Kohti unelma-ammattia -podcastissa avataan työpaikkaohjaamisen merkitystä

Opiskellessamme uuden ammatin, oli se sitten ensimmäinen tai jo mones, meitä aina jännittää, kun lähdemme koulusta tutustumaan työelämään. Uudessa tilanteessa opiskelijan rinnalla työharjoittelussa, oppisopimuskoulutuksessa tai työpaikkakokeilussa, seisoo hyvin erityinen henkilö – nimittäin työpaikkaohjaaja. Hänen hihastaan voi turvallisesti käydä nykäisemässä, kun on kysyttävää.

Kohti unelma-ammattia podcastin toisella tuotantokaudella juontajana toimii Keudan media-alan opiskelija ja radiotoimittaja Minna Halttunen. Kakkoskauden kolmannessa jaksossa vieraana on Päivi Ranto, joka on ehtinyt opiskella jos minkälaista ja tehdä töitäkin monipuolisesti ennen kuin pääsi omaan unelma-ammattinsa pedagogiikan pariin.

Kuuntele podcastista, mitä kokemuksia Päiville on karttunut vuosien varrelta ja miten hänen ensimmäinen negatiivinen muistonsa työpaikkaohjaamisesta muuttui kantavaksi ajatukseksi siitä, että asiat voidaan ja pitää tehdä toisin, paremmin.

Päivi toivoisi, että ihmiset itse hakeutuisivat työpaikkaohjaajiksi sen sijaan, että työpaikalla siihen rooliin pakotettaisiin. Nimittäin parhaassa tilanteessa niin opiskelija kuin ohjaaja rikastuvat kokemuksesta. Kuuntele podcastista, miten työpaikkaohjaajan rooli ja vastuu ovat vahvistuneet vuosien varrella. Nykyään ei enää mennä työpaikalle tutkintotodistus kädessä ja aleta sitten vasta opettelemaan työtä käytännössä, vaan työssä tehdyt näytöt takaavat sen, että työelämään valmistuu rautaisia ammattilaisia.

Kuuntele jakso Spotifysta tai SoundCloudista!


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra165

Jaa sivu