Työelämätiistai: Keski-Uudenmaan Kasvupolulta välineitä kasvuun – terveysteknologian alan yritys matkalla nousukiitoon

 6D Tape Oy:n tiimi. Vasemmalta Jenny Säisä, Sari Karkela, Tapani Taskinen, Jussi Karkela ja Susan Währn.

 

Sipoolaisen 6D Tape Oy:n yrittäjät ovat syystäkin ylpeitä. Kotimaan kärkitoimijat ovat jo yrityksen asiakkaita ja heiltä löytyy tuotekehityskumppaneita.

Valtakunnallisen Kasvu Open -sparrauskilpailun Keski-Uudenmaan Kasvupolulta valittiin kaksi lupaavinta kasvuyritystä. Toinen niistä on terveysteknologian alan yritys 6D Tape Oy.

6D Tape Oy kehittää, markkinoi ja myy lääketieteellisiä laitteita ja tuotteita fysioterapiaan, lymfaterapiaan ja aktiiviseen itsehoitoon. Yrityksessä on kaksi tuoteperhettä ammattilaisille ja yksityiskäyttöön: 6D Tape-kahvateippi ja 6D -Action -alipainehoitolaite.

Kasvupolulle yritys osallistui 6D Tape -kahvateipillä. Sen 6D-kahvojen avulla tehdyllä käsittelyllä on positiivinen vaikutus muun muassa verenkiertoon, lymfanestevirtaukseen, arpikudoksiin, lihaksiin ja niveliin. 6D Tape sopii myös sädehoidetun ihon käsittelyyn. Tuote on sekä ammattilaisten että yksityishenkilöiden saavutettavissa.

”Tuotteemme on kotimainen innovaatio. Olemme luoneet sille selkeän kasvusuunnitelman. Haluamme palvella asiakkaita oikein ja tuoda tuotteen kaikkien apua tarvitsevien saataville. Jos onnistumme, tulee kasvu automaattisesti, toinen yrittäjistä”, toimitusjohtaja Tapani Taskinen kertoo.

6D Tape on patentoitu. Tuotteella on Taskisen mukaan globaali markkinapotentiaali.

6D tape 3 handle strip 300ppi 3

Kuvassa: 6D-teippi

 

”Tähtäämme vahvasti kansainvälisille markkinoille. Myymme tuotetta nyt 17 maassa, mutta keskitymme ensisijaisesti Eurooppaan, USA:han ja Japaniin”, kertoo Taskinen. 

 

Rahoitusta ja resursseja Kasvupolulta

 Kasvupolulta yritys lähti hakemaan rahoitusta ja resursseja kasvuun.

”Ajattelimme, että pääsemme Kasvupolulla paremmin esille sopivien sidosryhmien kanssa, kuten esimerkiksi asiakkaat, työntekijät, rahoittajat, sijoittajat ja media”, Tapani Taskinen toteaa.

Taskinen on tyytyväinen siitä, että Kasvupolun ulkopuolinen tuomaristo arvioi 6D Tape Oy:n kasvukelpoiseksi.  

”Saimme uskoa tulevaisuuteen ja välineitä kasvun tekemiseen. Tunnelma on nyt hieno”, Taskinen kertoo.

 

Huomio missioon ja myyntikanavaan

Sparraus Kasvupolulla auttoi yritystä kohdistamaan huomiota tiettyihin kehityskohteisiin.

”Tarkennamme seuraavaksi missiotamme ja tuomme sen selkeästi esiin kotisivuillamme. Lisäksi viritämme myyntikanavamme kuntoon, toinen yrittäjistä”, myyntijohtaja Jussi Karkela toteaa.

Yritys etenee automaattisesti Kasvu Open 2021 TOP 60 -finalistijoukkoon. Tavoitteena on kärkisijoitus.

”TOP-kymppiä lähdetään tavoittelemaan”, Karkela hymyilee.

 

Lisää tunnettuutta ja näkyvyyttä

6D Tape Oy kasvattaa tunnettuutta ja tietoisuutta 6D Tape -teipistä muun muassa järjestämällä koulutusta tuotteen oikeanlaisesta käytöstä.

”Olemme äskettäin aloittaneet 6D Tape -teipin virtuaaliset koulutukset. Sitä on tarjolla kaikille halukkaille oppijoille, mutta ensisijaisesti terveydenhoitoalan ammattilaisille”, AD Jenny Säisä kertoo.

Vahvistusta yritys tarvitsee erityisesti somemarkkinoinnissa, mutta myös it-asioissa. Yrityksessä on toimitusjohtajan lisäksi neljä työntekijää.

”Yksi vaihtoehto on rekrytoida meille ammatillisen alan opiskelija esimerkiksi Keudasta”, Säisä pohtii. 

 

6D Tapani and Jussi 4 2

Tapani Taskinen ja Jussi Karkela esittelevät 6D-kahvateippiä ja 6D-Action -alipainehoitolaitetta.

 

 


 

Keuda onnittelee 6D Tape Oy:tä!

Juttusarjan toinen osa ilmestyy syyskuussa. Haastattelussa tällöin tuusulalainen Alupro, joka on Keski-Uudenmaan Kasvupolun kahdesta lupaavimmasta kasvuyrityksestä toinen.

Teksti: Anne Öhman, anne.ohman (at) keuda.fi

Kuvat: Jenny Säisä

Lue lisää:

Keski-Uudenmaan Kasvupolku®: Lupaavimmat kasvuyritykset ovat Alupro ja 6D Tape

Työelämätiistai: Keski-Uudenmaan Kasvupolulta tukea liiketoiminnan kehittämiseen – ensimmäinen sparrauspäivä saa kiitosta

 


 

Yrittäjille maksuttoman sparrauksen mahdollistavat Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit yhdessä Keski-Uudenmaan Kasvupolku®-kumppaneiden kanssa.

Keski-Uudenmaan Kasvupolku®-kumppanit ovat Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda, Helsingin seudun kauppakamari, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy KEUKE, Uudenmaan liitto, TE-Palvelut ja Uudenmaan Yrittäjät.

Kasvupolkujen lupaavimmat yritykset etenevät automaattisesti Kasvu Open 2021 TOP 60 -finalistijoukkoon. Kasvu Open Karnevaalissa 27.-28.10.2021 finalistijoukosta valittu TOP 10 kisaa Vuoden kasvuyritys -tittelistä. 

 


 

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra171

Työelämää varten

Jaa sivu