Kolumni Keudasta: Taitaja2021 Oulu -finaalin tunnelmia

Ammatillisen koulutuksen ja osaamisen vuosittainen kruununjalokivi Taitaja Mästare Oulu 2021 on ohi. Usko oli monin kohdin koetuksella ja kuten sanotaan: Tuurillahan ne laivatkin seilaavat. Vai seilaavatko sittenkään?

Ennen uudelle kierrokselle kohti Porin 2022 kisoja palataan vielä hetkeksi keudalaisiin tunnelmiin taitajien osalta. Tämän vuoden matka on ollut poikkeustilanteiden, epävarmuuden ja rajoitustoimien siivittämä. Mitään emme ole saaneet tai tehneet itsestäänselvyytenä rajoitusvarjon avautuessa yhä ihmeellisemmäksi. Videokokousten, uudelleenjärjestelyiden ja karanteenien sumusta huolimatta 66 opiskelijaa Keudasta osallistui taitajasemifinaaleihin, joista 10 selviytyi finaaleihin.

Semifinaalit järjestimme ensimmäistä kertaa kisojen historiassa kokonaan kotiratakisana. Kiitän kaikkia, jotka semifinaalihaasteen joutui olosuhteiden pakosta ottamaan vastaan. Te onnistuitte siinä ja millä tavalla. Kiitos ruokapalvelut, kiitos tietohallinto, kiitos tiimit, kiitos oppilaitoksen johto ja kiitos Sinä, joka kannoit vastuun oman semifinaalisi järjestämisestä. Tähän päästiin yhdessä. Mainittakoon, että Euroopan tasolla Suomi oli ainoa maa, joka pystyi semifinaalit onnistuneesti näin järjestämään.

Oulun finaalitapahtumaa edelsi hurja määrä puheluita, palavereita ja tiedotteita. Pidetäänkö kisat, perutaanko kisat ja jos pidetään, niin miksi ja millä tavalla? Kysymyksiä satoi usvaksi asti ja kun näkökyky pettää on luotettava tutkan antamaan informaatioon oikeista toimenpiteistä, suunnasta ja pidettävä pää kylmänä. Kisathan pidetään ja me menemme Ouluun, vaikka avaruuden kautta.

Keudan joukkue matkasi Ouluun neljän autokunnan voimin. Noudatimme terveysturvallisuusohjeistuksia ja määräyksiä, jollaisia Joensuun Taitaja2019-kisojen aikaan en osannut ajatellakaan. Tämän keskellä joukkueessamme vallitsi ihailtava rauha ja tekeminen, joista suurin kiitos menee valtavan työmäärän tehneille kisahuoltajille.

Tärkein huomio on kuitenkin meidän kilpailijoidemme kyky suoriutua paineen alla jopa 12 ½ tuntisista kilpailupäivistä. Heistä me olemme ylpeitä ja heistä me kaikki voimme ammentaa myös omaan arjessa jaksamiseen.

​​​​Joukkueenjohtaja Janne Jousiaho


 

JJ KK nettiAi niin, allekirjoittanut kävi tuulettamassa kisapölyt keväisenä viikonloppuna Itämerellä.
TWS (tosituulen nopeus) 15-18 m/s. Tuurilla näissä olosuhteissa buugi loppuu lyhyeen.


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra107

Jaa sivu