Podcastin uusimmassa jaksossa tutustutaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan maailmaan

Kohti unelma-ammattia -podcastin kahdeksas jakso on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja SoundCloudissa. Tässä jaksossa Krista ja Hannu saavat vieraakseen Keudan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opettajan Maarit Liukolammen. Krista on erityisen innoissaan, sillä siivoaminen on lähellä sydäntä.  

”Tämän jakson tarkoituksena oli ennen kaikkea vähentää puhtaus- ja kiinteistöpalvelualaan liittyviä ennakkoluuloja, sillä mielestäni työ on fyysisesti haastavaa, palkitsevaa ja yhtä lailla arvostettavaa kuin mikä tahansa muukin tutkinto tai työ”, kertoo Krista.  

Tässä jaksossa Maarit Liukolampi kertoo perustutkinnon ja ammattitutkinnon välisistä eroista sekä siitä, millaista opiskelu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla on. Krista ja Hannu haluavat selvittää vastauksia muun muassa siihen, millainen on tyypillinen alalle hakeutuja, kuinka suosittua alalle hakeutuminen on ja mitkä hakijalta vaaditaan, jotta voi päästä opiskelemaan esimerkiksi ammattitutkinnossa.  

Parivaljakko haluaa myös tietää, millaisia eri työtehtäviä puhtaus- ja kiinteistöalan tutkinnon suorittanut voi tehdä ja kiinnostaako alalle tulevaa opiskelijaa ensisijaisesti yrittäjyys vai työskentely palkkatyöläisenä. Ajatuksia vaihdetaan myös ammattisanaston käytöstä, ulkomaalaisten hakeutumisesta alalle sekä korona-ajan vaikutuksista alan kasvuun ja kehitykseen. 

Innokkaana siivoojana Krista haluaa myös selvittää, millaiset mahdollisuudet hänellä olisi päästä suoraan ammattitutkinto-opiskelijaksi ilman perustutkintopohjaa. Riittääkö Kristan kokemus siivoustyöstä vai tulisiko hänen aloittaa opiskelu perustutkintopohjalta?

Kaikki tämä ja paljon muuta kuunneltavissa nyt! Kuuntele uusin jakso Spotifysta tai SoundCloudista


 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli 10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra125

Jaa sivu