Kolumni Keudasta: Innostavaa lomaltapaluuta

– vaalitaan kesäloman tekemisen vapaudesta syntynyttä hyvää oloa!

Oli ihanan lämmin heinäkuinen päivä. Hillastusaika. Laskimme siskoni kanssa suurilla uimarenkailla pitkin Iijokea.

Kuva1
Annoimme virran kuljettaa meitä muutaman kilometrin matkan kuin lapsuuden kesinä. Siskoni totesi: mikä tekemisen vapaus! Muut keräävät hilloja ja me vain kellumme. Ja me kelluimme ja nautimme!

Toivottavasti jokaisella on ollut loman tai kesän aikana tällaisia hetkiä, joissa on voinut valita tekemisensä ja todella irrottautua työstä. Hetkiä, joissa on voinut antaa aivojen levätä.

Virkistyneenä ja levänneenä on mukava palata takaisin töihin ja lähteä muistelemaan, että mitäs tässä nyt pitikään touhuta. Solahdamme usein aika vaivattomasti takaisin arkirytmiin. Työnteko on luonteva osa elämää ja monen kohdalla rutiineihin palaaminen tuo rytmiä päivään. Työpaikalle ja työkavereiden seuraan palaaminen voi tuoda paljon iloa elämään.

Fyysisesti työpaikalle palaaminen, työkaverien ja opiskelijoiden kohtaaminen livenä eivät olekaan enää itsestään selviä asioita. Kesälomalle lähtiessämme ajattelimme, että syksyllä voimme jo vapaammin kokoontua, mutta kesäkauden myötä virustartunnat ponkaisivat edelleen kasvuun ja valmistaudumme käynnistämään työtä ja opiskelua vieläkin koronan varjossa.

On ihmeellistä, miten hyvin olemme pärjänneet näissä pitkään jatkuneissa poikkeuksellisissa olosuhteissa. OPH:n julkaisemassa Koulutus ja työvoimankysyntä 2035-raportissa (Osaamisen ennakointifoorumin ennakointituloksia tulevaisuuden koulutustarpeista) kuvataan, että tulevaisuudessa pärjäävät ne organisaatiot, jotka osaavat ennakoida tulevaisuuden kehityssuuntia ja kohdata yllättäviä tapahtumia. Raportin mukaan tulevaisuuden työntekijöillä tulee olla valmiuksia varmistaa toimintakykynsä yllättävissä tilanteissa.

Tässäpä se. Me pärjäämme, sillä keudalaisilla  on tätä resilienssiä, kykyä ja valmiuksia selvitä toimintakykyisinä monenlaisissa yllättävissä tilanteissa.

Koronatilanteen jatkuessa tuleva syksy mittaa kuitenkin kestävyyttämme. Lainsäädännön ja ohjeistuksen kannalta syksyn 2021 tilanne on samankaltainen kuin keväällä 2021. Oppilaitosyhteisön turvallisuus on päällimmäisenä mielessä. Samoin opiskelijoiden mahdollisuus oppia. Opiskelijamme ovat opiskelleet pitkiä aikoja etäopetuksessa.

Millaisilla menetelmillä huolehdimme opiskelijoiden yhdenvertaisesta oikeudesta saada riittävästi opetusta? Miten tuemme opiskelijoiden hyvinvointia?  

Opetushallitus on laatinut ohjeistusta tueksemme:

https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/ammatillisen-koulutuksen-jarjestaminen-ja-koronatilanteesta-palautuminen

Samaan aikaan ammatillinen koulutus kehittyy ja on monessa mukana. Oppivelvollisuus laajenee 18 ikävuoteen asti ja jatkuva oppiminen haastaa kohtaamaan ja palvelemaan eri ikäisiä ja erilaisilla tarpeilla olevia opiskelijoita sekä työnantajia. Jotta selviämme, meidän on tärkeää huolehtia omasta jaksamisestamme.

Loman palauttava vaikutus haihtuu herkästi jo muutamassa päivässä. Siksi palautumisesta täytyy pitää huolta päivittäin. Varsinkin etätyössä Teams-kokoukset ja etäopetussessiot saattavat täyttää päivän tauoitta. On tärkeää varmistaa, että pitää työpäivien aikana riittävästi taukoja, joiden aikana aivot pääsevät lepäämään.

Kuva17
Kannattaa vaalia myös loman aikana hyvää oloa tuottavia hetkiä. Työterveyspsykologi Nina Lyytinen muistuttaa, että ”loman jälkeen ei tarvitse luopua mukavista asioista, vaan vapaa-aikaan voi ottaa niitä mukaan. Tukemaan palautumista ja jaksamista. Jos esimerkiksi nauttii mökkimaisemasta ja sen äänimaailmasta, voi mielikuvaharjoitusta hyödyntäen mennä mökkimaiseman tunnelmaan.”

 

 

 

Keuda rehtori Leinonen 2022

Mukavastakin työstä kannattaa siis välillä irrottautua ja pitää huolta omasta palautumisestaan sekä työpäivän aikana että vapaalla!

Innostavaa lomaltapaluuta ja tekemisen iloa!

rehtori Anna Mari Leinonen

JK. Ei me pelkästään kelluttu, vaan kerättiin me hillojakin!


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra162

Jaa sivu