Kolumni Keudasta: Ei tullut ihan kvartaali täyteen!

Kun olen nyt siirtymässä uusiin haasteisiin, niin kovin haikein mielin kirjoitan tätä todennäköisesti viimeisintä Kolumni Keudasta -sarjan juttua.

Tulin talousjohtajaksi Keudaan 20 vuotta sitten,  vuoden 2001 elokuussa. Muistan sen kuin eilisen päivän tavataan sanoa, mutta voin kyllä todeta, että minulla ei ole mitään mielikuvaa tuosta ensimmäisestä Keuda-työpäivästä.

Sen jälkeen on kyllä matkaan tarttunut monituista Keuda-muistoa ja tähtihetkeä.

Aivan upea ja uniikkikin matka ammatillisen koulutuksen ihmeelliseen maailmaan!

Aivan upea ja uniikkikin matka ammatillisen koulutuksen ihmeelliseen maailmaan!

Keuda oli 20 vuotta sitten kovin toisen näköinen ja kokoinen. Opiskelijamäärämme oli 2 700 ja meitä keudalaisia oli 413 ja liikevaihtomme 24,6 milj.€. Toimintamme rakentui viiden ammattiopiston varaan eli meillä oli JAO, KAO, MAO, NAO ja TAO. Neljä ensimmäistä lienee selviä, kun hoksaa, että ensimmäinen kirjain tarkoittaa paikkakuntaa, viidennen nimi oli Tuusulanjärven ammattiopisto ja siihen kuuluivat Sibeliuksenväylä, Kirkkotie ja Pekka Halosen akatemia. Jokaista ammattiopistoa johti rehtori. Vuodesta 2017 lukien meillä on ollut vain yksi ammatillisen koulutuksen oppilaitos eli Keuda ja sitä johtamassa yksi rehtori.

Moni asia on matkanvarrella muuttunut, mutta yksi asia on ollut Keudalle aina leimallista ja sydämenasia: laadukas opetus ja ohjaus sekä sitä tukevat kustannustehokkaat tukipalvelut. Tälle pohjalle on Keudan toimintaa aina rakennettu ja se antaa pohjaa myös tulevalle.

Viime vuosina myös strategia ja sen merkitys johtamisen välineenä Keudassa on selkeästi muuttunut. Se on tullut lähemmäksi arkea ja tavoitteet ovat yhdessä määriteltyjä. Asiakaslupaustemme mukaisesti haluamme olla innostava opiskelupaikka, ketterä kumppani ja haluttu työpaikka. Uskon, että monelta osin näin onkin, mutta toisaalta aina on myös hieman parannettavaa.

Olemme tänä pandemia-aikana eläneet todeksi arvojamme: Välitämme, Arvostamme ja Uudistumme. Kun jatkossakin toimitaan niiden mukaisesti, ollaan taatusti oikealla polulla.

Sen jälkeen, kun valintani Mäntsälän uudeksi kunnanjohtajaksi varmistui, olen saanut erittäin paljon kommentteja ja palautetta. Vaikea on niistä välillä edes itseään tunnistaa, niin positiivisia ne ovat olleet. On kuitenkin tullut sellainen tunne, että ne on sydämestä annettuja ja niillä on tarkoitettu sitä, mitä on sanottu. Muistelen niitä kaikkia, kun tulee hetki, että rapaa tulee päin näköä oikein urakalla. Olen melko varma, että sitäkin on edessä.

Olen teksteissäni ja muissakin yhteyksissä aina aika ajoin lainannut Winston Churchillin ajatelmaa siitä, että kannattaa olla optimisti. Runoilija Eeva Kilpi on ilmaisut saman asian hieman toisin eli ”Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää”.

Minulta on myös kysytty, miten meidän nyt käy? Keudalla käy hyvin.

Kukaan ei ole korvaamaton, ja jos joku luulee olevansa, niin kannattaa aina aika ajoin tehdä se klassinen vesilasitesti ja katsoa millainen kuoppa siihen sitten jää.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että Keudalla on edessä hyvä ja hieno tulevaisuus. Meillä on kaikki menestyksen eväät omissa käsissä. Saamme myös jatkossa kamppailla kasvun ja sen hallinnan kanssa.

Tiedän jo nyt, tulen kaipaamaan teitä ihanat keudalaiset!

Nautitaan kesästä, nautitaan jalkapallosta, pidetään Keudan ja ammatillisen koulutuksen lippua korkealla!

EM-huuhkajien tunnusta mukaillen Oi Keuda on – nyt ja aina!

Hannu


 

HL kk 300Kirjoittaja Hannu Laurila on toiminut Keudan palveluksessa vuodesta 2001 talousjohtajana, talous- ja hallintojohtajana sekä vuodesta 2015 lähtien kuntayhtymän johtajana. Hän siirtyy Mäntsälän kunnanjohtajaksi alkusyksystä 2021.

 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra116

Jaa sivu