Työelämätorstai: Keravan Ateriapalvelujen ja Keudan yhteisessä koulutuksessa kehitettiin reseptiikkaa Cook & Chill -menetelmään

Keravalle valmistuu kesällä uusi keittiö Keravanjoen monitoimitalolle, jossa päästään valmistamaan ruokaa uusilla Cook & Chill resepteillä. Keravan ateriapalvelujen ja Keudan yhteinen Cook & Chill koulutus alkoi tammikuussa ja siihen osallistui 10 opiskelijaa.

Koulutuksessa kehitettiin tulevan keittiön Cook & Chill -ruuantuotantomenetelmään soveltuvia reseptejä. Tässä kyseisessä ruuantuotantomenetelmässä jo olemassa olevat reseptit uudistettiin uudella menetelmällä. Monitoimitalon keittiöön saatiin luotua Cook & Chill -ruokatuotantomenetelmällä kuuden viikon kiertävä ruokalista.

Susanna Wickstroem

Kuvassa Susanna Wickström

Työn ohella opiskelussa tärkeintä on suunnitella oma aikataulu

Susanna Wickström oli koulutuksessa mukana opiskelijana. Hän kiertää eri toimipisteissä toimien kokkina.

”Koulutus oli hyvä ja teoriaosuus oli mielenkiintoista. Koulutuksessa käytiin läpi eri ruuanvalmistusmenetelmiä ja kehitettiin Cook & Chill -reseptiikkaa. Koulutus antoi uusia toimintatapoja sekä uuden näkökulman valmistaa ruokaa”, Susanna kertoo.

 ”Tehtäväni vaati aikatauluttamista ja suunnittelua, koska kierrän eri toimipisteiden keittiöissä. Koulutus onnistui hyvin, vaikka ajan löytäminen oli välillä haasteellista. Tärkeintä on aikatauluttaa opiskelu ja työnteko sekä mitä tekee milloinkin”, Susanna jatkaa.

Susanna Wickström tyoeskentelee

Opiskelijat innostuneita oppimaan uutta

Heli Sillanpää toimi työpaikkaohjaajana Cook & Chill -koulutuksessa useammalle opiskelijalle. Hän työskentelee ruokapalvelujen asiantuntijana Keravan kaupungilla. Hän koki työpaikkaohjaajan työn olevan mukavaa ja helppoa. 

”Kymmenen aterianpalvelun työntekijää lähti innoissaan mukaan koulutukseen ja kaikki meni suunnitelmien mukaan. Ohjaajana toimiminen oli helppoa, sillä jokainen teki töitä itseohjautuvasti. Koulutuksesta saatiin hyvää reseptiikkaa uuteen keittiöömme”, kertoo Heli.

Haastavasta koronatilanteesta huolimatta opiskelu onnistui hyvin

”Opiskelun luennot toteutettiin etäyhteyksien avulla, koska tapaamiset pyrittiin Koronan vuoksi minimoimaan. Opiskelijat tekivät itsenäisesti tehtäviä ja olin tarvittaessa puhelimitse tavoitettavissa. Vaikka haasteita oli toteuttamisen kanssa rajoitusten takia, niin koulutus saatiin hienosti vietyä loppuun ja onneksi tekniikkakin toimi hyvin”, jatkaa Heli.

Heli Sillanpää ja Kati Moisio

Kuvassa Heli Sillanpää ja Kati Moisio

Tarpeenmukaista yhteistyötä matalalla kynnyksellä

Ateriapalvelupäällikkö Kati Moisio vastaa Keravan kaupungin ateriapalveluista.

”Koulutus räätälöitiin Keravan ateriapalveluiden tarpeiden mukaan. Työpaikalla oppimisessa edettiin niin, että opiskelijat valitsivat olemassa olevasta reseptiikasta, eli kuumavalmistusreseptiikasta, itselleen mieluisammat ohjeet. Opiskelijat lähtivät muokkaamaan reseptejä Cook & Chill -ruokatuotantomenetelmään sopivaksi. Ateriapalvelut saivat tästä koulutuksesta kuuden viikon kiertävän ruokalistan uuteen Cook & Chill keittiöön, eli tarve koulutukselle oli suurta”, kertoo Kati.

 ”On hyvä, että yhteistyötä tehdään työelämän ja oppilaitosten välillä. Suunnitellaan yhdessä työpaikalle sopivia opintopolkuja matalalla kynnyksellä ja työnantajan näkökulmasta. Sekä sitä, että meidän opiskelijamme saavat Keudasta sitä koulutusta mitä he tarvitsevat”, jatkaa Kati.  

 Ruokia tarjottimella

Keudassa voi suorittaa opintoja osa kerrallaan

Keudan koulutuksen opettaja Susanna Salosen mukaan kaikki opiskelijat onnistuivat työn ohessa opiskelussa erinomaisesti. He saivat lisää osaamista työhönsä ja suorittivat Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä -tutkinnon osan.

 ”Opiskelu työn ohella on ollut antoisaa kaikille osapuolille, myös opettajalle. On hienoa, että opintopolku voi edetä osa kerrallaan”, kertoo Salonen.

 Suurkeittiön ruoanvalmistuksen lisäksi erinomaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

  • Kasvisruokien valmistus                       
  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen              
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa    

 

Jos kiinnostuit, niin lue lisää ja ilmoittaudu mukaan, niin laadimme juuri sinulle sopivan opintopolun:

Ruokapalvelujen ammattitutkinto – suurtalouskokki (AT), ravintolakokki (AT) | Keuda.fi

 

 


 

 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra124

 

Työelämää varten

Jaa sivu