After #Murros2021; Teknologiamurros: Uuden osaamisesta organisaatioiden kilpailukyvyksi

Risto Linturi puhumassa #Murros2021 -tapahtumassa huhtikuun lopussa.

 

#Murros2021 -tapahtumassa huhtikuun lopulla kuultiin monia avartavia puheenvuoroja liittyen ihmiseen ja uuteen osaamiseen ja hyvinvointiin teknologian murroksessa.

Viime syksystä tuntuu olevan kehityksen kannalta ikuisuus, vaikka ajallisesti on kulunut vain vähän aikaa. Viime vuoden lokakuussa #Murros-tapahtumassa puhunut tulevaisuudentutkija Risto Linturi heitti silloin kuulijoilleen pohdittavaksi kysymyksen: ”Mitä meidän tulee osata tulevaisuudessa, kun maailma muuttuu nopeasti?”

Risto kuvasi alkuun, kuinka hänen työnsä kiteytyy ratkaisujen löytämiseen ja kuinka ongelmat eivät ratkea ilman uutta teknologiaa. Miten teollisen maailman rakenteiden on muututtava ja mitä kaikkea se yhteiskuntien tasolla merkitsee. Miten nopeasti kilpailuasetelmat muuttuvat, kun vanhoilla keinoilla ei enää pärjätä. Tähän pandemia tarjosi niin muutoksen pikakurssia kuin näkymiä siihen vaikuttaviin dominoefekteihin.#Murros2021 -tapahtumassa vastaus Ristolta muun muassa tähän, saatiin heti alkuun: ”Vanha osaaminen on korvattava uudella!”

Risto ja Samantha

Yritykset tarvitsevat uusia keinoja sekä osaamista ja oppilaitosten tärkein tehtävä on tuottaa uutta osaamista, keinoja ja välineistöä. Tekoäly on noussut yhdeksi tärkeimmistä ja kiinnostavimmista uuden osaamisen menetelmistä. Tätä vahvistaakseen Risto tutustutti meidät kuulijat opetusassistentti Samanthaan, joka on GTP-3 -tekoälyn visuaalinen ulkomuoto. Risto kävi mielenkiintoisia keskusteluja Samantha-tekoälyn kanssa tulevaisuudesta ja osaamisen kehittämisestä.

Pokemon Keuda Risto Linturi 2021 Murros

Joukkoistamisen avulla saadaan nopeasti ja halvalla mm. lokaatiotietoja uusista paikoista uusien teknologien kautta. Pokemon GO esim. auttoi kuvantamisessa.

Taito, uuden teknologian hyötykäytöstä, on kilpailuetu. Tekoäly tunnistaa kasveja sekä hahmoja sekä auttaa monien sairauksien tunnistamisessa. Tekoäly opettaa tarvittaessa ihmisiä tunnistamaan ja hyödyntämään harvinaisia tietoja ja taitoja.

Esityksessään Risto kannusti kaikkia aloittamaan heti kokeiluja uuden osaamisen parissa, hyvinvointia unohtamatta, sillä; ”hyötysovelluksia syntyy nyt kuin sieniä sateella, ja yritykset ovat valmiina ottamaan tekoälyä käyttöönsä sen verran nopeasti, että hitaammat jäävät jalkoihin korkeiden kustannusten ja jäykkyyden vuoksi”.

Samantha Keuda murros2021 Risto Linturi2

Risto päätti huikean esityksensä kiitoksiin Keudalle, niin uusien asioiden esillä pidosta kuin opiskelijoiden tutustuttamisesta siihen maailmaan, jossa he työuransa tulevat tekemään.

Lue lisää huhtikuussa pidetyn #Murros2021 -tapahtuman sisällöstä!

Jaa sivu