Työelämätorstai: Minkälaisia mahdollisuuksia koulutussopimus ja oppisopimus tarjoavat?

Oletko kiinnostunut kouluttamaan yritykseesi työtehtäviin Keudan opiskelijan? Et ole kuitenkaan varma, mitä vaihtoehtoja opiskelijan ottamiseen on? Vai haluatko kouluttaa omia työntekijöitäsi?

Vaihtoehdot ovat koulutussopimus ja oppisopimus, mutta mitä eroja näissä vaihtoehdoissa on?

Koulutussopimus tuo opiskelijalle lisää osaamista

Opiskelija voi hankkia osaamista erilaisissa oppimisympäristöissä ja joustavasti niitä yhdistellen. Työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä järjestettävää koulutusta kutsutaan työelämässä oppimiseksi. Se on aina tavoitteellista ja ohjattua, ja siihen voidaan yhdistää koulutusta esimerkiksi oppilaitoksen opetustiloissa, verkko-oppimisympäristöissä, virtuaalisissa oppimisympäristöissä sekä itsenäisesti opiskellen.

Koulutussopimus suunnitellaan aina yhdessä työnantajan kanssa. Se suunnitellaan ja suoritetaan tutkinnon osa tai pienempi osa kerrallaan.

Koulutussopimus sopii kaikenikäisille. Se voi ajoittua 1–5 päivälle viikossa. Tuntimäärä sovitaan yksilöllisesti.

Opiskelija säilyy opiskelijana, eikä hän ole työsuhteessa. Työnantaja ei maksa palkkaa tai tarjoa muuta korvausta koulutussopimuksessa.

Oppisopimuksen mahdollisuudet

Oppisopimuksella voi päivittää yrityksen osaamista, hankkia lisää ammattitaitoa tai kehittää itseäsi.

Myös omia työntekijöitä voidaan kouluttaa oppisopimuksen avulla, joka tuo niin työnantajalle kuin opiskelijalle uusia päivitettyjä taitoja.

Oppisopimus sopii kaikenikäisille ja tavoitteena on hankkia osaamista pääosin työpaikalla.

Opiskelija on työsuhteessa ja työskentelee keskimäärin vähintään 25h/viikko. Opiskelijalle maksetaan TESin mukaista palkkaa ja koeaika on alan TES:n mukainen.

Oppisopimus voidaan sopia tutkinnon osan/useamman osan tai vaikka koko tutkinnon suorittamisen ajaksi. Myös lyhyemmät ajanjaksot ovat mahdollisia, esim. kausi- tai kesätöiden ajaksi.

Oppisopimuksen solmivat työpaikan edustaja, tuleva oppisopimusopiskelija ja Keudasta asiakkuuspäällikkö.

Keudan Podcastissa keskustellaan sopimuksien vaihtoehdoista

Kuuntele Kohti unelma-ammattia -podcastin kolmas jakso, jossa käsitellään näiden vaihtoehtojen eroja.

Tässä jaksossa Krista ja Hannu keskustelevat oppisopimuksesta ja koulutussopimuksesta. Miten oppisopimus ja koulutussopimus eroavat toisistaan? Voiko opiskelija hyödyntää molempia sopimuksia? Millaisia mahdollisuuksia kyseiset sopimukset tarjoavat? Vastaukset kysymyksiin saat kuuntelemalla jakson!

Oppisopimus, koulutussopimus vai kenties molemmat? – Podcastissa avataan oppisopimusta ja koulutussopimusta sekä niiden välisiä eroja | Keuda.fi

Kuuntele kolmas podcast-jakso Spotifysta 
tai SoundCloudista!

 

Lisätietoja koulutussopimuksesta ja oppisopimuksesta:

Oppisopimus ja koulutussopimus | Keuda yrityksille

Oppisopimus opiskelijalle | Keuda yrityksille

Oppisopimus työnantajalle | Keuda yrityksille

Koulutussopimus | Keuda yrityksille

 

 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra148

Opiskelu

Työelämää varten

Jaa sivu