After #murros2021: Kestävä ja Vastuullinen toiminta Keudassa

Kestävän ja vastuullisen toiminnan myötä vuosi 2021, on nimetty Keudassa kestävän ja vastuullisen toiminnan vuodeksi.  Kestävän ja vastuullisen kehityksen koordinaattori Jenna Inkinen kävi kertomassa #murros- tapahtumassa, mitä toimintaan sisältyy.

Keudassa kehitetään ja edistetään kestävää kehitystä monella tapaa, joka näkyy strategiatasolla asti. Organisaation toimintaa tarkastellaan kestävän ja vastuullisen toiminnan avulla aktiivisesti ja monipuolisesti eri toiminnallisuuksista käsin.

Keudan toimintaa ohjaa strategian lisäksi kaksi ympäristösertifiointijärjestelmää. Toinen niistä on EKO-kompassi, jonka avulla tuki- ja asiakaspalveluja muokataan vahvemmin kohti kestäviä ratkaisuja ja kiertotaloutta laajemmin hyödyntäväksi.  Tämän lisäksi OKKA-säätiön toiminta, joka tarjoaa oppilaitoksille mm. työkaluja kestävää kehitystä johtamiseen, opetukseen ja arkeen. Tämä toiminta ohjaa Keudan pedagogiikkaa tulevaisuusindikaattorien myötä vahvemmin kohti kestävää kehitystä ja vastuullista opetusta ja ohjausta.

2021 Jenna Saari Seppo peli Keuda

Tämän vuoden sekä lähivuosien painopisteinä on lähdetty kehittämään kestävää kehitystä ja kiertotaloutta, erityisesti opetuksen ja pedagogiikan osalta. Kuvassa tuotetaan opiskelijoille suunnattua mobiilisti pelattavaa kiertotalouspeliä. Tekijöinä Jenna Inkinen sekä opettajat Marja Alastalo ja Jyri Bemersthål.

Tätä toimintaa tuetaan vahvasti palvelutoiminnoissa, joihin kuuluu kiinteistö-, ravintola-, tieto- ja viestintä- sekä hankintapalvelut. Vastuulliset hankinnat on nostettu Keudassa yhdeksi prioriteetiksi, samoin avoin viestintä kestävästi ja vastuullisesti toiminnasta viestien.

Keudassa on panostettu paljon erilaisiin virtuaaliympäristöihin ja niiden rakentamiseen. Näiden avulla tuodaan esiin myös kestävää ja vastuullista toimintaa, sillä virtuaaliympäristöt ja #murros -tapahtumat toimivat niin tutkimuksiin perustuvan datan edistäjänä, kuin tiedon välittäjinä. Sosiaalisen median verkkosivujemme kautta jaetaan kestävään ja vastuulliseen teeman artikkeleita.Lisäksi keväällä lanseerattiin Keuda-vilkku, joka kertoo toimenpiteistä mitä Keudan eri toimipisteissä tehdään, ja minkälaisessa vaiheessa kukin projekti on, missä se on toteutettu, kuka siitä vastaa, jolta voi kysyä lisätietoja ja kenties innostaa lanseeraamaan myös omaan toimintaan.

Kiertotalous keuda asuntomessutalo2020 Saengynpaeaety SU3

Keudassa kiertotaloutta on lähdetty edistämään aika hienolla tavalla esimerkiksi viime vuonna Tuusulan asuntomessuilla, jossa yli 60 opiskelijaa oli rakentamassa kohdetta. Siellä hyödynnettiin uusiokäyttöisiä materiaaleja, jotka yleensä on joutuneet suoraan rakennusjätteeksi. Seiniin rakennettiin listojen -jämäpaloista panelointia ja sängynpääty tehtiin kakkoskakkosen -laudan jämäpaloista.

Kuva: S. Uusitalo

 

 

 

 

 

Lisäksi ravintolapalveluissa on laadittu oma ympäristöohjelma, jossa pyritään edistämään biologisia kiertoja niin, että ravinteet palautettua takaisin maahan ja biokemiallisiin kiertoihin.  

Kestävä ja vastuullista toimintaa kehitetään aktiivisesti, niin tänä vuonna Keudan kestävän ja vastuullisen vuoden aikana, kuin varmasti tulevaisuudessakin.

 Vastuullinen ja kestaevae Keuda kuva logon ja tekstin kanssa 2psd kopio 2


 


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.2020 laatupalkinto intra139

Jaa sivu