Keudan podcastista tutuksi tullut Krista aloitti koulutussopimusjakson Radio Rockilla

Kuvassa Krista haastattelemassa kuntayhtymän johtaja Hannu Laurilaa sekä arviointijohtaja Tiina Halmevuota Keudan saaman ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon johdosta. 

 

Keudan media-alan opiskelija ja Keudan viestintä- ja markkinointitiimissä harjoittelua suorittanut Krista Julkunen on aloittanut koulutussopimusjakson Radio Rockilla. Rock-musiikkiin painottuvan radiokanavan omistaa Nelonen Media, joka kuuluu osaksi Sanoma-konsernia. 

”Kyllä mä hypin innoissani kotona, kun sain kuulla pääseväni sinne. Nyt on kyllä jännitystä ilmassa, mutta se on hyvä juttu. Se kertoo siitä, että tää on oikeasti todella tärkeää”, Krista avasi tunnelmia.

Krista haki kanavalle työharjoitteluun useamman kerran. Ensimmäisen kerran hän haki ennen opintojensa alkua Keudassa. Kun hän pääsi Keudaan opiskelemaan, hän oli edelleen yhteydessä Radio Rockin ohjelmapäällikköön ja kävi jopa tapaamassa häntä. Korona-aika kuitenkin vaikeutti harjoittelijoiden ottamista.

Krista ei kuitenkaan luovuttanut, vaan otti säännöllisesti yhteyttä. Tämä palkittiin toukokuun alkupuolella, jolloin hän sai puhelinsoiton. Ohjelmapäällikkö kertoi, että koulutussopimusjakso onnistuisi 31. toukokuuta alkaen.

”Tarkoituksena on, että olen Radio Rockilla elokuun loppuun saakka.”

 

Ollessaan työharjoittelussa Keudan viestintä- ja markkinointitiimissä Krista suunnitteli ja toteutti Keudalle oman podcastin. Kohti unelma-ammattia -podcastin ensimmäinen jakso tuli ulos helmikuussa 2021. Kristan työ- ja juontajaparina toimi työelämän kehittäjäopettaja Hannu Seppänen.

”Ehdottomasti parasta on ollut se, että olen päässyt tapaamaan uusia ihmisiä ja haastattelemaan heitä. Olen tehnyt aiemmin podcastia itsenäisesti. Se on erilaista verrattuna podcast-haastatteluihin. Olen oppinut paljon uutta, kuten esimerkiksi, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota haastattelutilanteissa. Lisäksi olen oppinut käyttämään uusia laitteita sekä miten editoida äänitteitä, kun puhumassa on useampia henkilöitä.

Näiden kokemusten myötä Kristalle on vahvistunut, että radiotoimittajan työ on se, mitä hän haluaa tehdä. Nyt hän onkin yhden suuren askeleen lähempänä kohti omaa unelma-ammattiaan.

Paljon onnea, Krista!

 

Lue täältä Kristan kolumni harjoittelujaksostaan Keudan viestintä- ja markkinointitiimissä! 

Kohti unelma-ammattia podcastia voit kuunnella Spotifysta tai SoundCloudista. Kannattaa pysyä kuulolla, sillä toinen tuotantokausi starttaa kesän aikana Keudan media-alan opiskelija Minna Halttusen luotsaamana. 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra110

Jaa sivu