Podcastissa tutustutaan prosessiteollisuuden opintoihin ja työllistymisen eri vaihtoehtoihin

Voisi väittää, että Keudasta löytyy useita uniikkeja aloja. Tiesitkö, että Keudassa Keravalla on oma pienpanimolaitteisto, jossa olutta valmistetaan opiskelijatyönä panimohoitajan ohjauksessa oppilaitoksen omaan ravintolaan ja joihinkin lähiseudun pubeihin? No nyt tiedät!

Kohti unelma-ammattia podcastin kuudennessa jaksossa Krista ja Hannu saivat vieraakseen ammattimies Henri Kalliomäen. Kalliomäki työskentelee koululla ja hän aloitti oman urapolkunsa prosessiteollisuuden perustutkinnon kautta.

”Jossain vaiheessa tuttujen kautta sain inspiraation prosessialasta”, kertoo Kalliomäki. Yläkoulun jälkeen Kalliomäellä ei ollut tarkkaa suunnitelmaa tulevaisuuden urasta ja hän päätyi opiskelemaan prosessiteollisuuden perustutkintoon tuttavien suosituksesta.

Prosessinhoitajan työtehtäviin kuuluu teollisuuden tuotantoprosessin valvominen esimerkiksi virvoitusjuomien, oluen, maalien, muovin tai maitotuotteiden osalta. Keuda tarjoaa mielenkiintoisia kursseja ja esimerkiksi tutkinnon osassa ”bioteknisten prosessien hallinta” opiskelija pääsee valmistamaan erikoisoluita.

”Se on pitkä ja kostea, eli paljon ollaan tekemisissä veden kanssa. Paljon on pesua ja desinfiointia”, toteaa Kalliomäki kun häneltä tiedustellaan tyypillisestä päivästä panimoalalla.

”Ja jos puhutaan oluen valmistuksesta, niin meidän laitteistolla voi kahdeksankin tuntia vierähtää ja se on prosessina sellainen, ettei sitä voi oikein jättää kesken”, toteaa Kalliomäki.

Prosessiteollisuuden työllistymiseen liittyen vaihtoehtoja on monia. Keudan nettisivujen mukaan työpaikka voi olla öljynjalostamolla, muoviraaka-aineen valmistuksen parissa, panimossa, elintarviketeollisuuden laitoksessa, ympäristötekniikkaa hyödyntävässä laitoksessa, jätteiden kierrätyslaitoksessa tai energiantuotantolaitoksessa. Vaihtoehtoja on siis monia.

”Panimomestari on ikään kuin korkein mahdollinen asema tässä panimomaailmassa, jos puhutaan tuotannosta”, kertoo Kalliomäki kun häneltä tiedustellaan, millaisia tulevaisuuden suunnitelmia hänellä on.

Tämän jakson kuunneltuasi tiedät paljon enemmän prosessiteollisuuden alasta ja panimotyöskentelystä, joten menehän kuuntelemaan! 

Kuuntele podcast-jakso Spotifysta tai SoundCloudista!


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra93

Jaa sivu