Kolumni Keudasta: Opiskelijatarinani

Media-alasta tuli haaveeni noin kaksi vuotta sitten. Kun korona alkoi, pääsin mukaan tekemään tapahtumia verkon kautta. Toinen asia, joka sai minut miettimään media-alalle kouluttautumista oli kokemus TV-jumalanpalveluksen tekemisestä Ylen kanssa. Silloin näin, miten sitä tehdään ja ajattelin, että ammattini voisi olla kamerahenkilö tai ohjaaja.

Kun olin tehnyt media-alan tehtäviä vapaa-aikanani, niin halusin siitä minulle ammatin. Tykkään olla tekemässä ja kuvaamassa tapahtumia. Ennen kuin aloitin opinnot, tein pari vuotta äänihommia seurakunnalle. Kun valmistuin merkonomiksi, niin ajattelin, että voisin vielä opiskella itseni media-alan osaajaksi. Olen myös enemmän käytännön ihminen kuin teoriatyyppiä. Ajattelin, että tässä tutkinnossa pääsen tekemään enemmän käytäntöä. Pääsinkin tekemään nopeasti asioita käytännössä, kuten esimerkiksi opiskelemaan ohjelmien käyttöä.

Nykyään teoriaopetusta järjestetään paljon esimerkiksi Teamsin kautta ja lähiopetuksen määrä on vähentynyt. Joillekin se voi tuoda haasteita, mutta onneksi siihen voi saada apua koululta. Aina pitää muistaa, että oli mikä tahansa koulutus, niin aina siinä tapahtuu pieniä muutoksia. Tällä kertaa muutos on ollut isompaa koronan myötä. Minusta tilanne on huomioitu hyvin ainakin minun opetuksessani. Kun kysyin, voisinko tehdä jo työharjoittelun, niin sopivasti sain harjoittelupaikan Keudan viestinnästä, jonka pystyin ottamaan vastaan.

Odotan, että pääsen opiskelemaan enemmän valokuvausta ja valotekniikkaa ja nähdä, miten some, televisio ja valokuvaus toimivat tapahtumapuolella. Toivon pääseväni tulevaisuudessa töihin johonkin viestintäyritykseen tai kuvauspuolelle. Vielä ei ole satavarmaa, minne haaveeni tulevat menemään, kun koulu on vielä niin alussa.


Niko pieni3
Kirjoittaja Niko Nyholm opiskelee Keudassa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa. Hän suorittaa parhaillaan harjoittelua Keudan viestintä- ja markkinointitiimissä. 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra155

 

Jaa sivu