Turvallisuusalan perustutkinnosta valmistuvan Nuutin tavoitteena on poliisiammattikorkeakoulu

Toukokuussa 2021 valmistuu virallisesti Keudan ensimmäinen turvallisuusalan perustutkintoryhmä. Yksittäisiä turvallisuusalan perustutkinto-opiskelijoita on valmistunut jo aiemmin keväällä. Tänä keväänä valmistuvien turvallisuusalan opiskelijoiden opinnot alkoivat Keudassa elokuussa 2018.

Yksi valmistuvista on Nuutti Nordlund. Hän haki opiskelemaan turvallisuusalaa Keudaan peruskoulun jälkeen.

”Minulla on jo peruskoulussa kehittynyt mielenkiinto turvallisuusalan työtehtäviin, erityisesti poliisin ammattia kohtaan. Joten silloin yhteishaussa mietin, olisinko hakenut opiskelemaan lukioon vai ammattikouluun turvallisuusalaa, myös kaksoistutkinto kävi mielessä.”

Lopulta hän päätyi hakemaan pelkästään turvallisuusalan perustutkintoon. Päätös pohjautui siihen, että Nordlund oli kiinnostunut laajemminkin turvallisuusalasta ja halusi olla täysillä mukana opinnoissa.

Nordlund kuvailee turvallisuusalan tutkintoa hyvin laajaksi kokonaisuudeksi, johon sisältyy sekä teoriaopetusta että käytännössä harjoittelua. Opintoihin kuuluu esimerkiksi turvallisuusalan perustoimintaa, yritysturvallisuutta, riskienhallintaa ja kokonaisturvallisuuden hahmottamista, pelastus- ja turvallisuussuunnittelua, vartioinnin ja järjestyksenvalvonnan perustoimintaa, kiinteistöteknistä toimintaa, uhkatilanteiden hallintaa, turvajärjestelmien käyttöä sekä tapahtumaturvallisuutta.

”Käytännön harjoituksia ovat esimerkiksi erilaiset skenaarioharjoitukset, missä lavastetaan erilaisia tilanteita ja toimitaan niissä tilanteissa.”

 

Aito halu oppia ja kehittyä turvallisuusalalla

Nordlundin tavoite opintojensa osalta on ollut yksinkertaisesti se, että hän on itse tyytyväinen ja osaa oikeasti asian, jota hän on opiskellut. Nordlund onkin menestynyt hyvin opinnoissaan. Hän kuitenkin toteaa opiskelleensa vain itseään varten ja että todistuksen numerot eivät merkitse mitään, jos ei oikeasti osaa sitä, mitä on opiskellut.

”Aidosti vain kerrytetty tieto ja taito merkitsee. Ei ole mitään taianomaista opiskelutyyliä, millä oppisi nopeasti ja vaivattomasti. Kaikki perustuu vain siihen, että käyttää aikaa ja panostaa opiskeluun. Ensinnäkin keskittyy koulussa ja tekee aina parhaansa, sen lisäksi koulun jälkeen vapaa-ajalla kertaa koulussa käytyjä asioita”, Nordlund kuvailee.

Nordlund on myös menestynyt alan valtakunnallisissa kilpailuissa, vaikka finaaleihin asti hän ei koskaan päässyt. Tämä on kuitenkin johtunut ulkopuolisista tekijöistä. 

”Kuulin Taitaja-kilpailuista yhdeltä kouluttajaltani Jukka Oksaselta, kenen kanssa sitten lähdettiin 2020 semifinaaleihin. Turvallisuusalan lajissa semifinaalit järjestettiin kahdessa paikassa. Siellä missä itse kilpailin, sain parhaimmat pisteet ja matkan piti jatkua finaaleihin, mutta valitettavasti finaaleita ei järjestetty koronatilanteen vuoksi. Kuitenkin kilpailut olivat kokemuksena todella hyvät ja oli mielenkiintoista nähdä opiskelijoita muista oppilaitoksista.”

”Nyt tänäkin vuonna pääsin semifinaaleista jatkoon finaaleihin kilpailemaan. Valitettavasti kuitenkin sairastumisen takia en päässyt osallistumaan finaaleihin”, Nordlund jatkaa.

 

Uuden oppiminen jatkuu työelämässä

Nordlund on kokenut Keudan hyvänä opiskelupaikkana. Hän kehuu sekä opettajia että tiloja.

”Kouluttajat ovat ammattitaitoisia ja etenkin nyt uusissa tiloissa on myöskin todella hyvät puitteet koulutuksen järjestämiseen. On hyvin tilaa ja välineitä laadukkaan koulutuksen toteuttamiseen. Keudalla on hyvä opiskelijahuolto, mikä tukee opiskelijoiden hyvinvointia ja mahdollistaa oppimisen etenemisen eri elämäntilanteissa mahdollisimman joustavasti. Eli kokonaisuudessaan voin suositella Keudaa opiskelupaikkana.”

Hän jatkaa, että vaikka Keudasta sai ammatillisesti hyvät eväät, niin oppiminen ja kehittyminen jatkuu edelleen työelämässä. Nordlundilla onkin tällä hetkellä työpaikka järjestyksenvalvojana metro- ja raitiovaunuliikenteessä, jossa hän on työskennellyt tammikuun alusta alkaen.

”Olen pitänyt työtehtävistä paljon, sillä työ on monipuolista ja vaativaa, saan paljon todella arvokasta kokemusta.”

Päämäärätietoisen Nordlundin suunnitelmat tulevaisuuden osalta ovat melko selkeät. Ensin hän suuntaa varusmiespalvelukseen, jonka jälkeen hänen tarkoituksenaan on hakea opiskelemaan poliisiammattikorkeakouluun.

 

Onnittelut Nuutille ja kaikille turvallisuusalan perustutkinnosta kevään aikana valmistuneille! Olemme ylpeitä teistä!


 

 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

 2020 laatupalkinto intra106

 

Jaa sivu