DJ:nä työskentelevä Tero innostui opiskelusta uudelleen liiketoiminnan opintojen myötä

Asiakaspalvelutöiden lisäksi Tero Soinne on työskennellyt DJ:nä useiden vuosien ajan. Kuva: Niko Laurila

 

Koskaan ei ole liian myöhäistä innostua opiskelusta. Vaikka olisit pidemmänkin aikaa kartuttanut osaamistasi työelämässä, voivat opinnot tuoda uudenlaista osaamista, näkökulmaa ja intoa tekemiseen. Tämän tietää 30-vuotias Tero Soinne. Hän ehti työskennellä 10 vuoden ajan asiakaspalvelutehtävissä, kunnes hän päätti hakeutua liiketoiminnan opintoihin Keudaan.

”Ensikosketukseni asiakaspalvelutyöhön tuli vuonna 2009, kun suoritin työharjoittelua Keravan Teboililla. Tykästyin kovasti alaan. Opiskelin varastoalaa, mutta opinnot jäivät kesken, kun uusi työ vei mennessään. Sen jälkeen olen työskennellyt kaupoissa ja monipuolisesti asiakaspalvelutehtävissä. Se on lähes aina ollut päivätyöni”, Tero kertoo.

Terolla on myös toinen sangen mielenkiintoinen ja monipuolinen ammatti. Hän on tehnyt 19-vuotiaasta lähtien DJ-keikkoja ympäri Suomea.

”DJ-homman juuret juontavat paljon pidemmälle. Ne ovat tulleet hiphopin mukana. Harrastin nuorempana breikkausta ja sieltä ovat tulleet ensimmäiset verkostot. Sukumme on myös musikaalista. Olemme esimerkiksi serkkuni kanssa tehneet musaa alakoulusta lähtien. Vanhin serkkuni alkoi soittaa levyjä. Hän opetti serkkuani, joka taas opetti minua. Kun hän siirtyi toisiin tehtäviin, otin hänen paikkansa DJ-keikoilla.”

Alkuun kyseessä oli sivutoiminen työ, jonka sesonkiaika sijoittui pääasiassa kesään. Tero kertoo, että DJ:n tehtävät istuivat hyvin hänen päivätyönsä rinnalle. Vahvasta asiakaspalvelukokemuksesta Tero on voinut ammentaa myös DJ:n tehtäviin, joissa ihmisten kohtaaminen on suuressa osassa. Joidenkin vuosien kuluttua sivutoimisesta DJ:n työstä tuli Terolle päätoiminen työ.

 

Liiketoiminnan koulutus on tarjonnut paljon hyödyllistä tietoa

Kuinka sitten liiketoiminnan opinnot astuivat kuvaan? Tero kertoo, että hän on jo pidemmän aikaan haaveillut osaamisensa päivittämisestä ja koulutuksen hankkimisesta. Lisäksi hän on kaivannut elämäänsä säännöllisyyttä. Päätöstä vauhditti myös korona, joka vaikutti keikkojen määrään merkittävästi.

”Hain kesällä 2020 merkonomiopintoihin Keudaan. Se sopi elämäntilanteeseeni hyvin. Syksyllä hoksausta tehdessämme tajusin, että nyt ollaan ihan oikealla alalla.”

Tero innostui opiskelusta toden teolla. Hän on kokenut opintojen sisällön mielenkiintoisina ja hyödyllisinä. Hän on pystynyt peilaamaan niitä kokonaisvaltaisesti omaan työkokemukseensa. Tämän myötä, hänelle on kirkastunut kuva omasta osaamisestaan ja vahvuusalueistaan.

Tähän menneissä Tero on käynyt opinnoissaan läpi muun muassa työyhteisössä toimimista, tuloksellista toimintaa, yritystoiminnan suunnittelua, projektissa toimimista ja yto-aineita. Lisäksi hän on suorittanut työharjoittelua ystävänsä mediakonsultointiyrityksessä, jossa hän teki markkinointiviestintää ja sisällöntuotantoa.

”Tässä on tullut paljon hyödyllisiä asioita – juuri sellaisia, joita olen halunnut oppia. Tässä tulee työn teoreettista ja virallista puolta, kun käytännön kokemusta minulla on jo aika paljon. Lisäksi täällä oppii paljon sellaisia taitoja, joista on hyötyä myös siviilielämässä.”

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

TeroSoinne2 kuvaajaNikoLaurila2

Tulevaisuudessa Tero haluaa kouluttaa uusia tekijöitä alalle. Hän kertoo löytäneensä jo ensimmäisen oppipojan. Kuva: Niko Laurila

 

Tavoitteena kouluttaa uusia tekijöitä alalle – myös jatko-opinnot kiinnostavat

Liiketoiminnan opintojen myötä Tero kertoo viihtyneensä ensimmäistä kertaa koulussa. Vaikka korona-aika on asettanut omat haasteensa, hän toteaa saaneensa tähän mennessä vain hyviä kokemuksia Keudasta.

”Kun aiheet ovat oikeasti kiinnostavia, niin ekaa kertaa olen pysynyt koulussa ja saanut vieläpä hyviä arvosanoja. Opintojen suhteen on tullut onnistumisen iloja, mitä en ole aiemmin kokenut. Uskon, että sopivia aloja voisi löytyä monia, mutta on tärkeää, että opetusmetodit ja oma opiskelumotivaatio kohtaavat. Minun kohdallani on käynyt niin.”

”Keskikatu on toimipisteenä tosi kiva. Keudaattorista olen saanut paljon apua. Täällä tapahtuu just sitä, että opiskelijat ja henkilökunta puhaltavat yhteen hiileen. Opiskelijaravintola Breikille propsit – safka on käsittämättömän hyvää.”

Teron opinnot ovat edenneet jouhevasti. Alun perin hänen suunnitelmissaan oli valmistua keväällä 2022. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että hän voisi valmistua jo kuluvan vuoden lopussa.

”Vähän on tullut opettajilta ja muualtakin kommenttia, että voisin hakea jatko-opiskelemaan. Katsotaan kuitenkin ensin opintopiste kerrallaan. Tässä aletaan valmistautua siihen, että rajoitukset poistuvat, jotta päästäisiin tekemään taas DJ-keikkaa. Samaan aikaan etsin erilaisia harjoittelupaikkoja, joissa voisin suorittaa näyttöjä ja saada lyhyitä työkokemuksia erilaisista paikoista. ”

Tero jatkaa, että DJ-hommien osalta luova tauko on tehnyt hyvää. Uraa on tullut pohdittua monelta eri kantilta. Teron suunnitelmissa on alkaa kouluttaa alalle uusia tekijöitä. Lisäksi hän on suuntautumassa enenevässä määrin tapahtumatuotannon puolelle.

Tulevaisuuden osalta Tero on pohtinut vaihtoehtoina myös tradenomi- tai media-alan opintoja. Vielä on kuitenkin hyvää aikaa puntaroida vaihtoehtoja ja tehdä jatkosuunnitelmia.

”Valmistumisen jälkeiset suunnitelmat ovat vielä hyvällä tavalla auki”, Tero toteaa lopuksi.

Jaa sivu