Yrttipuutarhat ovat saapuneet Keudan eri toimipisteisiin

Asiakastyöt ja palvelut

Keuda

Keudalainen

Vastuullinen ja kestävä

Yhteisöllisyys

Yrttipuutarhat ovat saapuneet Keudan eri toimipisteisiin

Keudan Nurmijärven toimipisteeseen Perttulan Lopentielle saapui tällä viikolla upouudet istutuslaatikot tuoksuvine yrtteineen. Kestävän kehityksen koordinaattori Jenna Kauppi (os. Inkinen) pääsi tutustumaan ravintolapäällikkö Liisa Immosen johdolla yrttipuutarhaan. Immonen kertoo, kuinka yrttilaatikot saivat heti suojakseen vetoketjulliset suojaharsot alueella juoksentelevien peurojen vuoksi.

”Keudassa panostetaan mahdollisuuksien mukaan omavaraiseen viljelyyn ja kasvatukseen”, kertoo Kauppi.

Nyt useaan toimipisteeseen saapuneet yrttipuutarhat mahdollistavat omavaraisen puutarhanhoidon ja viljelyn harjoittelua sekä tuoreiden itsekasvatettujen yrttien hyötykäyttöä kokkauksessa.

Yrttipuutarhoja hoitaa luomumenetelmin Perttulan ravintolahenkilökunta sekä ravintola- ja catering-alan opetus, jotka pääsevät nauttimaan myös yrttien hyödyntämisestä. Myös henkilökunta ja opiskelijat pääsevät herkuttelemaan yrttitarhan antimilla herkullisten ruokien mausteina.

Ylhäällä kuvassa yrtit maustavat ja koristavat utuista suklaashottia, kesäistä mansikka-trifleä sekä mustikka-kardemummapannacottaa, joka valloittaisi niin mummolan kuin Italiankin. Peurat joutuvat tyytyä lähimetsien antimiin.

yrtit ilman huppua

yrttiviljelmaet


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra158

Asiakastyöt ja palvelut

Keuda

Keudalainen

Vastuullinen ja kestävä

Yhteisöllisyys

Jaa sivu