Työelämätorstai: HOK-Elanto ja Keuda allekirjoittivat kumppanuussopimuksen

HOK-Elannon henkilöstön kehittämispäällikkö Kaarlo Virtanen ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän johtaja Hannu Laurila ovat innoissaan vahvistuvasta yhteistyöstä. 

 

Kesän lähestyessä ja koronarajoitusten helpottuessa ottivat HOK-Elanto Liiketoiminta Oy ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda askeleen kohti vahvempaa yhteistyötä. Nimittäin HOK-Elanto ja Keuda tekivät sopimuksen kumppanuusyhteistyöstä.

Sopimuksen allekirjoituspäivänä saman pöydän ääreen istuivat HOK-Elannon henkilöstön kehittämispäällikkö Kaarlo Virtanen sekä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän johtaja Hannu Laurila ja myynti- ja asiakkuuspäällikkö Kirsi Talikainen. Jo ennen sopimuksen allekirjoittamista vaihdettiin ajatuksia vahvistuvasta yhteistyöstä innostuneesti.

”Kyllähän me olemme tehneet HOK-Elannon kanssa varmaan aina yhteistyötä, mutta hajanaisemmin. Yhteistyö on toki ollut hyvää, mutta tämä kumppanuussopimus tuo siihen tietyn rakenteen ja lisää suunnitelmallisuutta. Olemme tosi iloisia ja otettuja siitä, että olemme päässeet tekemään kumppanuussopimusta”, Hannu Laurila iloitsi.

Kaarlo Virtanen oli samaa mieltä. Hän korostikin yhteistyössä vuoropuhelun merkitystä ja sitä, miten yhdessä voidaan ennakoida paremmin ja kääntää katseet pidemmällekin tulevaisuuteen.

”Me olemme koko ajan bisneksessä kiinni, niin meillä on vahva näkemys nykytilasta. Yhteistyön kautta saamme parhaiten tulevaisuuden näkemystä esimerkiksi siihen, että mitä osaamisia pitää tulevaisuudessa painottaa ja pitääkö kenties kehittää jotain aivan uutta”, Virtanen täydensi

Laurila ja Virtanen totesivatkin, että tällaiset yritysten ja oppilaitosten väliset yhteistyöt eivät ole pelkästään win-win-tilanteita. Kyseessä on todellinen win-win-win-tilanne, sillä yhteistyöstä hyötyy sekä yritys että oppilaitos, mutta ennen kaikkea opiskelijat.

”Heitä varten tätä yhteistyötä tehdään. Yhdessä luotsataan tulevaisuuden osaajia”, Virtanen sanoi.

Yhteistyöllä vahvistetaan paikallista osaamista ja työllistymistä

Yhteistyön yhtenä tavoitteena on edistää Keski-Uudenmaan alueellista hyvinvointia. Tässä korostuu voimakkaasti paikallisuuden merkitys, joka on sekä Keudalle että HOK-Elannolle tärkeä arvo.

”Silloin kun tätä kumppanuussopimusta lähdettiin pohtimaan, niin peilasimme myös meidän molempien strategioita. Mielestäni tässä kumppanuudessa strategiat kohtaavat hirmu hyvin toisensa. On hienoa, että HOK-Elanto otti paikallisia tekijöitä mukaan. Esimerkiksi Järvenpään ja Keravan Prismojen johtajat olivat mukana pohtimassa tätä kokonaisuutta sekä kaupanalan että ravintola-alan näkökulmasta”, Kirsi Talikainen luonnehti.

”On mahtavaa, että pääsemme toimimaan yhdessä alueellisesti, eli keskitytään niihin asioihin, mitä täällä tapahtuu”, Virtanen täydensi.

Sopimuksen tavoitteena on myös varmistaa riittävä ja osaava työvoima HOK-Elannon toimipisteissä Keski-Uudellamaalla sekä edistää Keudan opiskelijoiden koulutus- ja oppisopimusopiskelua HOK-Elannon eri toimipisteissä.

”Esimerkiksi mahdollisuus kesätyöhön oppisopimuksella on sellainen toiminto, jota voisimme jatkossa hyödyntää paljon enemmän. Unelmatilanne olisi sellainen, että opiskelija olisi ensin lyhyellä koulutussopimusjaksolla, jossa tullaan molemmin puolin tutuiksi ja sitten voitaisiin suunnitella, voisiko hän suorittaa joitain tutkinnon osia oppisopimuksella kesän aikana”, Virtanen kuvaili.

”Meillehän on myös tärkeää, että opiskelijat työllistyvät. Jo matkan varrella rakennettu työllistymisen polku yritykseen on siis todella hieno juttu”, Laurila kiteytti lopuksi.

Kumppanuussopimus mahdollistaa monenlaisia muita yhteistyötoimintoja, joista kuulemme varmasti yhteistyön vahvistuessa.

KaarloKirsiHannu kumppanuussopimus

Kumppanuussopimuksen allekirjoittamistilaisuudessa olivat mukana Kaarlo Virtanen, Kirsi Talikainen ja Hannu Laurila. 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.2020 laatupalkinto intra96

Työelämää varten

Jaa sivu