Kolumni Keudasta: Pomona pomon paikalla

Loman jälkeiset viikot ovat olleet mukaansa tempaavan vauhdikkaita, ja vietinkin siitä ensimmäiset kolme päivää perehtyen kuntayhtymän johtajan tehtäviin.

Oli mielenkiintoista ottaa uusi haaste vastaan ja ryhtyä ”kalifiksi kalifin paikalle”.

Olen aiemman kuntayhtymän johtajan, Laurilan Hannun rinnalla seurannut hänen työtään jo pitkään, mutta kukaan ei voi millään tietää toisen työtehtävien laajuutta, ennen kuin astuu hänen saappaisiinsa.

Muutaman ensi viikon aikana työskentely näissä hommissa on jo osoittanut, miten paljon hallintoon liittyviä tehtäviä tulee koko ajan hoidettavaksi. Lisäksi täytyy keskustella erilaisista yllättävistäkin ongelmatilanteista ja yrittää ratkaista niitä parhain päin. Kokouksiakin olen ehtinyt jo johtaa sekä osallistua mm. palkkaustyöryhmän työskentelyyn. Henkilöstöä koskevat asiat laajassa mittakaavassa ovat myös kuntayhtymän johtajan vastuulla.

Toisaalta en ole ihan eilisen teeren tyttö näissä hommissa, sillä olenhan pitkän linjan #keudalainen. Tulikohan 28 vuotta jo täyteen?

Olen toiminut pitkään esimiehenä ja ollut aina kiinnostunut hallintoon liittyvistä tehtävistä. Hannun kanssa olen käynyt moninaisia keskusteluja Keudan toiminnasta ja erityisesti sen johtamisjärjestelmästä yhteisten työvuosiemme aikana.

Keudan saama laatupalkinto oli tulos pitkäjänteisestä työstä, jossa osana on myös kokonaisuuden kehittäminen niin, että henkilöstön olisi hyvä tehdä työtä. Ja hyvällä tarkoitan sitä, että vaikka muutoksia tulee ja kehittäminen on jatkuvaa, niin jokainen ansaitsee tulla johdetuksi hyvin. Johtaminen on mielestäni tärkeä palvelutehtävä. Esihenkilön tulisi mahdollistaa tiimilleen hyvät työskentelyedellytykset sekä kannustaa ja tukea tiimin jokaista jäsentä parhaaseen tulokseen. Tähän olen pyrkinyt omassa esihenkilötyössäni aiemmin ja nyt ison pomon sijaisena, jatkan samaan malliin.

Koko Keuda on nyt minun tiimini. Teen tämän sijaisuusajan kaikkeni, että meidän hyvä meininkimme jatkuu ja jaksamme näissä arjen haasteissa.

Onneksi Keudassa on loistavia asiantuntijoita neuvomassa ja opastamassa alkuun! Erityinen kiitos Maarit Flinckille!

Toivottavasti minulle ei käy, kuten piirrossarjan suurvisiirille, Ahmed Ahneelle? Tutustu tarkemmin hänen tarinaan täältä.

Ei suinkaan, sillä odotan mielenkiinnolla uuden johtajan valintaa ja ilolla luovutan homman hänelle. Toki olen hänen apunaan alussa, että hän pääsisi mahdollisimman pian mukaan keudalaiseen henkeen!

IMG 20210801 WA0000Tsemppiä kaikille lomalta palanneille; mennään välittäen, arvostaen ja toisiamme tukien kohti syksyä!

Terveisin, 

Tiina Halmevuo

kuntayhtymän johtaja

 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

 

2020 laatupalkinto intra168

Jaa sivu