Työelämätorstai: Keudasta kattotyöntaitajia työelämään

Keuda koulutuksen järjestäjänä tekee tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa. Työelämässä oppiminen on tärkeä osa ammatillista koulutusta.

Keskusteluja työelämän kanssa käydään tarkalla korvalla. Yhteydenpidon myötä esiin on tullut mm. BMI konsernin Icopal Katto Oy:n tarve kattotyöntekijöille kattojen huoltotöihin, kattojen vedeneristystöihin ja erilaisiin kattojen saneeraustöihin.

Keudasta asiakkuuspäällikkö Jorma Käyhkö ja koulutusjohtaja Arto Lehtola ovat käyneet keskustelua yhdessä yrityksen kanssa työntekijätarpeen sekä opiskelijoiden työelämässä oppimisen yhdistämisestä.

Yhteissuunnittelun pohjalta on rakentunut Keudan ja Icopal Katto Oy:n ”BMI-polku Keudassa”. Tällä polulla rakennusalan opiskelijoille on tehty kattotyöpainotteinen suunnitelma opintojen edistämiseksi. Suunnitelmaan kuuluu oppisopimuskoulutusjakso Icopal Katto Oy:n työmailla sekä osaamisen kehittäminen työmailla tarpeellisessa ammattitaidossa. Syvempää osaamista tarvitaan erityisesti kattotyöstä ja vedenerityksestä. Opintoja on sujuvoitettu hyödyntämällä paljon verkko-opetusta.

Jorma Käyhkö kertoo, että vedeneristyskoulutuksessa on uutta se, että tuote- ja menetelmäosaamisessa hyödynnetään Icopal Katto Oy:n osaamista ja Keudan opettajilla on mahdollisuus käydä tutustumassa Icopal Katto Oy:n työmailla vedeneristystyötapoihin. Näin on päästy syventämään yhteistyötä.

7 Keudan innokasta opiskelijaa on aloittanut keväällä oppisopimusjaksonsa kohti kattotöiden ammattilaisuutta.

 

 Teksti: Elina Rantala


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

 2020 laatupalkinto intra119

 

Työelämää varten

Jaa sivu