Keudan Pekka Halosen akatemia oli mukana Tuusulan Taiteiden Yössä

Humanistiset ja taidealat

Asiakastyöt ja palvelut

Digitaalinen

Keudalainen

Opiskelu

Keudan Pekka Halosen akatemia oli mukana Tuusulan Taiteiden Yössä

Julkaistu: 20.8.2021

Hetki ennen Tuusulan Taiteiden Yö 2021 -tapahtuman alkua oli täynnä innostusta ja pientä jännitystä. Jännitystä toi osakseen myös tuntia ennen tapahtumaa alkanut ukkonen ja sadekuuro. Onneksi ne poistuivat Pekka Halosen akatemian yläpuolelta juuri ennen h-hetkeä eli ovien avautumista.  

Pekka Halosen akatemialla on pitkä historia Tuusulan Taiteiden Yön kanssa. Tänä vuonna Keudan toimipiste otti osaa uudella tavalla, sillä se toimi ensimmäistä kertaa yhtenä tapahtumapisteenä.

Luvassa oli iltamat 1920-luvun tapaan. Paikan päältä saattoi bongata 20-luvun taiteilijoita. Tapahtumaa tahditti Tuusulanjärven Salonkiorkesteri. Heidän rytmissään oli mahdollisuus harjoitella tanssia.

Hauska ohjelmanumero sijaitsi studiossa, jossa oli mahdollisuus valokuvata itsensä 1920-luvun lavasteissa. Kuvaajana toimi Keudasta valmistunut Esa Aittokallio. Maskeeraajana toimi Keudan kauneudenhoitoalan opiskelija Kamilla.

Artikkeli jatkuu kuvien alla. 

WhatsApp Image 2021 08 13 at 16.52.56Tienvarteen pystytetty näyttävä kyltti kutsui mukaan iltamiin!

WhatsApp Image 2021 08 13 at 18.26.20
Asta otatti itsestään kuvat 1920-luvun hengessä. 

 

Nälän tai janon yllättäessä vierailijat saivat hakea ravintolasta pientä syötävää ja juotavaa ja nautiskella tarjottavista pihapiiriin asetettujen pöytien ääressä. Pihamaalle oli parkkeerannut tapahtumaillan ajaksi myös Keudan Gastrobiili. 

”Iltamien järjestäminen tässä talossa on satavuotinen perinne”, opettaja Pasi Järvinen kertoi.

Tapahtumajärjestelyissä näkyi laajalti keudalainen kädenjälki. Kukkakoristelut oli tehty Saaren kartanolla ja ruokaa Sibeliuksenväylän ravintola- ja catering-alan toimesta.

 

Tapahtumailta oli sekoitus historiaa ja tulevaa

Iltaan sisältyi taidetta monessa eri muodossa. Musiikin tahdissa sai tanssimisen lisäksi tehdä taideteosta, sillä sävelet kantautuivat pihan yhteisötaidepisteille saakka. Sen lisäksi B-rakennukseen oli pystytetty upea taidenäyttely.

Opiskelijat olivat luoneet näyttelyn teokset osana kesäopintoja. Kuvataideteokset sisältyivät maalaustaidetta sisältävään kurssiin, joka pohjautui väriteemaan.

Opettaja Jussi Juurinen kertoi kesäkurssien olleen todella suosittuja, sillä niihin otti osaa 50-60 opiskelijaa.

”Tämä oli toinen kesä, kun meillä tarjottiin kesäopintoja tällaisena kurssimuotoisena. Tämä on kaiken aikaa kehittyvä formaatti. Tämän pohjalta on kiva pohtia, että mitä sitten ensi kesänä”, Juurinen kuvaili.

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 

WhatsApp Image 2021 08 13 at 17.38.32
Osallistujat pääsivät toteuttamaan yhdessä tehtävää mosaiikkiteosta toimipisteen pihamaalla. 

 

Toisaalta tapahtumakävijät pääsivät sukeltamaan myös tulevaisuuteen, sillä päärakennuksessa oli nähtävillä XR-näyttely. Esillä oli neljä erilaista virtuaalista taideteosta, jotka oli myös valmistettu osana kesäopintoja. Kyseessä oli Tulevaisuuden teknologiat -niminen kurssi.

”Siellä me tehtiin virtuaalitodellisuutta ja lisättyä todellisuutta. Teknologiat olivat siis tulevaisuusteemaisia. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta näistä, mutta se oli tosi mielenkiintoista ja varmasti hyödyllistä. Nämä teknologiat tulevat varmasti lisääntymään tulevaisuudessa, niin oli hienoa päästä jo nyt mukaan”, kiteytti Pekka Halosen akatemian opiskelija Valo.

”Olen samaa mieltä. Olin jonkun verran käyttänyt VR-laseja ennestään. Mutta en osannut tehdä esimerkiksi lisättyä todellisuutta itse. Nyt ymmärrän paremmin, miten ne toimivat”, Pekka Halosen akatemian opiskelija Netta täydensi.

Toimialapäällikkö Suvi Päivärinta kiitti vielä kaikkia tapahtumajärjestelyihin osallistuneita idearikkaita tekijöitä. Opettajat Teija Lehtola ja Christina Holmlund totesivat tapahtuman annissa olleen hienoa se, että siinä yhdistyi uuttaa ja vanhaa – eikä kumpikaan sulkenut toistaan pois, vaan ne täydensivät toisiaan.

WhatsApp Image 2021 08 13 at 16.52.55
Tulevaisuuden teknologiat -kesäkurssille osallistuneet Valo ja Netta odottivat tapahtumaillalta myös sitä, että he pääsevät tutustumaan toisten teoksiin. 

Allu sukellusOpiskelija Alisa ”Allu” oli valmistanut Sukellus -nimisen VR-teoksen. 

PekkisPorukkaTapahtumajärjestäjät pukeutuivat näyttävästi teeman mukaan. 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra170

Humanistiset ja taidealat

Asiakastyöt ja palvelut

Digitaalinen

Keudalainen

Opiskelu

Jaa sivu