Työelämätiistai: Kotviminen kunniaan – luova laiskottelu työelämässä

Onhan tästä jo aikaa, kun Tukholmassa ollessani STV:n suomenkielisen toimitus pysäytti minut kadulla tiedustellakseen, että onko kotviminen tuttua? Kotvanen siinä pohdittiin toimittajan kanssa, mitä positiivinen joutilaisuus on, onko kotvimisesta, työn tauottamisesta, hyötyä työn lomassa.

 ”Todellinen kesä on silloin, kun laiskuus löytää arvostusta” – Sam Keen

Kesälomakausi on kukkeimmillaan. Toisille se tarkoittaa helteisiä oltavia työn ääressä, toisille mahdollisuutta joutilaampaan ajanviettoon. On hyvä kysymys, löytyykö nyt rohkeutta positiiviseen laiskotteluun?

Työn lomassa luovan laiskuuden ja tauottamisen työkalut ovat yksinkertaisia. Luovuutta ja tehoa lisää monesti kahvitauko, taukojumppa, pieni kävely, tirsat tai vaihtoehtoiseen työtehtävään siirtyminen, jos alkaa puuduttaa. SVT:n toimittajaa kiinnosti somettaminen osana kotvimista. Tauon paikka sekin.

Kesä, erityisesti loma, tarjoaa oivallisen mahdollisuuden positiiviseen joutilaisuuteen. Lomalla voi laiskotellen laittaa omaa alitajuntaansa tekemään työtä syksyä varten. Luova laiskuus voi tuoda ratkaisuja mielessä olleisiin kysymyksiin ilman että niitä sen kummemmin työstää.

Ajattelin itse lomallani valjastaa luovan laiskuuden jatkuvan oppimisen asioille. Minua pohdituttaa, miten jatkuvan oppimisen avulla voidaan varmistaa, että alueemme säilyy kilpailukykyisenä yhteiskunnan muutoksissa ja murroksissa. Minua kiinnostaa, miten eri toimijat saadaan tekemään yhteistyötä uusilla tavoilla, ja mikä on Keudan rooli kokonaisuudessa. Nyt laitan peukun pystyyn, otan rennosti ja toivon, että elokuussa työyhteisön kehittämispäivässä ajatus on kirkas ja rentoutunut mieli tuo kaivattuja oivalluksia. Silloin jatkamme työtämme jatkuvan oppimisen ja alueen elinvoiman edistämisen parissa.

 Learn something

”Mietin, millaista olisi elää maailmassa, jossa olisi aina kesäkuu.”
– L.M. Montgomer

Toinen asia, johon ajattelin lomalla kotviessani valmistautua, on ennakointi. Siihen liittyy vaihtoehtoisten tulevaisuuksien tarkastelu ja niiden vaikutukset ammatilliseen koulutukseen. Se tarkoittaa montgomerilaisen ajattelutavan omaksumista. Mitä jos aina olisi kesäkuu? Mitä jos kaikkien olisi mahdollista jatkuvan oppimisen kautta taata kilpailukykyisyytensä työmarkkinoilla? Mitä jos kaikki opiskelijat työllistyisivät? Mitä jos kaikkiin työpaikkoihin löytyisi osaaja? Mitä jos työpaikoilla olisi riittävää digiosaamista? Kysymyksiä on loputon lista. Täytynee viritellä riippumatto rauhalliseen paikkaan, jota mieli pääsee vapaaksi. Ja elokuussa luovuus pääsee kukkimaan, kun palaa innokkaana työpaikalle, vastaukset valmiina. Millaista olisi elää maailmassa, jossa olisi aina elokuu?

 Naeyttoekuva 2021 06 30 113822

 

 

Jos tarvitset rohkaisua laiskotteluun, tässä muutama podcast ja kirjoitus aiheeseen virittäytymiseen (linkit ulkoisilla sivuilla):

 

PODCAST: MY Studio (Mikroyrittäjän studio)  https://share.transistor.fm/s/72e1bb66 Työelämän ilmiöt, muutos ja luova laiskuus.

PODCAST: 21. Laiskottelu. Miksi joskus on hyvä olla tekemättä mitään? Vieraana Vesa Nevalainen. — Psykologi Nina Lyytinen

Teksti: Erikoiset Asiantuntijat: Kotvi kotva

Teksti: Kotviminen antaa uusia ideoita ja parantaa työhyvinvointia – Tiedon silta (tsr.fi)

Teksti: Tukea luovaan laiskuuteen – Next (xamk.fi)

Teksti: Tiimiakatemia | Esseepankki » Luova laiskuus

 

#luovuus #työhyvinvointi #jatkuvaoppiminen #ennakointi #laiskuus #laiskottelu

Teksti: Henna Hyytiä 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra132

Jaa sivu