Kokkiopiskelijoiden kesäretki Saaren kartanolle

Keudan Paatelan kesäravintolaa pyörittäneiden opiskelijoiden viimeinen päivä ennen kesälomille siirtymistä oli vähän erilainen. Opiskelijat pääsivät kesäretkelle Keudan Saaren kartanon puutarhalle tutustumaan, mistä heidän valmistamansa raaka-aineet tulivat.

Kartanon puutarhan toimintaa, puutarhaa ja peltotiluksia esitteli pääpuutarhuri Risto Kononen. Opiskelijat näkivät, mistä heidän käyttämänsä raaka-aineet kasvavat ja tulevat.

Päivään kuului piknik Saaren grillikodan laavulla, jossa he nauttivat itsetehtyjä kolmioleipiä, vichyä, jääteetä ja jääkahvia. Jälkiruuaksi oli lettuja mansikoiden, mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

 lettu ja p.myymaelaestae kuva

Lopuksi oli mahdollisuus käydä ostoksilla Saaren puutarhan myymälässä.

”Kaikki opiskelijat olivat todella hyvällä fiiliksellä ja nauru raikasi. Oli hienoa nähdä opiskelijoiden vau efektit, kun he pääsivät näkemään, mistä kesäravintolan huippu raaka-aineet kasvavat ja tulevat ”, kertoi Keudan ravintola- ja catering-alan opettaja Arto Oinonen.

 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra135

Jaa sivu