Kolumni Keudasta: Vauhdikas puolivuosikas Keudassa on jälleen takana

Sen tiimoilta on hyvä hetkeksi pysähtyä kertaamaan mitä on saatu aikaan.

Olen huomannut ainakin itsessäni, että ilman ajoittaista pysähtymistä kaikki tekeminen kietoutuu toisiinsa ja kohta alkaa tuntua siltä, ettei mitään ole saanut aikaan. Sillä ainakin meillä Keudassa tapahtuu monella saralla, myös kesällä. Ja nyt jos koskaan, on oiva aika pysähtyä ja kerrata mitä ollaan saatu aikaan.

Innostava opiskelupaikka

Meiltä on valmistunut tulevaisuuden ammattilaisia vuoden 2021 ensimmäisen puolivuotisen aikana miltei 1500 opiskelijaa eri alojen tutkinnoista ja/tai osatutkinnoista. Lämpimät onnittelut vielä uudestaan. Huikea määrä ja heidän tarinoitaan pääsee lukemaan #OpiskelijanÄäni -tarinoiden kautta artikkelin lopussa olevien linkkien myötä.

Yhteishaun kautta meille hakeutui 1140 uutta opiskelijaa, jotka aloittavat opintonsa syksyllä 2021. Näistä uuden lainsäädännön mukaisia oppivelvollisia oli 850 henkilöä. Heistä tulemme kertomaan tarinoiden myötä ehkä jo tulevana syksynä. Tervetuloa Keudaan opiskelemaan!

Jäikö opiskelupaikka vielä saamatta?

Hae jatkuvan haun kautta Keudaan opiskelemaan, käynnissä useita hakuja. Katso koulutustarjontaamme tarkemmin täältä.

 

Kuluvan vuoden toteutuneita lukuja 

Kuluneen vuoden aikana Keudan viestinnän tiimi on vahvistanut sosiaalisen median kanaviaan sekä myös lanseerannut uusia.

Keudan sosiaalisen median kanavia ovat Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIN, YouTube, TikTok, Spotify, SoundCloud.

Alkuvuoden aikana Keuda on julkaissut somekanavissamme yli 2900 somepostausta. Klikkauksia niille on kertynyt yli 15 000 kertaa. Sometileillämme on kaikkiaan hieman yli 10 000 seuraajaa, jota tahdomme edelleen kasvattaa laadukkailla sisällöillä.

Lisäksi olemme tuottaneet 198 artikkelia Uutisia Keudasta -sivustolle. Keudan intraan loimme 159 uutista. Videoita olemme tuottaneet 47 kappaletta ja kahdeksan Kohti unelma-ammattia – podcast-jaksoa.

Somenäkyvyytemme kasvu on ollut huimaa, selkeät suunnitelmat ja panostukset kantavat hedelmää. Datatoinnin kautta analysoimme näkyvyyttämme ja sen sävyjä; miten, milloin ja mistä seuraajamme meille saapuvat sekä niissä tapahtuvia muutoksia.  

15544146 man in headset playing computer video game at home2

Osaamisen kasvattamista Keudassa

Viestinnän vartit käynnistettiin viime syksynä, kun halusimme viestinnän tiimissä tavoittaa laaja-alaisesti keudalaisia ja kertoa vartin aikana ajankohtaisista asioista sekä vinkeistä viestinnän, markkinoinnin, brändin sekä strategian näkökulmista.

Kevään 2021 aikana pidettiin 21 Viestinnän varttia, joissa käsiteltiin ajankohtaisia aiheita, kuten yhteishaku, esteetön viestintä, somevinkit, Teamsin käyttövinkit. Varteista saatu palaute on ollut positiivista. Osallistumismäärät ovat kasvaneet koko ajan. Osallistujaennätystä taitaa pitää kollegani Minna, joka kertoi kotisivujen uudistumisesta yli 70 osallistujalle. Viestinnän vartit tallennetaan, jolloin ne voi katsoa tai niihin voi palata itselleen sopivana ajankohtana. Tallenteita on myös mahdollista käyttää opetuksen apuna, osa opettajista on niitä aktiivisesti hyödyntänytkin.

Torstain turinoita, jotka ovat sisäisesti julkaistavia artikkeleita, julkaistiin kevään aikana 23 kappaletta. Kolumni Keudasta alkoi ilmestyä tammikuussa ja sitä on kirjoitettu eri keudalaisten toimesta kaikkiaan 26 kappaletta. Kolumneissa käsitellään kirjoittajan omaan työhön liittyviä ajankohtaisia asioita ja/tai näkökulmia.

Tapahtumatuotantoa olemme myös tehneet pääosin etänä virtuaalisesti, kuten #murros -tapahtuma, Keuda-päivä tai kevään valmistujaisjuhlat. Ensi syksyn näyttäessä jo tapahtumien osalta hieman valoisemmalta, joten katsotaan mitä kaikkea keksitäänkään.

Keudalaisia #uniikki -hetkiä

Mieleenpainuvia #uniikki -hetkiä olen kokenut, kun #digitaalinen Keuda vahvistuu koronan edelleen viihtyessä keskuudessamme. Etäopetusta olemme onnistuneet toteuttamaan monipuolisesti hieman eri aloista riippuen. Opettajamme ja ohjaajamme ovat ottaneet aimo loikkia ja muokanneet opetusmenetelmiään vastaamaan opiskelijoiden tarpeita, oli sitten kyse etä- ja/tai hybridiopetuksista. Huikeaa venymistä ja upeaa yhteisöllisyyttä!

Keuda tyoantajana kuntarekryHuippua olla #keudalainen. Olen onnellinen, että valitsin Keudan osaksi uniikkia omaa polkuani 2020 keväällä, sillä matkalla on vielä paljon nähtävää, sillä; 

Talomme on täynnä upeaa laaja-alaista ammattitaitoa, vastuullisesti, kestävästi ja digitaalisen vaikuttavasti toimivaa, yhteisöllistä tekemistä, kollegoistamme välittävää ja toistemme tekemistä arvostavaa – toimintaa.

Tätä toimintaa on edelleen tarkoitus jatkaa ja syventää myös uusien tulevien keudalaisten kanssa!

Kunhan ensin vietetään kesälomaa, vai mitä?

Eli elokuussa jälleen kohdataan!

Aurinkoa ja lepoa kaikille oivassa suhteessa luovuuteen, kukin omalla tyylillään.

 

Hanna Nyrönen 

 

Linkkejä #OpiskelijanÄäni -tarinoihin:

Maatalousalan ammattitutkinto poiki myös kesätyöpestin Mikolle | Keuda.fi

Floristiksi valmistuva Ellinoora valitsi alan luovuuden takia – Hän haluaa myös tarjota viittomakielistä asiakaspalvelua | Keuda.fi

Nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi valmistunut Ilias löysi oman alansa – Suunnitelmissa ovat jatko-opinnot | Keuda.fi

Web Designerin opinnot Keudassa mahdollistivat unelman jatko-opinnoista | Keuda.fi

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto herätti uuden innon opiskeluun | Keuda.fi


Hanna 2021 kesae
Kirjoittaja Hanna Nyrönen työskentelee Keudassa viestintä- ja markkinointipäällikkönä ammatillisen koulutuksen mielenkiintoisessa ja moninaisessa ympäristössä. Hän on erityisen kiinnostunut muutosjohtamisesta, digitaalisuudesta, työhyvinvoinnista ja myynnistä. ”Työnteon tulee olla kivaa ja motivoivaa, jotta syntyy tuloksia.”


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli 10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

 2020 laatupalkinto intra137

 

 

Jaa sivu