After #Murros2021: Humanoidirobotti opetuksen ja lääketeollisuuden käyttöön

Robotit pystyvät olemaan apuna opetuksessa tai muistuttamaan lääkityksen ottamisessa. Sekä olemaan mukana tanssin, pelin tai lyhyen keskustelun tekemisessä.

Smartrobot.solutionsin omistaja Richard Kuijpers kertoi #Murros2021- tapahtumassa, minkälaisia robotteja heidän yrityksensä voivat tuoda opetuksen, sairaaloiden ja hoitoalan käyttöön. Heillä on valikoimissaan yli 70 robottia erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Tapahtumassa Kuijpers esitteli Maatje humanoidirobottia, joka on luotu 1,5 vuotta sitten erityisesti koulujen opetukseen, mutta myös muistisairaiden käyttöön.

Maatjen hoitorobotti pystyy tukemaan henkilöitä, jotka elävät esimerkiksi dementian, autismin ja lievän kehitysvamman kanssa. Se pystyy myös toimimaan terapeuttisena apuvälineenä esimerkiksi nuorisohoidossa, sairaaloissa, klinikoissa, fysioterapiassa ja diabeteksen hoidossa. Sekä avustaa opettajaa opetuksessa.

 

Naeyttoekuva 2021 08 09 133716

Kuvassa Kuijpers näyttää, miten Maatje robotti ilmaisee, että pitää jostain.

Maatjen robotista tehtiin helppokäyttöinen ja kestävä. Jos se esimerkiksi kaatuu, niin se pystyy nousemaan itse ylös. Siinä on myös 4G-kortti, joten sitä pystytään liikuttamaan helposti paikasta toiseen. Se osaa tehdä erilaisia ilmeitä, liikkeitä ja puhua vuoropuheluita.  

 

Naeyttoekuva 2021 08 09 133749

Ohjelmistoalusta helpottaa robotin käyttöä

Ohjelmistoalustan avulla robottia on helppo käyttää. Sen avulla voidaan tehdä erilaisia muistutuksia, kuten esimerkiksi, milloin lääke pitää ottaa. Muistutukseen voi lisätä ajan lisäksi vielä toiminnon, kuten aivastuksen, jotta robotista tulisi ihmismäisempi.

Lisäksi alustan avulla voidaan luoda erilaisia keskusteluja ja pelejä, joita voidaan hyödyntää opetuksessa. Sekä erilaisia toimintoja, kuten saada robotti liikuttamaan eri ruumiinosia tai tekemään erilaisia jumppaliikkeitä.

 

Lue lisää huhtikuussa pidetyn #Murros2021 -tapahtuman sisällöstä!


 

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra161

Jaa sivu