Keudalaisilta upeita suorituksia Taitaja2021-kisoissa – Mitaleita kolmesta eri lajista

Keuda

Keudalainen

Maa- ja metsätalousalat (myös puutarha-ala)

Opiskelu

Palvelualat

Tekniikan alat

Yhteisöllisyys

Keudalaisilta upeita suorituksia Taitaja2021-kisoissa – Mitaleita kolmesta eri lajista

Taitaja2021-kisoissa nähtiin hienoja kisasuorituksia finalisteilta. Keudan opiskelijat Miika, Mila ja Tommi pääsivät mitalisijoille.

 

Uudenlainen Taitaja2021-kisaviikko on nyt takana päin. Alkuviikosta Keudasta matkasi  yhdeksän kilpailijaa valmentajien ja kisahuoltajien kera Ouluun. Kilpailut järjestettiin hajautettuna useammalle Pohjois-Suomen paikkakunnalle. Yleisö pääsi seuraamaan tapahtumaan verkon kautta ja lähetykset ovat nähtävissä tapahtuma-alustalla 3. kesäkuutta saakka. Linkin tapahtuma-alustalle löydät täältä!

Keudalaiset näyttivät todella taitonsa. Viikon aikana nähtiin upeita suorituksia kovatasoissa finaaleissa. Viikko huipentui kolmeen keudalaiseen mitaliin. Miika Aaltonen sai pronssia CNC-koneistuksesta, Mila Siro sai pronssia eläintenhoidosta ja Tommi Rytkönen sai hopeaa floristiikasta.

”Täytyy kyllä kehua Keudan tiimiä. Meillä on ollut hirmu hyvä henki koko ajan. On ollut kivaa, kannustavaa, motivoivaa ja aika rentoakin. Meillä oli mahtavia kilpailijoita, niin vuorovaikutteisia ja sosiaalisia”, Keudan opettaja Tuija Näriäinen kehuu.

”Nyt fiilis on helpottunut, onnellinen ja ylpeä joukkueesta. Meillä oli upea joukkue. Yhdeksän kilpailijaa ja kaikki tärkeitä, upeat huoltajat eikä mitään ongelmia kokon viikon aikana. Kisajärjestelyt onnistuivat mielestäni näissä olosuhteissa ihan hyvin”, Keudan opettaja Janne Jousiaho luonnehtii.

Artikkeli jatkuu kuvan alla. TaitajaMiika

Miika Aaltonen perehtymässä kilpailukoneeseen.

CNC-koneistus

Miika Aaltoselle Taitaja2021 oli ensimmäinen kerta, kun hän osallistui oman alansa kilpailuun. Hän toteaa finaalireissun olleen mukava kokemus.

”Nyt on hyvä fiilis. Tehtävät olivat suht haastavia”, Miika toteaa kisaviikon jälkeen.

Miikan kisahuoltajana toimi Keudan opettaja Mikko Suokas, joka toteaa, että kisajärjestelyt OSAOn koneistamolla olivat hyvät.

”Leppoisassa hengessä touhuttiin. Oli oikein mukavaa. Miika näytti hoitavan tehtävät niin hyvin kuin ammattilainen voi hoitaa. Tuntuu, etten olisi pystynyt itse samaan”, Mikko luonnehtii. 

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 
TaitajaElaintenhoitajat

Eläintenhoidon kisahuoltaja Mari Pukkila kuvailee Mirvan ja Milan kilpailleen ammattitaitoisesti ja iloisella otteella. 

Eläintenhoito

Hyväntuulista tekemisen meininkiä nähtiin myös eläintenhoidon puolella. Mila Siron ja Mirva Niemen kisahuoltaja Mari Pukkila kuvailee matkan olleen vuosisadan reissu.

”Meillä oli vallattoman hauskaa. Mila ja Mirva olivat niin motivoituneita. He pitivät minua puoleen yöhön asti hereillä, kun he halusivat treenata. Kaikki kilpailutehtävät tehtiin huumorilla ja ilon kautta, mutta kuitenkin ammattimaisesti. Heillä oli tosissaan halu kilpailla. Hieno suoritus kaikilta”, Mari summaa.

Mirva allekirjoittaa Marin toteaman mahtavasta viikosta. Paluumatkalla hän kertoi fiiliksen olevan väsynyt, mutta todella hyvä.

”Oli erittäin mielenkiintoinen ja hauska viikko. Päällimmäisenä jäi ehkä mieleen kisojen jälkeiset hetket, kun sai palautetta ja onnistui jossain. Jos tehtävien kannalta miettii, niin opin oikeasti kuntoluokittelemaan lehmiä. Se meni aika hyvin. Siinä ylitin itseni. Oli kyllä ihan huippu viikko”, Mirva kommentoi.

Mila kuvailee tunnelman olleen uskomaton, kun hän kuuli sijoittuneensa SM-pronssille.

”Vieläkään en tahdo uskoa tätä todeksi”, Mila naurahtaa.

Hän kuvailee kisaviikon olleen hauska, mutta myös väsyttävä. Kisapäivinä piti herätä aikaisin ja päivät olivat pitkiä. Tehtävät olivat haastavia. Mila nimesi suosikkitehtävikseen konetehtävän ja lehmien kuntoluokituksen.

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 

IMG 5459
Lauri Nordström ja Konsta Matikainen suorittamassa kisatehtävää. Kuva: Laura Mäki (Taitaja2021 Oulu / OSAO / Skills Finland)

Yrittäjyys

Yrittäjyyslajissa Keudasta pääsivät finaaliin Konsta Matikainen ja Lauri Nordström. Kuten lajiin kuului, he kisasivat parina. Vaikka tällä kertaa ei mitalisijoitusta tullut, he toteavat reissun olleen hyvä ja opettavainen.

