Uudenlainen liiketoiminnan kurssi avasi opiskelijoille myynnin saloja ja toi kansainvälistä ilmapiiriä

Keudan opettaja Mervi Valtonen sekä Salezuren toimitusjohtaja Hilla Salomaa ja neuvonantaja Nico Bacigalupe summaavat, että kurssi oli hyvä aloitus Keudan ja Salezuren yhteistyölle. 

 

”Käytännössä nämä opiskelijat ovat tällä hetkellä valmiita menemään kentälle account managereiksi ja key account managereiksi.”

Näin kiteytti Salezuren toimitusjohtaja Hilla Salomaa. Hän ja Salezuren neuvonantaja Nico Bacigalupe ovat pitäneet kuluvan kevään aikana uudenlaisen myynnin kurssin liiketoiminnan opiskelijoille Keravan Keskikadulla. Englannin kielellä pidetyn intensiivisen opetusjakson aikana käytiin läpi myynnin sykliä.

”Lähdimme liikenteeseen siitä, että kuka on meidän asiakas eli on lähdetty prospektoimaan. Prospektointi tarkoittaa ihan konkreettisesti asiakkaan löytämistä. Sitten tuotimme soittolistan ja opiskelijat ovat saaneet ihan itse soittaa ja sopia palavereita. Heitä on treenattu siihen, että he osaavat tämän syklin sekä luoda oman skriptin ja personal presentationin. Heitä on opetettu myös improvisoimaan erilaisissa myynnillisissä tilanteissa”, Salomaa avasi kurssin sisältöä.

Uudenlainen kurssijärjestely ja yhteistyö Salezuren ja toisena yhteistyökumppanina toimineen KTI Laskutuksen kanssa innosti sekä opiskelijoita että opettajaa. Keudan liiketoiminnan opettaja Mervi Valtonen luonnehti, että vaikka hän on ollut opetusalalla pitkään, niin kurssi oli hänellekin ainutlaatuinen kokemus.

”Erityisen antoisaa oli huomata, kuinka opiskelijat kasvoivat ja kehittyivät esiintyjinä kurssin aikana. Kurssilla opittuja taitoja he voivat hyödyntää tilanteessa kuin tilanteessa. Hilla ja Nico toivat mukanaan esimerkkejä oikeasta yrityselämästä ja se teki kurssista mielekkään”, Valtonen kiteytti

Artikkeli jatkuu kuvien alla.  Palkitseminen2
Palkitseminen

Opiskelijoille jaettiin diplomit kurssin päätteeksi. 

 

Bacigalupe kertoi, että Saluzero on tehnyt aiemminkin yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa. Ennen Keudaa he pitivät esimerkiksi koulutuksen Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun he ovat opettaneet näin nuoria opiskelijoita. Bacigalupe kuitenkin kokee, että on tärkeää opettaa näitä asioita yhä nuoremmille, sillä yhä useammin työelämässä odotetaan valmiita osaajia ja työpaikalla ohjaus jää vähemmälle.”

”Nämä opiskelijat ovat suoriutuneet hyvin. He ovat olleet hyvin omistautuneita tälle kurssille. Uskon, että joukosta löytyy tekijöitä, jotka tulevat suuntautumaan kansainväliselle uralle”, Bacigalupe sanoi.

Kahdeksan viikon mittaiselle kurssille osallistui liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelijoita, jotka suorittavat kaksoistutkintoa. Mukana olleet opiskelijat Matias Vuorela ja Topi Malinen kehuivat kovasti kurssia.

”Päällimmäisenä minulle jäi kurssilta mieleen se, miten sinusta kasvaa hyvä myyjä ja mistä se oikein lähtee. Miten rakennat ihmissuhteita, toteutat tutustuminen ja sitä kautta myyt sun tuotteita ja palveluita. Sekä se, miten sä tuot sun omaa luonnetta mukaan hommaan”, Vuorela luonnehtii.

”Sama juttu minulla. Mulle henkilökohtaisesti ehkä isoin juttu, minkä täältä opin on se, miten tuoda itseään esille myyjänä ja miten se vaikuttaa myyntiin. Sen lisäksi kurssilla tulee esiin just niitä myynnin pikkukikkoja, joista se koostuu myynti kokonaisuudessaan”, Malinen täydentää.

Vuorela ja Malinen totesivat, että kurssin alkupuolella ajatus vieraille ihmisille soittamisesta ja tapaamisten sopimisesta jännitti. Mutta tiedon ja osaamisen karttuessa jännitys laantui.

”Kurssin aikana käytiin laajasti läpi, mitä täytyy sanoa. Me oltiin valmistauduttu tosi hyvin. Ja lopulta se tuntuikin ihan normipuhelulta – kuin olisi soittanut vaikkapa perheenjäsenelle”, Malinen summasi.

Vuorela ja Malinen summaavat, että he oppivat kurssilta todella paljon uutta.

”Tämä kurssi oli hyvä startti Keudan ja Salezuren yhteistyölle, jota tulemme ehdottomasti jatkamaan myös tulevaisuudessa”, totesivat Bacigalupe, Salomaa ja Valtonen lopuksi. 

Topi Matias
Topi Malinen ja Matias Vuorela kehuivat uudenlaista liiketoiminnan kurssia. 

Jaa sivu