiivennyt ullakolle tekemään kevätsiivousta ja löytänyt nuoruutensa afkaturkin, jonka kauluksen toukat olivat syöneet, ja jonka taskusta löytyi peace-merkkiriipuksen jäänteet. Näiden ”afkaturkkien ja riipuksien” löytäminen on hienoa, mutta hienoa on myös huomata, että niitä ei enää tarvitse pukea päälleen.

Minulle murroksen ja muutoksen keskellä oleminen on innostavaa, kun pitää muistot mielessä ja katseen tulevaisuudessa.

Minulle murroksen ja muutoksen keskellä oleminen on innostavaa, kun pitää muistot mielessä ja katseen tulevaisuudessa.

Minä näen siellä vastuullisen, aktiivisen ja uniikin Keudan.

Jussi Kaatrasalo
​​​​​​​Palvelupäällikkö


 

Jussi Kaatrasalo Sakusars2012 tapahtuma kuva Vilma Vantola2
Kirjoittaja Jussi Kaatrasalo työskentelee Keskikadun toimipisteessä Keuda-talossa palvelupäällikkönä. Keuda-talo toimii tapahtumakeskuksena päivisin koulutus- ja kokoustilaisuuksissa, iltaisin ja viikonloppuisin talon täyttävät mm. konsertit, teatteri- ja elokuvaesitykset, jne. Kaatrasalon vastuulla on mm. Keudan aulapalvelukokonaisuus ja Keuda-talon tekniikka, joiden pyörittämisessä hänellä on monipuolinen ja -alainen ammattilaisten tiimit.

Kuvassa Jussi SakuStars2012 kisojen avajaisten juontajana. Kisojen järjestäjänä oli Keuda. Kuva Keudan Pekka Halosen akatemian opiskelija Vilma Vantola.

SakuStars2022 kisa valtaa jälleen Keudan tapahtumapaikat Tuusulassa ja Keravalla ensi vuoden huhtikuussa.


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra90

Jaa sivu