”Yhtä kokemusta rikkaampana palataan kotiin”, Nordström sanoo.

Kisajärjestelyissä esiintyi joitain haasteita, joka herätti hiukan ristiriitaisia tunteita. Kisahuoltaja Mia Kilpinen sanoo kuitenkin olevansa todella ylpeä kaksikosta. Hän toteaa heillä olleen reilu ja rehellinen tekemisen meininki. Opiskelijat arvostivat suuresti saamaansa palautetta.

”Harmi oli ehkä se, että koronan takia opiskelijat eivät voineet paljoa verkostoitua toistensa kanssa. Konstasta ja Laurista oli kuitenkin myös hienoa oppia kisatoiminnasta”, Mia toteaa.

Artikkeli jatkuu kuvien alla. WhatsApp Image 2021 05 18 at 15.00.49 1

Tommi Rytkönen ja Terhi Myllymäki odottivat tehtävän alkua. 

TaitajaFloristiikka

Keudan opettaja Tuija Näriäinen toimi floristiikkalajissa tuomarina. 

Floristiikka

Floristiikkalajissa hopealle sijoittunut Tommi Rytkönen oli myös hyvillä fiiliksellä kisaviikon päätteeksi. Hän oli iloisesti yllättynyt sijoittuessaan hopealle. Hän kuvailee kisojen olleen erittäin tasaiset.

”Minun mielestä tehtävät oli ihan hyviä. Aika sellaisia perustilanteita, mitä voisi työelämässä tulla vastaan. Oli asiakaspalvelua ja toki kaikennäköisiä yllätyksiäkin. Vahvan perustekniikan lisäksi oli tärkeää keksiä jotain erityistä lisäksi. Työaikaa oli sen verran paljon, ettei perusasetelma olisi riittänyt”, Tommi kuvailee.

Floristiikkalajissa tuomarina toiminut Keudan opettaja Tuija Näriänen kommentoi sekä Tommin että Terhi Myllymäen kilpailleen todella hienosti. Kilpailutaso oli korkea. Kyseessä oli ensimmäinen ikirajaton kisa floristiikkalajissa.

”Se tarkoittaa sitä, että meillä oli myös ammattitutkinto-opiskelijoita ja kilpailut käytiin perustutkinnon kriteeristöllä. Taso oli siis korkea ja kilpailu siinä mielessä kovaa. Paikalla oli kokeneita kilpailijoita. Kilpailutöistä löytyi paljon ideoiden vaihtelevuutta. Jokainen kilpailija teki hyvin erilaisia sidontatöitä”, Tuija toteaa.

Mukana ollut Keudan opettaja Leila Alamiekkaoja jatkaa, että ikärajattomuuden lisäksi uutta oli se, että floristiikkalajissa painotettiin kestävää kehitystä. Käytössä oli esimerkiksi uudenlainen kukkasidontaan tarkoitettu kukkasieni, joka oli täysin maatuva.

”Kenelläkään ei ollut juurikaan kokemusta tällaisesta materiaalista. Kestävä kehitys oli otettu todella voimakkaasti kaikkiin tehtäviin mukaan. Täytyy nostaa hattua, miten hyvin kilpailijat pystyivät soveltamaan omaa tekemistään näiden mukaisesti”, Alamiekkaoja kehuu.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.  TaitajaKokit

Oskari Lehto ja Onni Ylinen pääsivät 48 kisaparin joukosta finaaliin. Heidän valmentajaan toimi Keudan opettaja Elina Karvinen. 

Kokki­­­

Keudan kokkilajissa kisanneet Onni Ylinen ja Oskari Lehto selviytyivät finaaliin kahdeksan parin joukossa. Semifinaalien kokkilajissa kisasi yhteensä 48 paria. ­

”Oli kyllä huikeaa päästä finaaliin. Meillä oli siellä vaikeuksia, mutta oli myös onnistumisia. Onnistumiset muistetaan. Me opittiin tosi paljon. Oli hienoa saada kuulla alan huipuilta hyvää palautetta omasta tekemistä”, Oskari kuvailee.

Valmentaja Elina Karvinen toteaa Onnin ja Oskarin valmistaneen tällä viikolla maukasta ruokaa ja mausta heille tulikin hyviä pisteitä. Lisäksi Onnin ja Oskarin yhteistyö oli todella ihanteellista. Vaikka kaksikko ei tällä kertaa päässyt mitalisijoille, he saivat tärkeää kokemusta. Ja ennen kaikkea, tuomarina toiminut ISS Palvelujen Pasi Tuomiranta tiedusteli kisailijoiden työtilannetta ja pyysi ottamaan yhteyttä. Töitä kyllä löytyisi.

”Lisäksi Etelä-Suomen Keittiömestarit ry:n varapuheenjohtaja ilmoitti haluavansa tulla tapaamaan toimipisteellemme Onnia ja Oskaria 28. toukokuuta”, Elina sanoo.

Elinalle tämä oli kymmenes Taitaja-finaali omien opiskelijoiden kanssa. Hän toteaa, että näiden vuosien aikana suurin ilo on ollut saada nähdä opiskelijoiden kasvutarinoita.

Keuda

Keudalainen

Maa- ja metsätalousalat (myös puutarha-ala)

Opiskelu

Palvelualat

Tekniikan alat

Yhteisöllisyys

Jaa sivu