Esittelyssä keudalaisia: Hius- ja kauneudenhoitoalan ammattiohjaaja Jenna on Keudan kasvatti

Jenna Oravakangas työskentelee ammattiohjaajana Keudan hius- ja kauneudenhoitoalan tiimissä. Hänen toimipisteensä on Kirkkotiellä Keuda Tuusulassa. Pääsääntöisesti Jenna toimii opiskelijoiden mukana työsaleissa viikko-viikko-systeemillä. Eli puolet ajasta hän on hiuspuolella ja puolet kauneuspuolella. Jenna kertoo työskentelevänsä monipuolisesti erilaissa tehtävissä.

”Voin olla luokkaohjaajana sekä pienryhmä- ja yksilöohjaajana hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoille. Pidän Hiudaattori-tukipajaa hiuspuolella, jonne voi tulla harjoittamaan kädentaitoja ammatillisissa työtehtävissä. Kauneudelle olen pitänyt Beautypajaa samalla idealla.”

Jenna on myös Keudan kasvatti, sillä hän valmistui Keudasta parturi-kampaajaksi vuonna 2013. Oman toiminimen Jenna perusti jo opintojensa aikana, jotta hän saisi taattua itselleen työpaikan.

”Löysin kampaamon, joka etsi opiskelijaa sopimusyrittäjäksi. Se kasvatti minua ihmisenä sekä ammattilaisena hurjasti.”

Vuonna 2016 Jenna päätti hakea Keudaan opiskelemaan kosmetologiksi monimuotoryhmässä.

”Tämä on ollut toinen käännekohta, jossa olen löytänyt myös toisen suunnan elämälleni. Olin itse positiivisesti yllättynyt, kuinka paljon oletettua laajemmat kosmetologin opinnot olivat.”

Monipuolisen koulutuksen ja harjoittelupaikkojen jälkeen Jenna työskenteli jonkin aikaa kauneudenhoitoalan maahantuojalla sekä parturi-kampaajan töitä tehden. Pian häntä pyydettiin sijaistamaan pari päivää Keudan hiusopettajaa.

”Lopulta sijaisuus venyi yli puolivuotiseksi. Olinkin ihan innoissani tästä amismaailmasta opettajan silmin.”

Äitiyslomansa jälkeen Jenna valittiin hius- ja kauneudenhoitoalan ammattiohjaajaksi.

”Parasta työssä on totta kai ne opiskelijat ja heidän ammatilliset kasvukaarensa, ne ovat monella hyvin erilaiset! On ihana nähdä niitä oivalluksia, kun joku ymmärtää jonkun hänelle hankalan asian. On kiva olla se turvallinen aikuinen opiskelijalle, on useamman kanssa tullut keskusteltua ihan syvällisestikin elämästä ja sen haasteista.”


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra169

Jaa sivu